خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: دگرگونی و توسعه رسانههای گروهی، اعم از رسانههای نوشتاری و رسانههای جدیدتر تصویری، در چند دهه اخیر شتاب فزایندهای یافته است.
این شتاب هم به گسترش مطالعات رسانهای در قالب رشتهای دانشگاهی انجامیده و هم به پژوهشهای نظری مستقل پر و بال داده است.
فراوانی متون نظری درباره این حیطه تازه بنیاد دانش بشری خود یکی از دلایل این دگرگونی و گسترش است.
در این میان توجه به مبانی فلسفی و زیبایی شناختی رسانهها از اهمیتی دو چندان برخوردار است، زیرا هم به غنا و ژرفای مباحث نظری این حیطه یاری میرساند و هم مسیرهای تازهای را فرا روی پژوهشگران این حوزه میگشاید.
این کتاب مشتمل بر 642 صفحه و مجموعهای است از مقالات مربوط به فلسفه و زیبایی شناسی رسانهها که در سه فصل سامان یافته است.
فصل اول این کتاب به بررسی موضوع فلسفه رسانه و ارتباطات میپردازد.
فلسفه رسانه چیست؟ اثر حسن حسینی، جان لاک و مدل مخابراتی ارتباطات: غباری در برابر چشمان ما با ترجمه ساجد طیبی، تکنولوژی و متافیزیک اثر فردریک فری با ترجمه مصطفی مهاجری و ضد متن محوری: فهم رسانههای مارشال مک لوهان اثر جوشا میروویتز با ترجمه سجاد سلطانزاده از جمله مقالات این بخش از کتاب به شمار میروند.
فصل دوم کتاب به موضوع رسانه شناسی و مطالعات فرهنگی میپردازد.
موشکافی هورکهایمر و آدورنو: خوانش صنعت فرهنگی اثر جان دورهام پیترز با ترجمه قاسم پورحسن، تحول نظریهها در مورد رسانه، دین و فرهنگ (از ابزار رسانه تا معنا) ترجمه حسین کاجی، رسانهها در عصر دیجیتال اثر آنا اورت ترجمه رحیم قاسمیان از جمله مقالات این فصل از کتاب به شمار میروند.
فصل سوم کتاب به موضوع مبانی فلسفی نظریههای زیبایی شناختی اختصاص دارد.
سارتر، فلسفه نیستی و ملودرام مدرن اثر اندریاس کواچ با تر جمه مهدی رحیمیان، واقعگرایی، رابطه وابستگی مستقیم و مناقشات حل ناشدنی زیبایی شناختی اثر جان بندر ترجمه محمد شهبا و زیبایی شناسی طبیعت اثر ملکوم باد ترجمه محمد شهبا برخی از مقالات این بخش از کتاب هستند.
نظر شما