به گزارش خبرگزاری مهر، اتحادیه اروپا از سوخت زیستی حاصل از روغن خرما برای حمل و نقل و تولید انرژی الکتریکی استفاده می کند. این روش مناسبی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به نظر می رسد. این درحالی است که تازه ترین گزارش انجمن "دوستان زمین" (Friends of the Earth) نشان می دهد که استفاده از روغن خرما جنگلهای حاره ای و گونه های درحال انقراض ساکن اندونزی را با خطری جدی مواجه کرده است.
نتایج این گزارش حاکی از آن است که تمایل اتحادیه اروپا در استفاده از روغن خرما موجب تولید این روغن به میزان وسیعی در منطقه کتاپانگ در جزیره بورنئو شده است. تولید بیش از حد این روغن منجر به جنگل زدایی غیرقانونی و نقض حقوق بشر شده است.
انجمن دوستان زمین توضیح داد: "رشد تقاضای روغن خرما در بازارهای بین المللی منجر به جنگل زدایی غیرقانونی و آسیبهای شدید اجتماعی شده است. با این اقدام جنگلهای بورنئو و گونه هایی که در آنجا زندگی می کنند در حال حذف شدن از چهره زمین هستند و همین مسئله می تواند موجب افزایش گازهای گلخانه ای شود."
براساس گزارش گالیله در منطقه کتاپانگ در سه سال اخیر دولت مجوزهایی را صادر کرده است که برپایه آنها 40 درصد از زمین این منطقه با هدف تهیه روغن می تواند زیر کشت خرما برود. این میزان برابر با 4/1 میلیون هکتار از زمینهای منطقه است. این درحالی است که هیچ قانونی برای حمایت از فضاهای محافظت شده در نظر گرفته نشده است.
از 54 مجوزی که صادر شده است 39 مجوز مربوط به جنگلهای محافظت شده و برابر با 40 هزار هکتار است.
در میان این زمینها، چندین پارک ملی وجود دارند که برای محافظت از اورانگوتانها ایجاد شده اند. اورانگوتان یک گونه از میمونهای درحال انقراض است.
نظر شما