۱۲ مهر ۱۳۸۸، ۸:۴۴

اهمیت آموزش عمیق دینی مورد تأکید قرار گرفت

اهمیت آموزش عمیق دینی مورد تأکید قرار گرفت

براساس تحقیقات انجام شده در همایش اخیر آموزگاران در دانشگاه مک گیل کانادا مشخص شده است که آموزش دینی در جهان ما نیازمند تجدید نظر در روشها و رویکردها است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نشنال پست، تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که نیمی از دانش‌آموزان دبیرستانی امریکا تصور می‌کنند که دو شهر سدوم و عموره که گرفتار عذاب الهی شدند یک زوج بوده‌اند. دانش‌آموزان کلاس تاریخ هنر در دانشگاه مک گیل پرنده عجبی را تجلی روح القدس می‌دانند که این امر نشأت گرفته از نقاشی کبوتر سفیدی است که در تمام نقاشی‌های کلیسایی رنسانس مشترک است.

 تا همین اواخر نیز چنین اشتباهاتی میان دانش‌آموزان تنها لطیفه‌هایی در اتاق اساتید بود اما همایش روز پنجشنبه دانشگاه مک‌گیل برای آموزگاران حوزه دین بی‌سوادی دینی دانش‌آموزان اروپا و امریکا را یادآور شد.

دیان مور استاد دانشگاه الهیات هاروارد در این رابطه اظهار داشت: بی‌سوادی گسترده‌ای از نظر دینی میان دانش‌آموزان و دانشجویان وجود دارد و مهمترین نتیجه آن این است که این بی‌سوادی به خصومت و عدم احترام نسبت به تکثرگرایی دینی، همزیستی مسالمت‌آمیزی و همکاری منتهی می‌شود.

گیل اظهار داشت که وی از میزان اندکی اطلاعات دانشجویان خود درباره دین شگفت‌زده شده است اما مشخص شد که این فقدان دانش تنها درباره سایر ادیان نیست بلکه دانشجویان درباره دین خود نیز اطلاعات ندارند. مسئله اصلی اینجاست که چگونه می‌تون کانادا و کبک را بدون دانستن اطلاعات اولیه درباره این کشور و استان شناخت.

رابرت جکسون استاد آموزش دین در دانشگاه وارویک امریکا اظهار داشت که حملات ترویستی یازدهم سپتامبر فراخوان بیداری اروپا بود و عاملی برای وارد شدن بحث دینی به فضای عمومی بود. دیگر نمی‌توانیم بگوییم که بحث درباره دین به فضای عمومی جامعه مربوط نیست، در حاضر علاوه بر فضای عمومی مسئله دین در آموزش عمومی نیز مورد توجه است که به عنوان نمونه می‌توان به گزارش شورای اروپا در سال 2007 اشاره کرد که طی آن آموزش اصول ادیان توصیه شده بود.

حتی فرانسه که خود را یک کشور سکولار می‌داند و جدایی دین و دولت را به شدت مورد تأکید قرار داده است اخیراً درهای خود را برای ورود محتوای بیشتر دینی در برنامه درسی گشوده است.

ازابل سن مارتین از مؤسسه اروپایی علوم دینی مستقر در پاریس در همایش دانشگاه مک گیل صحبت خود را با ذکر یک نمونه درباره یکی از متن درسی محبوب در مدارس فرانسه اوایل قرن بیستم آغاز کرد. در آن زمان مقامات اصرار داشتند که شخصیت این داستان در کتاب درسی به جای اینکه بگوید پدرم در آسمانها است باید بگوید پدرم مرده است و به جای اینکه بگوید خدای من باید از واژه افسوس استفاده کند تا به نوعی کتابهای درسی از نظر فرهنگی مخاطبان بیشتری را دربرگیرند و صرفاً منحصر به ادیان خاصی نشوند.

شاید در کل بتوان چنین مواردی را از علل بی‌سوادی دانش‌آموزان و به‌تبع دانشجویان در کشورهای امریکای شمالی و اروپا نسبت به معارف دینی دانست.

کد خبر 957713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha