به گزارش خبرگزاری مهر، این تکنیک در پروژه ای با عنوان "توسعه تکنیکهای طیف نگار برای تصاویر سه بعدی و تجزیه زنده بافتهای زیستی" ارائه شد. شورای تحقیقات علمی اتحادیه اروپا در راستای برنامه هفتم علمی خود بودجه 75/1 میلیون یورویی این پروژه را تامین کرده است.
این تکنیک جدید می تواند به بیماران سرطانی که برای آنها جراحی برداشتن بافت تومور تجویز شده است کمک کند.
بسیاری از بافتهای توموری این بیماران در اولین جراحی از بدن خارج نمی شوند و حتی ممکن است بافتهای سالم نیز همراه با تومورها برداشته شوند.
اکنون این تکنیک جدید که برپایه جراحی با کمک چاقوی الکترونیکی استوار است از یک جریان الکتریکی فرکانس بالا برای برش و انتقال بافت استفاده می کند. مزیت جراحی الکترونیکی این است که در مدت برش، رگهای خونی مسدود می شوند و از خونریزی جلوگیری می کنند.
همچنین جریان الکتریسته منجر به تولید مولکولهای باردار می شود. بافتهای مختلف از پروفایل مولکولی متفاوتی برخوردارند و تفاوت پروفایل مولکولی بافتهای سرطانی با پروفایل مولکولی بافتهای سالم بسیار مشخص است.
به این ترتیب امکان تمایز بافت سالم از بافت سرطانی در کمتر از یک ثانیه میسر می شود.
براساس گزارش کوردیس، در مدت عمل جراحی، این سیستم قادر است تمام اطلاعات را درباره ماهیت بافتی که درحال برش است به دست آورد و آن را در اختیار جراح بگذارد. این سیستم همچنین می تواند نشان دهد که تومور در مرحله آغازین و یا پیشرفته قرار دارد.
این دانشمندان امیدوارند در آینده ای نزدیک این تکنیک جدید را بر روی انسان آزمایش کنند.
نظر شما