به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، عمر کوتاه شهرداران در مرکز لرستان امروزه به معضلی برای توسعه عمران شهری در خرم آباد تبدیل شده به طوریکه در طول دو سال اخیر شهرداری خرم آباد شاهد رفت و آمد شهرداران و سرپرستهای مختلف شهرداری بوده است.
با نگاهی با تاریخچه شهرداریهای خرم آباد به دنبال موفق ترین شهردار این شهر بودیم. شهرداری در خرم آباد برای اولین بار به سال 1305 تشکیل شد، در این سال تشکیلات شهرداری بسیار محدود بود.
از ابتدای تاسیس شهرداری خرم آباد تا سال 1350 افراد مختلفی بر صندلی شهرداری این شهر تکیه زده اند که در میان آنها نام هایی چون روح الله والیزاده، علی اشرف، ضرغامی، ضرّابی، علی اکبر معدلی، علی عابدی، محمد منفرد، کریم خان منظمی، محمدحسین غضنفری، نجم الدین لرستانی، عین اللهی، شفائی، ایرج رستمی، احمد وزیری، علی شریعتی مقدم و ...به چشم می خورد.
در سال 1350 شادروان علی محمد ساکی شهردار خرم آباد شد که خدمات ارزنده وی حتی امروز نیز به چشم می آیند و عمده اصلاحات شهری در زمان وی صورت گرفت.
رفت و آمد در شهرداری خرم آباد/استعفای مبهم شهردار خرم آباد
و اما در سالهای اخیر یعنی به طور دقیق از تاریخ نهم اردیبهشت ماه سال 86 خرم آباد شاهد رفت و آمد بی وقفه شهرداران بود تا برنامه توسعه و عمران شهری در جابجایی شهرداران خلاصه شود.
محمد خدامی نخستین شهرداری بود که در ابتدای آغاز به کار دور جدید شوراهای اسلامی شهر بر صندلی شهرداری تکیه زد تا کمتر از چندین ماه در دی ماه سال 87 با استعفا از کرسی شهرداری میدان را خالی کند.
نوزدهم دی ماه سال 87 شاید اولین روزی بود که زمزمه های استعفای شهردار خرم آباد به گوش رسید اما تایید و عدم تایید حتی خبر استعفای شهردار نیز در شورای شهر خرم آباد با اختلاف نظرات بسیاری همراه بود به طوریکه در مصاحبه های مختلف اعضای شورای شهر عده ای استعفا را تایید و عده دیگر تکذیب کردند!
به هر حال هفته بعد به طوری رسمی خبر استعفای شهردار خرم آباد در میان رسانه ها پیچید و جلسه شورای شهر برای تایید یا رد استعفای شهردار خرم آباد با حضور خبرنگاران و به صورت علنی در 28 دی ماه سال87 برگزار شد که در نهایت جلسه چهار ساعته که تا ساعات پایانی شب طول کشید بدون نتیجه و با اختلاف نظر اعضای شورای شهر به پایان رسید.
آنچه شاید جای تامل دارد این بود که جلسه بررسی رد یا تایید استعفای شهردار بدون حضور وی و حتی در میان سکوت محمد خدامی برگزار شد و پیگیریهای خبرنگار مهر و همه رسانه های استان برای یافتن دلیل استعفای شهردار خرم آباد بی نتیجه ماند و مدتها محمد خدامی از دسترس خارج بود تا اینکه با فشارهای صورت گرفته از سوی مسئولان ارشد استان و تاکید نماینده ولی فقیه در لرستان تکلیف شهردار جدید خرم آباد پس از مدتها جدال روشن شد و حشمت الله امیری در پانزدهم تیرماه سال 88 به عنوان شهردار جدید خرم آباد منصوب شد.
آخرین شهردار خرم آباد و حادثه مرگبار رانندگی
و اما صندلی شهرداری خرم آباد به شهردار جدید این شهر که در اولین روزهای حضور خود فعالیت های چشمگیری داشت وفا نکرد تا حشمت الله امیری در سانحه رانندگی در کمتر از یکماه بعد جان خود را از دست دهد.
حشمت الله امیری که به همراه همسرش "ناهید هدایت" و دو دخترش "مریم" و "حدیث" و خواهرزاده اش "طاهره امیری" سوار بر خودرو پژو 405 به شماره 427 ب 87 ایران 31 در جاده خرم آباد به کوهدشت در حرکت بود بر اثر انحراف به چپ و سرعت غیرمجاز راننده پژو با کامیون شماره 534ع 18 ایران31 به شدت برخورد کرد که در اثر این حادثه شهردار خرم آباد و همسرش در دم جان سپردند و حدیث، مریم و طاهره به بیمارستان شهدای عشایر این شهر منتقل شدند اما تلاش پزشکان برای نجات جان مریم و طاهره موثر واقع نشد و نامبردگان نیز جان خود را از دست دادند.
به هر حال پس از این حادثه خرم آباد به عنوان مرکز استان لرستان چند روزی را سوگوار شهردار از دست رفته و خانواده وی بود تا جلسه شورای شهر برای انتخاب سرپرست جدید شهرداری تشکیل شود تا اینکه روز گذشته در جلسه یکصد و چهل و هفتم شورای شهر خرم آباد قدرت الله ترابی نژاد به عنوان شهردار جدید خرم آباد انتخاب شد.
