۱۲ مهر ۱۳۸۸، ۸:۵۷

باکتری موثر در تولید سم پدرین در دانشگاه مازندران کشت شد

باکتری موثر در تولید سم پدرین در دانشگاه مازندران کشت شد

ساری - خبرگزاری مهر: باکتری موثر در تولید سم پدرین (Pederin) برای اولین بار توسط محققان گروه زیست شناسی دانشگاه مازندران کشت، جداسازی و شناسایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی محسنی متخصص میکروبیولوژی در این باره به خبرنگار مهر اظهار داشت: پدرین، سمی آمیدی است که در همولنف سوسکی از جنس پدروس (Paederus sp.) وجود دارد.

وی ادامه داد: این حشره که به "دراکولا" یا "بند" معروف است و در مناطق گرم و مرطوب از جمله نواحی شمال کشور زندگی می کند با ترشح سم پدرین باعث بروز ضایعات و التهابات پوستی دردناک در فصل تابستان می شود.

این عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه مازندران درادامه اذعان داشت: اهمیت سم پدرین در ارتباط با فعالیت ضد سرطانی آن است که با توقف سنتز ماده ژنتیکی اسید نوکلئیک، مانــع از رشد سلول های سرطانی شــده ومی تواند در درمان برخی از سرطان ها موثر باشد.

محسنی با بیان اینکه تولید ماده پدرین در ارتباط با فعالیت یک باکتری همزیست از انواع سودوموناس ها (Pseudomonas sp.) است افزود: به دلیل تغییرات ژنتیکی، جداسازی و کشت آن در آزمایشگاهها تاکنون، میسر نبوده است.

وی تصریح کرد: در گزارش های علمی انجام گرفته در سراسر جهان به ویژه دو گروه تحقیقاتی در کشورآلمان نیز ، از این باکتری به عنوان غیر قابل کشت (uncultured bacterial symbionts) نام برده شده و تنها با استفاده از روش های بیولوژی مولکولی، مورد بررسی قرارگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: بدیهی است تولید ماده پدرین توسط این باکتری سودوموناس، می تواند در آینده نقش مهمی در زمینه تولید داروی ضد سرطان ایفا نماید.

به گزارش مهر، بررسی های بیولوژی مولکولی و شیمیایی این تحقیق، به صورت مشترک توسط دکتر مجتبی محسنی و دکتر محمد جواد چایچی و نیز با همکاری دانشجویان سیده اولیاء علیجان پور و سحر حارومار، در گروه های زیست شناسی و شیمی تجزیه دانشگاه مازندران در حال انجام است.

کد خبر 957529

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha