۱۲ مهر ۱۳۸۸، ۱۱:۱۳

در گفتگو با مهر عنوان شد:

خطر کاهش خدمات درمانی داروخانه ها

خطر کاهش خدمات درمانی داروخانه ها

عدم پرداخت به موقع مطالبات داروخانه ها از سوی بیمه ها باعث شده این مراکز در خدمات دهی به مراجعان دچار مشکل شوند به طوری که برخی داروخانه ها از تهیه داروهای گرانقیمت که تحت پوشش بیمه هستند عاجز مانده اند که این امر جز سرگردانی، اضطراب و بلاتکلیفی بیماران نتیجه ای نخواهد داشت.

دکتر خیراله غلامی رئیس داروخانه های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: داروخانه های دانشکده داروسازی دانشگاه تهران شامل داروخانه 13 آبان و 6 داروخانه دیگر در سطح تهران نقش مهمی در تامین نیازهای دارویی و خدمات رسانی به بیماران دارند به طوری که در حال حاضر بیش از 25 درصد داروهای تخصصی از طریق این داروخانه ها تامین می شوند. در خصوص بیمه شدگان نیز باید گفت از مجموع 140 هزار نسخه ای که ماهانه در این داروخانه ها پیچیده می شوند حدود 70 هزار نسخه آن به بیمه شدگان سازمانهای بیمه گر اختصاص دارد.

داروخانه های دانشکده های داروسازی یکی از پر مراجعه ترین داروخانه ها در سطح شهر تهران هستند که نقش بسیار مهمی در تامین نیازهای دارویی و خدمات رسانی به بیماران نیازمند و به ویژه بیمه شدگان تامین اجتماعی ایفاء می کنند. در این بین نام داروخانه های 13 آبان، بوعلی، طالقانی و... بیش از سایر داروخانه ها به گوش مردم آشناست و کمتر کسی است که حداقل یک بار مراجعه به این داروخانه ها نداشته باشد.

غلامی مبلغ ریالی خدمات ارائه شده توسط این داروخانه ها به بیمه شدگان را حدود 52 میلیارد ریال در ماه دانست و افزود:
علاوه بر این داروخانه ها که در نقاط مختلف شهر تهران مشغول به فعالیت هستند از سال 85 تعداد 5 بیمارستان دولتی نیز از خدمات داروخانه های بیمارستانی که به صورت شبانه روزی اقدام به ارائه خدمات دارویی می کنند برخوردار شده اند. این داروخانه ها نیز به طور متوسط در سال پاسخگوی حدود 800 هزار مراجعه کننده هستند.

رئیس داروخانه های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عدم پرداخت مطالبات داروخانه ها از سوی سازمانهای بیمه گر گفت: طبیعی است که حفظ ظرفیت خدمات رسانی و ادامه گردش کار این مجموعه عظیم منوط به تعادل دریافتها و پرداختهای مالی آنها است اما با وجود تاخیر پنج تا هفت ماهه بیمه ها در پرداخت مطالبات داروخانه ها، تعادل اقتصادی این مجموعه و ظرفیت خدمات رسانی آنها دچار اختلال شده است به طوری که مدیریت داروخانه ها به دلیل عدم دریافت مطالبات خود از بیمه ها توان پرداخت بدهیهای خود به شرکتهای تولید کننده و واردکننده دارو را از دست داده اند. ضمن آنکه کسری بودجه ای که از این طریق به شرکتهای تولید کننده و وارد کننده دارو تحمیل می شود نتیجه ای جز کاهش کیفی و کمی خدمات درمانی نخواهد داشت.

این در حالی است که به عقیده کارشناسان و فعالان حوزه دارو، آنچه که در این میان قابل اشاره است آن است که شرکتهای وارد کننده دارو و نیز شرکتهای تولید کننده که عموما مواد اولیه خود را از خارج کشور تهیه می کنند در عین تحریمهای بین المللی موجود که عوارض خاص خود را به دنبال داشته است، موفق به دستیابی به موفقیتهای بزرگی شده اند که ایران را تبدیل به قدرت دارویی منطقه نموده است و قطعا عوارض این نابسامانی علاوه بر آنکه داروخانه های کشور را در آستانه ورشکستگی قرار می دهد موجب تضعیف این صنعت حساس و کلیدی خواهد شد.

کد خبر 957757

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha