شهرام فداکار در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند از دستگیری تعداد 40 شکارچی متخلف طی شش ماهه امسال در استان خبر داد و افزود: از این متخلفین تعداد 9 قبضه اسلحه، 53 عدد فشنگ و 33 عدد قفس پرنده کشف شده است.
وی به دستگیری 104 شکارچی متخلف در سال گذشته در استان اشاره کرد و بیان داشت: تعداد متخلفان دستگیر شده در شش ماهه نخست سال گذشته 32 نفر بوده که این میزان به 40 نفر در شش ماهه امسال افزایش یافته است.
فداکار در ادامه به وجود مناطقی جهت شکار در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در کلیه شکارگاه های به جز مناطق شکار ممنوع استان و براساس دستورالعملهای صادره از سازمان مرکزی پروانه شکار پرنده و یا چهارپا صادر می شود و سازمان مرکزی با در نظر گرفتن وضعیت حیات وحش استان (جمعیت، وجود و یا عدم بیماری در حیات وحش و..) نسبت به تنظیم دستورالعمل صدور پروانه شکار اقدام می کند.
وی با اشاره به اینکه در استان چهار منطقه حفاظت شده وجود دارد، تصریح کرد: مناطق شاسکوه با وسعت 30 هزار هکتار در بیرجند، درمیان با 79 هزار و 311 هکتار در درمیان و سربیشه، آرگ و گرنگ با وسعت 70 هزار و 300 هکتار در قاین و مظفری با وسعت 92 هزار و 808 هکتار در فردوس از جمله مناطق حفاظت شده این سازمان هستند.
فداکار همچنین از وجود دو منطقه شکار ممنوع در این استان خبر داد و گفت: تالاب کجی نمکزار با وسعت 22 هزار 765 هکتار در نهبندان و منطقه شکار ممنوع دشت اسفدن با وسعت 41 هزار و 242 هکتار در قاین از جمله این مناطق است.
وی به مناطق پیشنهادی حفاظت شده و شکار ممنوع استان اشاره کرد و افزود: منطقه خدا آفرید با وسعت 47 هزار هکتار، عشق آباد با وسعت 88 هزار هکتار، درح با وسعت 78 هزار هکتار، لشکرگاه با وسعت 35 هزار هکتار، جیک وزیدر با وسعت 42 هزار و آهنگران با وسعت 20 هزار هکتار از جمله مناطق پیشنهادی شکار ممنوع استان هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی ادامه داد: مناطق کفترکوه با وسعت چهار هزار و 500 هکتار و رباط شور با وسعت 72 هزار و 912 هکتار از جمله مناطق پیشنهادی پناهگاه حیات وحش در استان است.
فداکار با بیان اینکه در هر کدام از مناطق حفاظت شده استان دو باب پاسگاه محیط بانی وجود دارد، عنوان کرد: در منطقه شکار ممنوع تالاب کجی نمکزار نیز یک باب پاسگاه محیط بانی احداث شده است.
وی اضافه کرد: از 9 پاسگاه مذکور یک باب متعلق به شرکت مخابرات بوده که به صورت امانی در اختیار این اداره کل قرار دارد و بقیه متعلق به این اداره کل است که دو باب در منطقه حفاظت شده مظفری خریداری شده و بقیه تازه تاسیس است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر افزایش تعداد پاسگاه ها با وسعت موجود مناطق ضرورتی نداشته و افزایش تعداد مامورین اجرایی جهت خدمت در این پاسگاه ها و همچنین تجهیز نیروها با امکانات مناسب ضروری تر به نظر می رسد.
فداکار بیشترین مشکلات موجود در این پاسگاه های محیط بانی را از لحاظ خودرویی عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر برای 9 پاسگاه موجود تنها سه دستگاه خودرو وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در پایان با بیان اینکه برای هر یک از پاسگاه ها حداقل یک دستگاه ضروری است، یادآور شد: در حال حاضر این پاسگاه ها از لحاظ تامین موتورسیکلت وضعیت مناسبی دارند که این تعداد در آینده نیز افزایش خواهد یافت.
نظر شما