به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه پرینستون و لابراتوار ملی پاسفیک شمال غربی که نتایج بررسیهای خود را در کنفرانس Micro Nano Breakthrough در اورگان آمریکا ارائه کردند توانستند کاربردهای جدیدی را از ماده جدید گرافن در بهبود توانایی باتریهای لیتیومی و حسگرهای جدید زیستی نشان دهند.
ورقه های گرافن در ابعاد نانویی بوده و تنها از یک اتم کربن تشکیل شده اند. این دانشمندان نشان دادند که می توان با ترکیب گرافن با دی اکسید کربن برای ساخت الکترودهای موثرتری استفاده کرد که می توانند سه برابر سریعتر از الکترودهایی که تنها از دی اکسید کربن ساخته شده اند باردار شوند و تخلیه الکتریکی کنند.
به علاوه کاربردهای گرافن نسبت به نانو لوله های کربنی بسیار بیشتر است به طوری که تاکنون هیچ گروه تحقیقاتی بر روی فعل و انفعال میان گرافن و DNA مطالعه نکرده بود اما اکنون این محققان موفق شدند نانوساختارهایی را از گرافن و DNA توسعه دهند.
به منظور ردیابی این فعل و انفعال، دانشمندان یک مولکول فلورسانت دی اکسید تیتانیوم را به DNA پیوند زدند.
براساس گزارش ساینس دیلی، این آزمایشات نشان داد که فلورسانت زمانی که یک زنجیره واحد DNA روی گرافن قرار می گیرد می درخشد اما زمانی یک زنجیره دوتایی DNA روی این ماده واقع می شود فعل و انفعال میان DNA و گرافن به مراتب قویتر می شود.
این توانایی DNA در روشن و خاموش کردن فلورسانت می تواند برای ساخت انواع ابداعی حسگرهای زیستی به کار رود که برای جستجوی سموم در غذا و یا باکتریهای بیماریزا در سلاحهای بیولوژیکی استفاده می شوند.
نظر شما