در رابطه با چگونگی انتخاب شهردار، برنامه های وی، علت کوتاه بودن زمان فعالیت شهرداران خرم آباد و موفق ترین شهردار به سراغ سخنگوی شورای شهر خرم آباد رفتیم که بیژن حسین پور نیز پاسخگوی سوالات خبرنگار مهر بود.
83 سال و 64 مسئول در شهرداری خرم آباد!
سخنگوی شورای اسلامی شهر خرم آباد در رابطه با انتخاب شهردار جدید خرم آباد اظهار داشت: از ابتدای تاسیس شهرداری خرم آباد در سال 1305 این شهرداری شاهد انتصاب و انتخاب 64 سرپرست، شهردار و وکیل بوده است.
بیژن حسین پور با اشاره به تصادف مرگبار آخرین شهردار خرم آباد در مرداد ماه سالجاری، بیان داشت: پس از چند روز از مرگ حشمت الله امیری سرپرست شهرداری در تاریخ 19 مردادماه انتخاب شد.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه طبق قانون باید طی سه ماه شهردار توسط شورای شهر انتخاب شود وگرنه در غیر این صورت شورا منحل می شود اقدامات اولیه برای انتخاب شهردار جدید خرم آباد در شورا شکل گرفت.
سخنگوی شورای اسلامی شهر خرم آباد با اشاره به فراخوان شورای شهر برای مراجعه متقاضیان شهرداری، عنوان کرد: در طول مدت زمان معین 14 نفر متقاضی تصدی شهرداری خرم اباد شدند که هر کدام از این افراد برای ارائه برنامه های خود به شورای شهر دعوت شدند که البته برخی نیز به دلیل اینکه از کاندیداهای قبلی شهرداری بودند برنامه های خود را ارائه نکردند.
حسین پور خاطر نشان کرد: در نهایت در جلسه صد و چهل و هفتم شورای شهر خرم آباد از میان 14 کاندیدا در 5 مرحله رای گیری قدرت الله ترابی نژاد به کسب 5 رای از مجموع 9 رای اعضای شورای شهر به عنوان شهردار جدید خرم آباد انتخاب شد.
رای به شهردار جدید، بدون مطالعه برنامه ها!
و اما برنامه های شهردار چهل و هشتم خرم آباد برای توسعه عمران شهری در مرکز استان لرستان چه بوده که موجب جلب نظر اعضای شورای شهر شده است؟
سخنگوی شورای اسلامی شهر خرم آباد به این سوال خبرنگار مهر اینگونه پاسخ می دهد: شهردار جدید خرم آباد در جلسه شورای شهر برنامه ای برای شهر خرم آباد ارائه نکرده است!
حسین پور در پاسخ به این سوال که پس چگونه اعضای شورای شهر به او رای داده اند وقتی برنامه های وی را ندیده اند؟ عنوان کرد: من جزو کسانی نبودم که به او رای دادم این را باید از کسانی بپرسید که به قدرت الله ترابی نژاد رای دادند!
وی با یادآوری سوابق کاری شهردار جدید خرم آباد، خاطر نشان کرد: ترابی نژاد عضو شورای اول شهر خرم آباد در سال 78 بوده و ضمن اینکه مشاور کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر خرم آباد بوده دارای فوق لیسانس مدیریت صنعتی است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر خرم آباد ابراز امیدواری کرد: شهردار جدید خرم آباد در راستای انجام فعالیتهای خود موفق باشد.
خرم آباد در چند سال اخیر شهردار موفق نداشته است/عمر کوتاه شهرداران مانع ارزیابی
سخنگوی شورای اسلامی شهر خرم آباد در پاسخ به سوال دیگر مهر در مورد موفق ترین شهردار خرم آباد، گفت: با توجه به عمر کوتاه شهرداران خرم آباد نمی توان در این زمینه قضاوت کرد.
حسین پور ادامه داد: شهردار باید در سمت خود بماند تا برنامه های خود را ارائه دهد و بعد در مورد کار او قضاوت کرد.
وی محمد خدامی را یکی از شهرداران ناموفق در این عرصه دانست و افزود: ولی حشمت الله امیری علیرغم عمر کوتاه در شهرداری فعالیت های خوبی به ویژه در پرداخت حقوق کارکنان شهرداری انجام داد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر خرم آباد تصریح کرد: از دوم اردیبهشت ماه سالجاری خرم آباد اصلا شهردار ماندگار نداشته که بخواهیم ارزیابی کنیم که کدام یک موفق بوده اند.
حسین پور با تاکید بر اینکه در این مدت شهرداری خرم آباد بیشتر با سرپرستی اداره می شده است، عنوان کرد: ما عملا در خرم آباد شهرداری نداشتیم که یکسال شهردار باشد و بتوان عملکردش را مورد ارزیابی قرار داد.
به هر حال با توجه به عمر کوتاه شهرداران خرم آباد و رکود عمران شهری در هیاهوی رفت و آمد شهرداران مختلف امید می رود خرم آباد به عنوان مرکز استان لرستان بیش از این معطل عدم برنامه ریزی در حوزه شهری نباشد.
نظر شما