۲۸ تیر ۱۳۸۳، ۱۱:۰۶

ادبيات شيعي ، واژه هاي زهرايي ( 1 )

سيمين دخت وحيدي : شعر آئيني بايد نقد شود / ادبيات ديني در ايران ، محدود به عده اي خاص نيست

سيمين دخت وحيدي : شعر آئيني بايد نقد شود / ادبيات ديني در ايران ، محدود به عده اي خاص نيست

خبرگزاري " مهر" - گروه فرهنگ و ادب : سيمين دخت وحيدي - شاعر ، گفت : حضور معنوي شاعر در حوزه ادبيات شيعي ، كلام او را اثر گذار و انديشه اش را بارور مي سازد و اين مشخصه شعر و شاعر آئيني و آشنا با سلوك اهلبيت ( ع ) است.

اين شاعر و نويسنده درگفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر" با بيان اين مطلب افزود : عموما شاعراني كه ترويج فرهنگ اسلامي و ارزش هاي ديني و تبيين انديشه هاي بلند معصومين ( ع ) را مد نظر قرار مي دهند ، آثارشان بيشتر به ذهن و زبان مردم راه پيدا مي كند .
سيمين دخت وحيدي كه در آستانه سالروز شهادت جانسوز حضرت صديقه كبري ( س ) سخن مي گفت ، يادآور شد : با پيدايش انقلاب اسلامي و پاگرفتن ادبيات زنان در ايران ، شعر آئيني و ديني در ادبيات اين قشر ، به جايگاه و اهميت ويژه اي دست يافت ، تا آنجا كه امروز مي توانيم  مجموعه اي  موفق ازسروده هاي آئيني زنان شاعرايران فراهم كنيم وآن را در معرض قضاوت و نقد عمومي قرار دهيم.
اين شاعر و نويسنده كه به تازگي خاطرات خود را از سالهاي دفاع مقدس مكتوب كرده است ، خاطرنشان ساخت : " جنگ " اين فرصت را براي زنان شاعرما فراهم كرد تا به زبان " حادثه " دست يابند و دريافت هاي معنوي خود را از دفاع مقدس ، با باورهاي ديني و مذهبي تلفيق كنند ، چه بسيار زناني كه درشهادت عزيزان و فرزندان خود به تجسم عيني " عاشورا " رسيدند و مشاهدات خود را بر دفتر ثبت كردند كه به اعتقاد من اين نوشته ها از ماندگارترين آثار ادبي زنان ماست ، هرچند صاحبان آن آثار ، امروزچندان مطرح نيستند .
سيمين دخت وحيدي با تاكيد بر اين كه توجه دادن بانوان امروز به ارزش هاي ديني و زندگي ساده و بي هياهوي حضرت فاطمه زهرا ( س ) مي تواند در ارتقاي معنويت جامعه ، گامي بلند و روبه جلو تلقي گردد ، تصريح كرد : از صد اسلام ، شاعران و مبلغاني بوده اند كه براي معرفي شريعت ناب و مجاهدات ائمه اطهار به كارهاي فرهنگي مي پرداختند ، البته  اين سالها ضرورت پرداختن به ادبيات پرشكوه ديني و آئيني ، بيشتر احساس مي شود ، از سويي ، گسترش رسانه هاي ارتباط جمعي مي تواند كارشاعر ، نويسنده و مبلغ امروز را آسانتر كند.
اين شاعر كه خود نيز آثاري در حوزه ادبيات آئيني خلق كرده است ، گفت : در عين حال بايد بگويم كه هر شاعر و نويسنده اي قادر نيست در اين حوزه وارد شود ، مگر آنكه در باطن و وجود خود ، اصل معنويت را درك كرده باشد وبه اصالت و حقانيت تفكر اسلامي و شيعي ايمان بياورد.
سيمين دخت وحيدي در ادامه صحبت هاي خود با " مهر" اظهار داشت : متاسفانه در سالهاي اخير ، شاهد كم توجهي نهادهاي

وحيدي : شاعري كه اصولا با زندگي و رنج اهلبيت ( ع ) آشنا نيست  و در اين زمينه هيچ پژوهش و مطالعه اي ندارد ، قطعا نمي تواند يك شاعر آئيني موفق باشد و با كلامش بر جامعه و يا حداقل پيرامون خود تاثير بگذارد.  

فرهنگي و ادبي كشور به مقوله ادبيات ديني و آئيني هستيم ، گه گاه اگر كاري هم در اين حوزه صورت مي گيرد ، با ضعف و نارسايي همراه است و عده اي محدود ، خود را باني و متولي شعر ديني در ايران معرفي مي كنند و همه امكانات موجود را براي انتشار آثار و معرفي خودشان به كار مي گيرند كه اين موضوع ، باعث دلسردي ديگران مي شود ، هرچند يك شاعر و نويسنده واقعي ، فراتر از يك جريان و جبهه مي انديشد و هيچ عاملي نمي تواند او را از هدفش باز دارد.
وحيدي  گفت : بايد فرهنگ و ادبيات زهرايي  به مدارس ، دانشگاه ها و مراكز فرهنگي راه يابد و استعدادهاي جديد در اين زمينه شناسايي شود .
وي در بخش ديگري از صحبت هاي خود با اشاره به لزوم نقد پذيري شاعران و نويسندگان ديني و آئيني گفت : متاسفانه نقدي جدي و بي غرضانه نسبت به توليدات ادبي صورت نمي گيرد و آنچه در اين زمينه اتفاق مي افتد ، بر اساس حب و بغض است .
سيمين دخت وحيدي تصريح كرد : شاعري كه اصولا با زندگي و رنج اهلبيت ( ع ) آشنا نيست  و در اين زمينه هيچ پژوهش و مطالعه اي ندارد ، قطعا نمي تواند يك شاعر آئيني موفق باشد و با كلامش برجامعه ويا حداقل برپيرامون خود تاثير بگذارد.        
کد خبر 96105

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha