۱۷ مهر ۱۳۸۸، ۹:۲۲

چرم و پوست لرستان 14 سال در اغما / تلاش برای احیای دوباره

چرم و پوست لرستان 14 سال در اغما / تلاش برای احیای دوباره

خرم آباد - خبرگزاری مهر: صنعت چرم و پوست لرستان که بیش از 14 سال است در حالت اغما به سر می برد هنوز امیدوار به تلاشی است که می تواند احیا این صنعت بزرگ در لرستان را به دنبال داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، مجتمع چرم و پوست استان لرستان که بیش از 14 سال پیش با رکود و تعطیلی مواجه شد و بیش از صدها کارگر خود را بازخرید کرد با توجه به استعدادهای موجود در لرستان می تواند جانی دوباره به صنعت چرم در این استان بخشد.

لرستان با دارا بودن بیش از 6.5 میلیون واحد دامی سبک و سنگینی به عنوان قطب دامپروری کشور مطرح بوده است که این استعداد در کنار دیگر شاخصه هایی چون همجواری با دیگر استانهای مستعد در این زمینه و نزدیکی به بازارهای کشورهای عربی حوزه خلیج و فارس و عراق به منظور توسعه صادرات چرم و پوست می تواند به عنوان یکی از موفق ترین کارخانجات چرم و پوست، خود را مطرح کند.

در حال حاضر مجتمع چرم و پوست استان لرستان با در اختیار داشتن هکتارها زمین و سوله در رکود و تعطیلی کامل است که با حضور در محل این کارخانه عظیم جز چند نفر نگهبان، فرد دیگری را در سایت این مجتمع بزرگ نمی تواند دید.

این در حالی است که در طول این مدت به ویژه در یکی دو سال اخیر با توجه به اینکه مالکیت این مجتمع بزرگ در اختیار بنیاد مستضعفان است چندین بار کارخانه چرم و پوست لرستان به مزایده عمومی گذاشته شده که به علت بدهی ها و مطالبات این مجتمع همچنین رکود این صنعت در کشور، برای این سرمایه به کما رفته مشتری پیدا نشد.

در تماس استانداری لرستان با دفاتر خبرگزاریهای استان خبر پیدا شدن یک سرمایه گذار برای احیا مجتمع چرم و پوست لرستان موجب ایجاد امید در دلها شد که در این راستا جلسه اولیه با حضور برخی رسانه های استان در دفتر استاندار لرستان تشکیل شد.

احیا مجتمع 14 سال در کما رفته چرم و پوست لرستان

استاندار لرستان در جلسه ای که به همین منظور برپا شده بود، با اشاره به وضعیت کنونی کارخانجات چرم و پوست لرستان عنوان کرد: استان لرستان با توجه به همجواری با استانهای مستعد در بخش دامپروری می تواند با احیای این صنعت به عنوان قطب مهم تولید چرم و پوست در کشور فعالیت کند.

سید حسین صابری با اشاره به سهولت صادرات چرم و پوست از لرستان از طریق بندر خرمشهر و کشور عراق، افزود: استان لرستان در فاصله کمتر از 200 کیلومتری با پایانه های صادراتی کالا می تواند سهم عمده ای در صادرات چرم و پوست فرآوری شده داشته باشد.

وی خطاب به سرمایه گذاران حاضر در این جلسه عنوان کرد: در شرایط کنونی با توجه به تعطیلی مجتمع چرم و پوست استان لرستان امکان اعطای تسهیلات بانکی در مراحل اولیه وجود ندارد و شما باید با سرمایه اولیه خود اقدام به راه اندازی این کارخانه کنید.

استاندار لرستان خواستار احیا مجتمع 14 سال در کما رفته چرم و پوست لرستان شد و گفت: با وجود اینکه تاکنون در چند نوبت این کارخانه آگهی روزنامه شده ولی هنوز مشتری برای مجتمع چرم و پوست لرستان پیدا نشده است.

صابری با بیان اینکه در حال حاضر تنها شش نفر کارگر نگهبان در این کارخانه وجود دارد و مابقی کارگران بازخرید شده اند، افزود: سرمایه گذاران طرح می توانند در صورت نیاز به نیرو با فراخوان نسبت به جذب نیروهای مورد نیاز خود اقدام کنند.

راه اندازی خط تولید کارخانه در شش ماه آینده

وی همچنین در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگار مهر با یادآوری اینکه تعدادی از واحدهای صنعتی سبک و سنگین استان لرستان در حال حاضر یا تعطیل هستند و یا در وضعیت رکود به سر می برند، خاطرنشان کرد: کارخانه چرم و پوست لرستان 20 سال قبل به وسیله بنیاد مستضعفان به عنوان یکی از کارخانه های موفق در کشور ساخته شد که پس از مدتی بهره برداری از این کارخانه این صنعت با رکود و تعطیلی مواجه شد.

