به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، دکتر محمود امرایی در نشست با خبرنگاران و رسانه های گروهی استان لرستان با انتقاد از روند مراجع عیادت کنندگان به بیمارستانها عنوان کرد: کثرت بی رویه همراهان بیمار و ملاقات کنندگان بیماران از جمله معضلات فرهنگی در مراکز درمانی استان لرستان محسوب می شود که مشکلات فراوانی در درجه اول برای خود بیماران و در درجه بعد برای کارکنان و مراکز ارائه خدمات ایجاد کرده است.
امرایی با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی در این زمینه تصریح کرد: این رویه موجب سلب آسایش و آرامش بیماران، کادر درمان و کارکنان مراکز، آلودگی بیمارستان، آسیب به تجهیزات و هدر رفتن امکانات و اشاعه عفونت های بیمارستانی می شود.
وی از مردم استان تقاضا کرد که از مداخله غیر کارشناسی و غیر علمی در ارائه خدمات درمانی پرهیز و از ازدحام و مراجعه بی مورد بر بالین بیماران خودداری کنند تا تیم پزشکی و کادر درمان بتواند با فراغ خاطر و در محیطی آرام به بیماران و مصدومین ارائه خدمت نمایند.
مدیر عامل بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد ادامه داد: همراهان بیمار باید اجازه بدهند خدمات درمانی به تناسب نیاز بیمار توسط کادر درمانی ارائه شود چرا که ارائه خدمات درمانی مطابق روال کار و استاندارد علمی به نفع بیماران خواهد بود.
امرایی تاکید کرد: این در حالی است که هم اکنون بسیاری از مشکلات و نارضایتی بیمار و همراهان مربوط به ازدحام مراجعین و تراکم کار می باشد که با راه اندازی بیمارستان شهید رحیمی و کاهش حجم مراجعین به طور قطع کیفیت خدمات درمانی ارتقاء و بهبود خواهند یافت.
بیمارستان محل درمان بیمار است نه محل عیادت/ارائه خدمات به بیش از سه برابر ظرفیت
وی با تاکید بر اینکه بیمارستان جای مداوا و منزل محل عیادت است، یادآور شد: بیمارستان محل بستری و درمان بیمار است نه محل عیادت و مردم باید در راستای رفاه حال بیمار خود از مراجعه زیاد و بی مورد به بیمارستان خودداری کنند.
مدیر عامل بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد با اشاره به برخی مباحث در مورد میزان مرگ و میر بیماران، خاطر نشان کرد: میزان خطاهای پزشکی منجر به آسیب به بیمار در لرستان به استناد آمار نسبت به متوسط کشور پائین تر است.
دکتر امرایی ادامه داد: در حال حاضر کمیته های مختلفی مثل کمیته بررسی مرگ و میر و کمیته ارتقاء کیفی بر ارائه خدمات درمانی، کنترل و نظارت کارشناسی دارد.
وی همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت مراجعات بیماران به این بیمارستان، تصریح کرد: بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد بزرگترین مرکز آموزشی درمانی استان با ظرفیت 350 تخت فعال است.
مدیر عامل بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد با تاکید بر اینکه این بیمارستان در حال حاضر دارای نرم اشغال تخت 95 تا 99 درصد است، عنوان کرد: بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد هم اکنون بیش از سه برابر ظرفیت واقعی خود به بیمارات خدمات ارائه می دهد.
ارائه 40 درصد خدمات درمانی استان در بیمارستان شهدا/ارائه خدمات به 7 هزار اورژانسی در ماه
امرایی با اشاره به اینکه 40 درصد کلیه خدمات درمانی استان و بالای 90 درصد خدمات آموزشی در استان در این بیمارستان ارائه می شود، یادآور شد: در حال حاضر بطور متوسط حدود چهار هزار نفر در ماه در بیمارستان شهدای عضایر برای دریافت خدمات درمانی مختلف، بستری می شوند.
وی با اشاره به انبوه پذیرش بیماران اورژانسی در روز در این بیمارستان، ادامه داد: بطور متوسط 6500 تا 7000 نفر در بخش اورژانس پذیرش داده می شوند که رقم بالائی است و کاری سنگین است که عمده این بیماران مصدومین ترافیکی، حوادث کار، خودسوزی ها، مسمومیت ها و اصولاً بیمارانی حساس هستند.
مدیر عامل بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد با بیان اینکه ماهیانه 2000 تا 3000 عمل جراحی در اتاق عملهای این بیمارستان انجام می شود، یادآور شد: این در حالی است که درکلینیک تخصصی و فوق تخصصی این بیمارستان نیز 25 هزار نفر در ماه ویزیت می شوند.
امرایی با بیان اینکه با توجه به پایین بودن نرخ تعرفه دولتی و کیفیت بالای خدمات درمانی ،مردم تمایل دارند به این مرکز مراجعه کنند، عنوان کرد: در سایر خدمات پاراکلینیکی مثل فیزیوتراپی، رادیولوژی و آزمایشگاه میزان مراجعه بسیار زیاد است به طوریکه بیمارانی که در مطب های خصوصی ویزیت می شوند خدمات پاراکلینیکی مورد نیاز خود را از این مرکز دریافت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه مشتری مداری و تکریم ارباب رجوع تکلیفی است بر عهده همه گروه های پزشکی و مراکز بیمارستانی، بیان داشت: در این راستا فعالیت های زیادی انجام شده تا بتوانیم رضایت نسبی مراجعین را جلب کنیم ولی روند مطلوب درمان در هر مرکز درمانی نیازمند مشارکت همراهان بیمار با کادر درمانی است.
مدیر عامل بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد در پایان استفاده بیش از سه برابر ظرفیت بیمارستان و زیاد بودن مراجعه ملاقات کنندگان و همراهان بیمار و همچنین کمبود فضای فیزیکی را از دیگر عوامل محدود کننده در روند رعایت حریم بیمار و تکریم ارباب رجوع در این بیمارستان برشمرد.
به هر حال به نظر می رسد با توجه به انبوه مراجعه بیماران مختلف به بیمارستانها و مراکز درمانی استان به ویژه بیمارستان شهدای عشایر لرستان که به عنوان یکی از مهم ترین مراکز درمانی سطح استان با تعداد بالای مراجعه کننده محسوب می شود مهم ترین کمکی که همراهان بیمار می توانند انجام دهند ایجاد فضای مطلوب، آرام، بی دغدغه و سالم در بیمارستان باشد که این امر جز با رعایت قوانین خاص بیمارستان محقق نمی شود.
نظر شما