حسین بهبودی مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با انجام تعاملات دو طرفه با وزارت آموزش و پرورش مبنی بر بهبود وضعیت قرآن آموزی در مدارس کشور گفت: این مسائل طی جلساتی در نهضت قرآن آموزی با حضور نماینده وزارت آموزش و پرروش بارها مطرح شده اما از جانب آموزش و پرورش هیچ رغبتی برای استفاده متقابل از ظرفیتهای سازمان دارالقرآن مشاهده نشده است.
وی افزود: سازمان دارالقرآن مدعی این نیست که در تمام عرصهها کامل است اما مسئله اصلی اینجاست که ظرفیت بالقوه متقابل می تواند به خوبی مورد استفاده قرار گیرد و نواقص هر کدام رفع شوند.
آموزش و پرورش توان مراکز مردمی را نادیده می گیرد
بهبودی با اشاره به اینکه ضعف قرآن آموزی در آموزش و پرورش به کرات از سوی کارشناسان آموزش و پرورش مورد اشاره قرار گرفته و عللی هم برای آن عنوان شده است گفت: یکی از مهمترین مواردی که آنها از پذیرش آن سرباز زده اند نادیده گرفتن ظرفیت و توان بخش مردمی و استفاده از کمک و توان آنها است.
مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم گفت: وزارت آموزش و پرورش در واقع یک سری مسائل نظری را عنوان کرده که باید در اهداف خود دنبال کنند که در آن میان می توان به توجه به فرهنگ آموزش قرآن در مدارس، تقدم قرآن آموزی بر قرآن دانی و تمرکز بر قرآن به جای آموزش قواعد، نگاه به مقوله آموزش قرآن با دیدی جامع اشاره کرد.
مشکل آموزش و پرورش ساختاری است
بهبودی با تأکید بر سودمند بودن این نکات و مطرح شدن آنها با استناد به بحثهای کارشناسی تأکید کرد که حقیقت امر اینجا است که بسیاری از این ضعفها به ساختار آموزش و پرورش باز می گردد. نمی توان تمام مشکلات به گروه قرآن آموزش و پرورش مرتبط دانست، چرا که همین ضعفها را می توان درباره سایر دروس چون زبان انگلیسی، هنر ، خوشنویسی و ورزش هم مشاهده کرد.
آموزش و پرورش تمایلی به تعامل با سازمان دارالقرآن دارد
بهبود اظهار داشت: سال گذشته نامه ای از معاون وزیر آموزش و پرورش وقت به کل استانها مبنی بر استفاده دو طرفه از ظرفیتها و تعامل دوسویه به کل استانها ابلاغ شد اما به رغم اینکه این یک بخشنامه بود هیچکدام از مدیرکلهای آموزش و پرورش در این رابطه همکاری نکردند و پیگیریهای ما نیز بی نتیجه باقی ماند.
وی با اشاره به محدودیت جا و مکان آموزشی مراکز قرآن آموزی مردمی در سراسر کشور گفت: مضیقه جا و مکان برای این کلاسها یکی از موانع جدی گسترش و توسعه فعالیتهای قرآن آموزی است. سازمان دارالقرآن هم نمی تواند بودجه قابل توجهی در اختیار آنها قرار دهد. همواره هم این درخواست به شکل غیر رسمی از سوی مراکز قرآن آموزی از مدارس مطرح شده که کلاسهای مدارس را دست کم در فصل تابستان در اختیار این مراکز قرار دهند. در کل کشور شاید بیش از 10 مدرسه در اختیار مراکز قرآن آموزی قرار نگرفته است. شاید 10 مدرسه با اخذ وجه و اجاره در اختیار مراکز قرآن آموزی گذاشته اند.
نظر شما