۲۷ تیر ۱۳۸۳، ۷:۴۲

امروز در تاريخ

خبرگزاري"مهر" : امروز شنبه بيست و هفتم تير سال1383هجري شمسي مقارن است با بيست و هشتم جمادي الاول سال 1425هجري قمري و برابراست باهفدهم جولاي سال2004 ميلادي

پذيرش قطعنامه 598 شوراي امنيت سازمان ملل متحد از سوي جمهوري اسلامي ايران :


درچنين روزي درسال 1367 ه ش قطعنامه آتش بس ميان جمهوري اسلامي ايران وعراق امضا شد،  
پذيرش اين قطعنامه از سوي جمهوري اسلامي ايران انعكاس ويژه اي درمحافل سياسي و خبري جهان داشت . درواقع  اين هشتمين قطعنامه اي بود كه شوراي امنيت  از ابتداي تجاوز رژيم بعث عراق به جمهوري اسلامي ايران صادر كرده بود . شوراي امنيت سازمان ملل متحد در بيست ونهم تير ماه 1366 در جلسه شماره 2750 خود طرح قطعنامه اي را كه قبلامطرح شده بود ،  به اتفاق آراء به تصويب رساند . شوراي  امنيت سازمان ملل متحد با ابراز نگراني عميق از ادامه در گيري ميان جمهوري اسلامي  ايران و عراق و با ابراز تاسف از بمباران شهر ها و مناطق مسكوني و بويژه بكار بردن سلاحهاي شيمايي از سوي  رژيم بعث  عراق بر خلاف تعهدات پروتكل 1925 ژنو ، ضمن تاييد مفاد قطعنامه 582 خود، تصميم گرفت در قطعنامه 598 به مخاصمات ايران و عراق پايان دهد . دراين قطعنامه بر فرستادن يك گروه ناظر بر آتش بس ، عقب نشيني نير وها تا مرز ها  ، آزادي اسراي جنگي و تلاش براي بازسازي خرابي هاي ناشي از جنگ تاكيد شده  است  . اين شورا همچنين از دبير كل سازمان ملل مي خواهد را ههاي افزايش ثبات در منطقه را مورد مداقه قرار دهد . پس از انتشار متن قطعنامه رهبر كبير انقلاب اسلامي ،امام خميني  ره در پيام مهمي با پذيرش اين قطعنامه در بخشي از آن اظهار داشتند :"و اما در مورد قبول قطعنامه كه حقيقتا مساله بسيار تلخ و ناگواري براي همه و خصوصا براي من بود ، اين است كه من تاچند روز قبل معتقد به همان شيوه دفاع از مواضع اعلام شده در جنگ بودم و مصلحت نظام و كشور و انقلاب را در اجراي آن مي ديدم ، ولي به واسطه حوادث و عواملي كه از ذكر آن فعلا خودداري مي كنم و به اميد خداوند در آينده روشن خواهد شد و با توجه به نظر تمامي كارشناسان سياسي و نظامي سطح بالاي كشور كه من به تعهد و دلسوزي و صداقت آنان اعتماد دارم ،  با قبول قطعنامه و آتش بس موافقت نمودم و در مقطع كنوني آن را به مصلحت انقلاب ونظام مي دانم و خدا مي داند  كه اگر نبود انگيزه اي كه همه ما و عزت و اعتبار ما بايد در مسير مصلحت اسلام ومسلمين قرباني شود ، هرگز راضي به اين عمل نمي بودم و مرگ وشهادت برايم گواراتر بود اما چاره چيست  . همه با يد به رضايت حق تعالي گردن نهيم .... ديروز روز امتحان الهي بود كه گذشت و فردا امتحان ديگري است كه پيش مي آيد  ."(1) پس از پذيرش رسمي قطعنامه از طرف ايران ، آتش بس ميان طرفين از تاريخ بيست ونه مرداد 1367 بر قرار شد . در همين حال ، دكوئيار ، دبير كل وقت سازمان ملل متحد ، يك روز قبل از پذيرش  قطعنامه از سوي ايران به طور رسمي اعلام كرد:"پاسخ عراق به نامه 14 اوت 1991 من پاسخي محتوايي نيست، لذا من ناچارم به توضيحاتي كه قبلا توسط عراق ارائه شده است ، تكيه كنم. اين يك واقعيت است كه توضيحات عراق كافي نيست، بنابراين ،رويداد برجسته اي كه تحت عنوان موارد نقض بدان اشاره كردم همانا حمله 22 سپتامبر 1980 ( 31 شهريور 1359 ) عليه ايران است كه بر اساس منشور ملل متحد ، اصول و قوانين شناخته شده بين المللي يا اصول بين المللي قال توجيه نيست و موجب مسئوليت مخاصمه است ."(2 )

(1) صحيفه نور ، جلد بيست ، صص 238 تا   241 . (2 ) روز نامه كيهان ،

 انتقال رياست سازمان كنفرانس اسلامي ازايران به قطر :
پس از آن كه جمهوري اسلامي ايران به مدت سه سال رياست سازمان كنفرانس اسلامي را به عهده گرفت در سال 1379 در چنين روزي اين مسووليت را به دولت قطر منتقل كرد . اجلاس سران كنفرانس اسلامي در زمستان سال 1376 درتهران تشكيل شد. مدت رياست هر كشور عضودر سازمان كنفرانس اسلامي ، سه  سال است .

