به گزارش خبرنگار مهردر تبریز، دکتر محمدعلی حسین پورفیضی ظهر چهارشنبه در سلسله نشست های گفتمان فرهنگی با موضوع کتاب و عصر تکنولوژی در محل نمایشگاه کتاب تبریز گفت: سخن گفتن از مفاهیم سنتی در عرصه نشر و توزیع کتاب دیگر جایگاهی ندارد بلکه اکنون با ظهور فناوری اطلاعات، این حوزه تغییر و تحولات عمیقی را شاهد بوده است.
رئیس سابق دانشگاه تبریز با بیان اینکه کتاب امروز به کتاب الکترونیکی با عنوان "پیپیر لس"(PAPER LESS) تبدیل شده است، اظهار داشت: در زمان حاضر، می توان اطلاعات یک یا چند کتاب را در یک لوح فشرده به سهولت در اختیار داشته و مطالعه کرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: توزیع ناعادلانه ثروت در میان کشورهای جهان متاثر از یک واقعیت تکان دهنده یعنی توزیع ناعادلانه علم و فناوری در بین آنهاست.
دکتر پورفیضی، اضافه کرد: در یک تقسیم بندی کلی ثروت کشورهای صادرکننده مواد خام حدود پنج درصد، کشورهای در حال توسعه حدود 16 درصد و کشورهای توسعه یافته بیش از 79 درصد است که وخامت اوضاع در کشورهای صادرکننده مواد خام را نشان می دهد.
وی یادآور شد: کشورهایی با سابقه کمتر از 350 سال با استفاده از خواب خرگوشی و عمیق ایرانیان صاحب تمدن پنج هزار ساله، 80 درصد مجموع ثروت های دنیا را تصاحب کرده اند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه متوسط منابع توسعه یافته انسانی در جهان 64 درصد است، خاطر نشان کرد: این در حالی است که متوسط شاخص منابع توسعه یافته انسانی در ایران تنها 34 درصد است.
دکتر پورفیضی هوشیاری بیش از گذشته ملل مسلمان را مورد تاکید قرار داد و افزود: 57 کشور مسلمان به طور میانگین پذیرای 10 دانشگاه در کشورهایشان هستند که در مجموع برای 4/1 میلیارد نفر مسلمان، کمتر از 600 دانشگاه وجود دارد؛ در صورتی که رقم این شاخص برای کشورهای هندوستان و ایالات متحده آمریکا به ترتیب هشت هزار و 407 و پنج هزار و 785 دانشگاه است.
وی با ارائه آماری جالب تصریح کرد:طی 105 سال گذشته از میان جمعیت 4/1 میلیارد نفری مسلمانان که 22درصد کل جمعیت دنیا را شامل می شود تنها هشت نفر از آنان موفق به دریافت جایزه نوبل شده اند که فقط با یک درصد جوایز نوبل اعطایی برابری می کند.
دکتر پورفیضی اضافه کرد: این در حالی است که یهودی ها با جمعیت 14 میلیون نفری که معادل 23 صدم درصد جمعیت جهان می شود، در این مدت 167 جایزه نوبل که 22 درصد مجموع جوایز را تشکیل می دهند، از آن خود کرده اند.
رئیس سابق دانشگاه تبریز با اشاره به وجود منابع طبیعی و سخت افزاری فراوان در جمهوری اسلامی ایران و بسیاری دیگر از ممالک مسلمان، تنها راهکار بهبود وضعیت کنونی را توجه بیش از گذشته به منابع انسانی موجود بیان کرد.
سلسله نشست های گفتمان فرهنگی به عنوان یکی از 26 برنامه جنبی هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز و با حضور اساتید شاخص دانشگاهی، همه روزه از ساعت 17 عصر در سالن شهریار محل برگزاری این نمایشگاه دایر است.
این نمایشگاه تا دوازدهم ماه جاری و از ساعت 10 صبح تا 21 آماده پذیرایی از اهل فرهنگ و هنر و عموم علاقمندان است.
نظر شما