به گزارش خبرنگار مهر، یوسف حسنپور در نشست بررسی راهکارهای مناسب جهت تقویت صادرات کالاها و خدمات بخش معادن و صنایع معدنی کشور گفت: برنامهریزی برای توسعه صادرات فرآورده های معدنی، بدون در نظر گرفتن تحولات گذشته و نگاه به وضع موجود امکانپذیر نیست.
عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی افزود: از همین رو، تهیه تصویری روشن از سیمای معدنی کشور در چارچوب تحولات کلان، مسائل و تنگناهای اقتصاد ملی و با در نظر گرفتن شرایط جدید بینالمللی و با شناخت دگرگونیها در ترکیب و روند مناسبات سیاسی ـ اقتصادی جهانی و منطقهای امری ضروری است.
وی تصریح کرد: این تصویر باید بر مبنای آمار و ارقام رسمی منتشر شده کشور و سازمانهای معتبر بین المللی ترسیم شود. از سوی دیگر، بررسی و شناخت فضای ملی، تحولات گذشته و وضع موجود تولید و صادرات فرآوردههای معدنی کشور، تبیین فضای بینالمللی و تحولات و گرایشها و چشماندازهای تجارت جهانی فرآوردههای معدنی به منزله محیط حاکم بر تحولات صادرات فرآوردههای معدنی از جمله اهداف ترسیم این تصویر به شمار می رود.
به گفته حسن پور، این طرح در راستای ارائه واقع گرایانه راهکارهای ارتقای صادرات فرآوردههای معدنی و ارائه راهبردها و سیاستهای تشویق صادرات جهت افزایش دسترسی صادرکنندگان فرآوردههای معدنی به بازارهای جهانی ترسیم خواهد شد.
وی اظهار داشت: بررسیهای حاصل از روند الگوی تقاضای جهانی مواد و صنایع معدنی در طول یک دهه اخیر، گویای آن است که ارتقاء توان تولید و صادرات مواد و صنایع معدنی در کشور به سادگی و در کوتاهمدت ممکن نیست.
حسن پور گفت: دولتها در طول اجرای سند چشم انداز، باید در چارچوب استراتژیهای تعیین شده، اقتدار هدایت، نظمدهی و سازماندهی واحدهای مولد مواد و صنایع معدنی را بیابند و خود را متعهد به آن بدانند.
وی اظهار داشت: بدیهی است اتخاذ رهیافتی حساب شده نسبت به تعیین اولویتها و جهتگیریهای اساسی آینده تولید و صادرات مواد و صنایع معدنی کشور، البته در متن تحولات بینالمللی منطقهای، نیازمند ارائه دورنماها و تحلیل چشماندازهایی با افق وسیعتر با هدفگذاری و سمتگیری روشن و مشخص در قالب یک برنامه راهبردی صادرات مواد و صنایع معدنی است.
عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی بر ضرورت تدوین برنامه راهبردی صادرات مواد و صنایع معدنی تاکید کرد.
کد خبر 957968
نظر شما