به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مصطفی کشکولی پیش از ظهر شنبه در حاشیه بازدید از دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع وابسته در مشهد در جمع خبرنگاران با اشاره خودکفایی ایران در تولید تجهیزات صنعت نفت و گاز کشور افزود: باید با مدیریت مصرف و صرفه جویی در مصرف انرژی در کشور توجه صنعت گاز را معطوف به مزیتهای اقتصادی، تولید و صادرات کنیم.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: واردات در حد سوآپ و ترانزیت مثبت است اما نباید به واردات وابسته شد بلکه باید در مسیر خودکفایی حرکت کرد.
وی با اشاره به اینکه باوجود قرار گرفتن ایران در جایگاه دوم منابع گاز جهان از موقعیت خوبی در بخش تولید برخوردار نیستیم، تصریح کرد: مصرف گاز در کشور بسیار بی رویه شده و با ادامه بی توجهی نسبت به منابع ملی نمی توان به تجارت جهانی دست یافت.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ایران در زمینه صادرات بسیار عقب است، گفت: باید تولید گاز در کشور را به سمت صنایع و صادرات حرکت داد و در داخل به تنوع انرژی و مدیریت مصرف تاکید داشته باشیم.
کشکولی با اشاره به کشف میدان گازی جدیدی در 90 کیلومتری مشهد افزود: در مجموع در کشور پتانسیلهای بسیاری برای تولید وجود دارد و از ذخایر کشف شده جدید باید در جهت خودکفایی از واردات گاز استفاده کرد.
وی در ادامه با ذکر شهرهای پرمصرف کشور عنوان کرد: استان تهران با مصرف یک پنجم گاز کشور، اصفهان، خوزستان پس از آن استان خراسان به ترتیب استانهای پر مصرف بوده و بیشترین مصرف آنان معطوف به نیمه دوم سال است و رقمهای بالای 400 میلیون متر مکعب در روز را دارند که به راحتی می توان 10 درصد آن را صرفه جویی و ذخیره کرد.
وی افزود: در بخشهای مختلف می توان الگوی مصرف را رعایت کرد و از بخشهای بالا دستی شروع و راهکارهای مختلفی را برای مصرف کنندگان پیاده کرد.
وی با بیان اینکه باید با ایجاد انگیزه مردم را به سمت مدیریت مصرف انرژی هدایت کرد، تصریح کرد: هر فاز پالایشگاه و فاز پارس جنوبی دو تا سه میلیارد تومان هزینه بردار است که تنها می توان بامدیریت مصرف و صرفه جویی در مصارف خانگی و تجاری به این مهم دست یافت.
وی با اشاره به رشد بی سابقه مسائل زیربنایی تولید تا انتقال و پالایش و توزیع انرژی در چهار سال اخیر در کشور ادامه داد: با وجود توسعه استحصال انرژی و توزیع آن و انتقال آن به شهرهای کشور، شش ماه ابتدای امسال 30 درصد نسبت به سال گذشته و تاکنون در مهرماه نیز 20 درصد مصرف گازخانگی افزایش یافته است.
وی به نرخ گاز در کشور اشاره کرد و گفت: امسال بحث خاصی برای افزایش گاز نیست اما همان موضوع طرح تحول اقتصادی هنوز پابرجاست.
کشکولی تصریح کرد: طرحی به عنوان افزایش جرائم مشترکان پرمصرف یا استفاده کمتر مشترکان پرمصرف از گاز در دست است زیرا در سال گذشته تنها هشت درصد از مشترکان بیش از 30 درصد گاز خانگی را مصرف کردند.
وی با اشاره به اینکه این طرح برای دهک هشتم به بالا که پرمصرف هستند، اجرا می شود، گفت: با صرفه جویی حداقل 10 درصد از گاز کشور در زمستان می توان به ظرفیت تنها دو فاز پالایشگاه و به میزان 40 میلیون لیتر صرفه جویی داشت.
وی در ادامه به مصرف بالای گاز نیروگاه های کشور اشاره کرد و افزود: دولت برای رعایت مصرف انرژی، وزارت نیرو را موظف کرده است تا در مدت پنج سال راندمان نیروگاه ها افزایش داده و هدرروی انرژی آنان کاهش یابد که در هر دو حالت اعداد و ارقام مشخص شده است.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران افزود: در حال حاضر باید وزارت نیرو به سوی تجهیز نیروگاه ها به سیکل ترکیبی پیش برود و به زودی از طرحهای بازیافت انرژی و c.h.p استفاده کند.
نظر شما