به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، آغاز نهضت صنعتی شدن ایران در اوایل دهه 40 با فعالیت چهار کارخانه آغاز شد. مجتمع های آلومینیوم و ماشین سازی اراک و کارخانه های تراکتورسازی و ماشین سازی در تبریز نقطه شروع ایران صنعتی به شمار می آیند. جالب اینکه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز همزمان با آغاز فعالیت همین واحدها تشکیل یافت.
در این میان، تراکتورسازی تبریز به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی کشور مهمترین تولید کننده تراکتور در انواع مدلها در خاورمیانه محسوب می شود. تراکتورسازی تبریز علاوه بر اهمیت صنعتی و اقتصادی، دارای جایگاه اجتماعی و فرهنگی والائی در این منطقه از میهن اسلامی است.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی مسئولان این مجموعه، تعداد هشت هزار نفر به طور مستقیم در این مجتمع مشغول کار هستند. علاوه بر این، با احتساب واحدهای زیر مجموعه تراکتورسازی، تعداد 100 هزار نفر از بابت فعالیت کارخانه یاد شده به اشتغال مشغولند. با احتساب خانواده های افراد شاغل، می توان به این نتیجه رسید که از جمعیت سه و نیم میلیون نفری آذربایجان شرقی، نیم میلیون نفر به تنهائی از این مجتمع روزگار می گذرانند.
از سوی دیگر، باشگاه تراکتورسازی تبریز نیز با 40 سال سابقه، شناسنامه ورزش آذربایجان محسوب شده و حضور تماشاگران تبریزی در بازی ای اخیر این تیم نشانگر اهمیت فرهنگی و ورزشی تراکتورسازی برای این منطقه است.
با این اوصاف، می توان پیش بینی کرد هرگونه اقدام غیر کارشناسی در این شرکت می تواند تولید و اشتغال در کارخانه را تحت تاثیر قرار دهد.
البته در جدیدترین اقدام، هیئت مدیره شرکت تراکتورسازی تبریز ، ابوالفتح ابراهیمی را به عنوان مدیرعامل جدید تراکتورسازی تبریز تعیین کرد. پیش از این، محمدرضا زمانلو مدیرعامل تراکتورسازی تبریز بود.
اعضای هیئت مدیره تراکتورسازی تبریز نیز به دلیل آنچه که توافقات جدید بخش خصوصی، وزارتخانه های صنایع و معادن و کشاورزی و حمایت نمایندگان مجلس برای حل مشکلات این شرکت عنوان می کنند، آینده تراکتورسازی را "خوشبین" می دانند.
براساس اطلاعات دریافتی مهر، تراکتورسازی تبریز اولویت خود را تولید براساس نیاز بازار قرار داده به نحوی که هم اکنون تولید از فروش محصولات این شرکت عقب افتاده است.
برنامه گسترش صادرات محصولات نیز در دستور کار جدید تراکتور سازی تبریز قرار دارد. به گفته دکتر عیسی رضایی رئیس هیئت مدیره این شرکت، تراکتورسازی در مرحله خیزش جدید قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه تولید تراکتورسازی تبریز همزمان با افزایش تقاضا افزایش می یابد، به مهر اظهارداشت: "آینده روشن" در انتظار این شرکت است. رضایی همچنین اعلام کرد تراکتور تشریفاتی با امکانات ویژه به زودی وارد بازار می شود.
رئیس هیئت مدیره تراکتورسازی تبریز گفت: این تراکتور به منظور جابه جایی عروس و دامادها به زودی با قیمت مناسب وارد بازار خواهد شد، ضمن اینکه هم اکنون تراکتور تشریفاتی در اروپا تولید می شود.
توافق جدید برای پرداخت بدهی 52 میلیارد تومانی دولت به تراکتورسازی
خبرنگار مهر می نویسد: براساس اطلاعات رسیده از بزرگترین مجتمع صنعتی شمال غرب کشور، دولت بدهی کلانی به این شرکت دارد.
محمدرضا زمانلو، مدیرعامل سابق تراکتورسازی تبریز با اشاره به اینکه فروش تراکتور ساخت داخل با یارانه های دولتی همراه است، گفت: تا چندی پیش این مجتمع تراکتورهای خود را به طور مستقیم با بهائی اندک به کشاورزان می فروخت و دولت نیز مابقی بهای تراکتور را به کارخانه پرداخت می کرد.
وی یادآور شد: با این حال، دولت طی چند سال گذشته به تعهدات خود به تراکتورسازی تبریز عمل نکرد و مشکلات برای این شرکت از لحاظ نقدینگی به وجود آورد.
در این میان، رئیس هیئت مدیره تراکتورسازی تبریز در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه با اتخاذ تصمیمات کارشناسی قصد داریم آینده روشنی برای این شرکت رقم بزنیم، از توافقاتی جدید با دولت خبر داد که براساس آن، مقرر شده است به زودی بدهی بیش از 52 میلیارد تومانی دولت به این شرکت تسویه شود.
این در حالی است که رضا رحمانی نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس برای حل مشکلات تراکتورسازی پیشنهاد داد که هیئت مدیره این شرکت از هرگونه تصمیم غیر کارشناسی جدا خودداری کنند.
همچنین محسن خادم عرب باغی رئیس انجمن قطعه سازان آذربایجان شرقی در این خصوص گفت: هدف نخست سهامداران باید ابتدا حمایت آنی از مجتمع باشد تا پس از رفع مشکلات و رونق مجدد آن به مرحله سوددهی رسیده و اهداف بعدی سهامداران محقق شود.
به هر حال باید به انتظار آینده نشست و دید سرانجام بزرگترین مجتمع صنعتی شمال غرب کشور به کجا خواهد رسید.
نظر شما