تبعيد ناپلئون بناپارت :


درچنين روزي درسال 1815ميلادي ناپلئون بناپارت بيست روزپس از شكست نيروهايش درنبرد واتر لودربرابربلژيك به جزيره سنت هلن دراقيانوس اطلس تبعيد شد .

تولد ارل استنلي گاردنر :
اين نويسنده آمريكايي در چنين روزي در سال 1889 به دنيا آمد . او علاقه عجيبي  به نوشتن رمانهاي اسرارآميز داشت . مهمترين اثر وي "پري ميسون" نام دارد .

تولد كريستينا استيد :
كريستينا استيد، نويسنده مشهور استراليايي در چنين  روزي در سال 1902 به دنيا آمد . رمان " مردي كه عاشق كودكان بود " عنوان مهمترين اثر وي است . 

نخستين نشريه فكاهي   :
در چنين روزي در سال 1841 ميلادي نخستين نشريه فكاهي جهان پا به عرصه وجود نهاد . اين نشريه پانچ نام داشت و در ايالت متحده آمريكا منتشر مي شد. 

تولد ايزاك واتز :
واتز نويسنده آمريكايي در چنين  روزي در سال 1674 به دنيا آمد . مهمترين اثر او "هائورا ليركان" نام د ارد  .

تولد برنيس آبوت :
اين عكاس  آمريكايي در سال 1989 در چنين روزي به دنيا آمد . "جهان آتجت " عنوان مهترين اثر تصويري اوست .
 
كودتا در افغانستان :


در چنين روزي در سال 1973 ميلادي داوود خان عليه حكومت موجود در افغانستان كودتا كرد . وي پس از آن رژيم جمهوري را در اين كشور بر پا كرد كه بعد ها به جمهوري داوود خان معروف شد . پيش از محمد ظاهر شاه در اين كشور حكومت مي كرد . تاريخ جديد افغانستان را مي توان از سال 1978 بر شمرد . در سال 1978ميلادي  افسران وابسته به  حزب دموكراتيك خلق در ارتش ظاهر شاه  كودتا  كردند و نورمحمد تره كي  به عنوان رهبر جديد دولت كمونيستي  منصوب شد . پس از وي حفيظ الله امين در مقام نخست وزيري  قرار گرفت . در سال 1979 ارتش سرخ اتحاد جماهير شوروي سابق به افغانستان حمله برد و اين كشور را به اشغال خود در آورد اما نيروهاي جهاد ي در اين مدت دايما به مبارزه با نيروهاي اشغالگر پرداختند . در سال 1983 يك آتش بس موقت ميان نيروهاي اتحاد شوروي با احمدشاه مسعود(شير دره پنجشير) برقرار شد اما چندان ادامه نيافت. . در سال 1986 ببرك كارمل استعفاي خود را اعلام كرد  وپس از وي  دكتر نجيب الله در مقام رهبري حزب حاكم  قرار گرفت . در سال 1986 حاجي محمد سمكني شخصيت غير حزبي در مقام رئيس موقت دولت قرار گرفت.  وي  در سال 1987  مصالحه ملي اعلام كرد . در سال 1988 هم ميخاييل گورباچف دستور خروج نيروهاي شوروي را صادر كرد . پس از آن بود كه نيروهاي كشور شوروي سابق رخت از اين كشور بربستند . 
 افغانستان با بيش از 650 هزاركيلومترمربع وسعت (محصور در خشكي) در جنوب آسيا قرار دارد و جز كشورهاي خاورميانه محسوب مي گردد. 

 روز قانون اساسي در كره :
قانون اساسي كره در چنين روزي در سال 1948 به تصويب رسيد . به همين دليل همه ساله چنين روز ي دركره جنوبي به عنوان روز قانون اساسي گرامي داشته مي شود .

 زلزله شديد در فيليپين :
در چنينن روزي در  سال 1990 ميلادي   زلزله اي به بزرگي هفت و هفت دهم در مقياس امواج دروني زمين ( ريشتر ) فيليپين را لرزاند . اين زلزله با توجه به شدت آن ميزان تلفات بسيار پاييني داشت .

کد خبر 95386

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha