یک هفته نامه انگلیسی در آخرین نظرسنجی خود از تمایل 77 درصد مردم این کشور برای خروج نظامیان از افغانستان خبر داد و اعلام کرد که از هر 7 بریتانیایی تنها یک نفر خواهان ادامه ماموریت نیروهای کشور خود در این کشور جنگ زده است. همچنین در این نظرسنجی 50 درصد مردم بریتانیا از افزایش خطر تروریستم داخلی با وجود حضور نظامیان انگلیسی در افغانستان خبر داده اند.
در همین حال هفته نامه ساندی تایمز اخیرا در آخرین گزارش خود به نقل از مقامات وزارت دفاع انگلیس نوشته است که در پی کشته و زخمی شدن 80 نفر از نیروی ویژه بریتانیا در افغانستان، این بخش از ارتش انگلیس از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون متحمل بیشترین میزان تلفات شده است.
این گزارشها در حالی اعلام می شود که واکنش منفی مردم بریتانیا به آمار تلفات نظامیان در افغانستان و عدم حمایت کافی از جنگ تلاشهای نیروهای امنیتی را در این کشور تضعیف می کند. هم اکنون ارتش بریتانیا نسبت به حمایت مردم از عملیات نیروهای امنیتی در افغانستان دچار یاس و ناامیدی شده است و مردم تلاشهای نظامیان را در شرایط بسیار دشوار در این کشور در نظر نمی گیرند.
همچنین با وضعیت دشوار کنونی در افغانستان نگرانی های زیادی وجود دارد که طالبان دوباره حملات خود را در این کشور از سربگیرند و تلاشهای زیادی را برای کشتار بسیاری از نظامیان انجام دهند که با همین اقدام منجر به کاهش حمایت مردم از ادامه جنگ افغانستان و تشویش افکار عمومی درباره جنگ خواهند شد زیرا در این صورت مردم خواستار خروج نیروهای امنیتی خود از افغانستان خواهند شد.
در همین حال هر روز شاهد توسعه دامنه نفوذ طالبان در افغانستان و استفاده شبه نظامیان از تجهیزات انفجاری هستیم که در نتیجه توسعه این تجهیزات نظامیان خارجی بسیاری کشته می شوند، چنانچه سال گذشته بیش از 108 نظامی انگلیسی در این کشور جنگ زده کشته شدند.
همچنین در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی انگلیس این آمارها در حالی منتشر می شود که هیچ کدام از احزاب اصلی بریتانیا متعهد به خروج نظامیان از افغانستان در صورت پیروزی نشده اند و همواره یکدیگر را به باد انتقاد می گیرند، چنانچه نخست وزیر انگلیس اخیرا در انتقاد از حزب رقیب خود و در راستای تبلیغات انتخاباتی، برنامه های اقتصادی حزب محافظه کار را موجب افتادن بریتانیا در رکود اقتصادی دانسته است.
هنوز تاریخ رسمی برای برگزاری انتخابات پارلمانی انگلیس اعلام نشده ولی اکثر گمانه زنیهای رسانه ای حکایت از برگزاری انتخابات در روز ششم ماه می ( ۱۶اردیبهشت) دارد.
افزایش بیکاری، فقر و تورم در کنار از دست رفتن وجهه بین المللی انگلیس به خاطر همراهی با آمریکا در دو جنگ افغانستان وعراق، همگی فاکتورهایی هستند که بر جایگاه حزب کارگر در مقابل حزب رقیب یعنی حزب محافظه کار تاثیرگذاشته و رقابت را سخت تر کرده اند.
.......................................
نگارش: معصومه زارع
نظر شما