به گزارش خبرنگار مهر سید شمس الدین حسینی امروز در حاشیه مراسم راه اندازی بازار فرابورس در جمع خبرنگاران در خصوص حذف 3 صفر از واحد پول کشور و مطالعات صورت گرفته در این خصوص گفت: حذف 3 صفر از پول ملی یکی از پروژه های ارزش گذاری پول و از محورهای 7 گانه طرح تحول اقتصادی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: براساس بررسی ها و گزارشات ارائه شده به شورای راهبری طرح تحول اقتصادی، این نتیجه گیری حاصل شد که سالیان متمادی در مورد واحدهای پول کشور تجدید نظری صورت نگرفته و شاخص قیمتها طی حدود 50 سال چند صد برابر شده ولی هنوز این شاخص تغییری نکرده است.
وی ادامه داد: اضافه بودن و کثرت صفرها به ویژه در مقایسه با پول سایر کشورها، احساس خوبی به دست نمی دهد. با بررسی پول برخی از کشورها مشخص می شود که بعضا 6 یا 7 صفر در کنار پول خود در مقایسه با هر دلار یا یورو دارند که به لحاظ ملی صحیح نیست.
حسینی با بیان اینکه حذف صفر از واحد پولی کشور از نظر تقویمی و محاسباتی جمع بندی و به تصویب رسیده است، افزود: به لحاظ شیوه های اجرایی یعنی حذف 3 یا 4 صفر و زمان اجرایی شدن آن، مسئولیت به عهده کارگروهی با ریاست رئیس کل بانک مرکزی است.
وی اضافه کرد: اخیرا نیز رئیس کل بانک مرکزی گزارشی را در مورد تعداد حذف صفرها ارائه کرده است که نشان می دهد حذف 3 صفر گزینه مناسب تری است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد کرد که زمان اجرای حذف صفر از پول ملی به پس از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها موکول شود تا آرامش نیز فراهم شود. در مجموع کلیت این کار صحیح است ولی شورای راهبری در این خصوص تصمیم گیری می کند.
وی در مورد اثرات تورمی حذف صفر از واحد پولی کشور نیز اظهارداشت: اساسا این اقدام به عنوان اقدامی سیاستی که به اصلاح بنیانهای تورم کمک کند، نیست. اما به لحاظ روانی سیاست مناسبی است زیرا در کاهش و شکستن انتظارات تورمی و تعدیل آن موثر خواهد بود.
حسینی بیان کرد: در بسیاری از کشورها پس از اینکه موفق به آرامش بخشیدن به شاخص قیمتها شدند، این سیاست را نیز اعمال کردند.
وی گفت: مجموعه سیاستهای طرح تحول اقتصادی یک بسته است که اگر این امر را در قالب این بسته نگاه کنیم به کاهش تورم کمک خواهد کرد و خارج از بسته نیز به عنوان یک سیاست مستقل مطرح می شود.
واگذاری مخابرات
وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد انصراف شرکت تعاونی پیشگامان کویر یزد از معامله سهام مخابرات روز گذشته در بورس، به حساسیت شرکت مخابرات اشاره کرد و افزود: با توجه به این حساسیت و اینکه این شرکت از نظر اصل 44 مستثنی نشده بود، به همین دلیل در واگذاری سهام آن دقت بسیاری صورت گرفت.
وی با بیان اینکه سهام این شرکت بر اساس رقابت و تامین شرایط عمومی و امنیتی واگذار شد، تصرح کرد: در پی این موضوع هستیم که رویکرد واگذاری سهام به صورت مدیریتی همچون سهام مخابرات تقویت شود و این ایرادی بود که طی سالهای اخیر به عرضه بلوکهای بزرگ مطرح شده بود.
حسینی گفت: بر این اساس کمیته تشکیل شد تا شرایط شرکتهایی که متقاضی خرید سهام مخابرات بوند، بررسی شود و این بررسی در دو مرحله صورت گرفت و ر مجموع بررسی ها به این نتیجه رسیدیم که از 3 شرکت متقاضی خرید سهام مخابرات 2 شرکت دارای شرایط لازم هستند و یکی از آنها اهلیت لازم را احراز نکرد، اما این امر به معنای رد صلاحیت این شرکت متقاضی نبود.
وی ادامه داد: این فرآیند و مذاکرات مربوط به آن در یک ماه گذشته صورت گرفته و یک شبه نبوده است و اگر این شرکت مدعی است که 15 میلیارد تومان برای خرید سهام مخابرات هزینه کرده، چنین نیست و اگر چنین هزینه ای انجام شده باشد، آن را مورد رسیدگی قرار خواهم داد.
نظر شما