استاندار لرستان عنوان کرد: تاکنون پیگیری هایی در این زمینه داشتیم و بنیاد مستضعفان نیز بارها آمادگی خود را اعلام کرده تا از طریق مزایده این مجتمع را به فروش برساند.

صابری ادامه داد: از حدود یکماه قبل تعدادی از سرمایه گذاران به استانداری یا نمایندگان استان مراجعه کردند که با آنها به توافق رسیدیم که به صورت نقد و اقساط اقدام به خرید این واحد صنعتی کنند و پس از مبادله موافقتنامه کارخانه چرم و پوست لرستان را تحویل بگیرند.

وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به وعده های داده شده از سوی این سرمایه گذاران ظرف مدت زمان شش ماه اولین خط تولید چرم و پوست فرآوری شده در این کارخانه راه اندازی شود.

استاندار لرستان با تشریح مزایای راه اندازی این صنعت بزرگ در لرستان، عنوان کرد: با توجه ظرفیت دامی بیش از 6.3 میلیونی لرستان دیگر لازم نیست پس از راه اندازی این صنعت چرم و پوست خام لرستان از طریق دلالها به فروش برسد بلکه می توانیم علاوه بر فرآوری چرم و پوست این استان اقدام به فرآوری تولیدات دیگر استانهای همجوار کنیم.

سرمایه گذار متقاضی خرید مجتمع چرم و پوست لرستان نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه آمادگی بازسازی این صنعت را دارد و در حال حاضر تجهیزات صنعتی، ساختمانی و تصفیه خانه این صنعت با صرف اعتباری بالغ بر 8 میلیارد ریال تهیه شده است، ابراز امیدواری کرد: با تحویل هرچه سریعتر سایت این کارخانه ظرف مدت زمان شش ماه اقدام به راه اندازی فاز اول کارخانه چرم و پوست لرستان کند.

شرایط مستعد لرستان در توسعه صنعت چرم

به گزارش مهر، ایران با پیشینه سه‌هزارساله، اولین و قدیمی‌ترین تولیدکننده چرم جهان است. آثار باستانی به یادگارمانده از دوران پیش از میلاد نشان می‌دهد که ایرانیان حدود 1500 سال قبل از میلاد از پوست برای تهیه لباس، کفش و جنگ افزار استفاده می‌کردند. اولین کارخانه چرم‌سازی ایران در سال 1312 در همدان و دومین کارخانه در سال 1314 در تبریز تأسیس شد.

از آنجا که کارخانه‌های جدید چرم‌سازی به ماده اولیه موجود در کشور یعنی پوست گوسفند و بز توجه زیادی نداشتند این پوست‌ها در 70 سال اخیر به صورت نمک سود و سالامبور به خارج صادر می‌شد و حتی امروز نیز کماکان صادرات به این شکل ادامه دارد.

با وجود اینکه ایران قدیمی‌ترین و در واقع نخستین تولیدکننده چرم جهان با قدمت سه هزارساله است اما در سال‌های اخیر سهم ناچیزی از تجارت چندصد میلیاردی آن را داشته است.

از سوی دیگر در شرایط کنونی بخش صنعت و معدن نقش کلیدی در تحولات اقتصادی بلندمدت کشور ایفا می‌کند به طوریکه این بخش با توجه به افزایش سریع جمعیت و ترکیب سنی نیروهای مورد نیاز آن یکی از عوامل مهم جذب نیروی کار جدید خواهد بود، گذشته از آن دیدگاه تامین استقلال اقتصادی کشور و رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی، بخش صنعت و معدن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد بود و بها دادن به صنعت چرم که جزو این بخش است می‌تواند به عنوان یک کالای صادراتی و اشتغالزا در سطح استان لرستان مطرح باشد.

با توجه به بافت دامداری استان لرستان و مرغوبیت پوست دام در این منطقه می‌توان شرایط لازم را برای توسعه صنعت چرم فراهم کرد که راه اندازی کارخانه چرم و پوست لرستان می تواند مهم ترین نقش را در این حوزه ایفا کند.

به هر حال امید می رود حضور این سرمایه گذاران در لرستان موجب ایجاد بارقه امید برای احیا مجتمع به کما رفته چرم و پوست لرستان باشد تا یکی از صنایع تعطیل و راکد استان پس ار چهارده سال دوباره به چرخه تولید بازگردد.

کد خبر 961030

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha