دکتر شهین اعوانی عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران که به بهانه چاپ نشریه مولانا پژوهی با خبرنگار مهر گفتگو میکرد، در پاسخ به این سؤال که هدف و انگیزه از چاپ نشریه مولاناپژوهی چیست، اظهار داشت: انگیزه به اهمیت مولانا بر میگردد. مولانا فقط ادبیات نیست؛ اندیشه و تفکر مولانا نیز قابل تأمل است. بعد از کنگره مولانا در سال 86 انگیزه ایجاد یک مرکز مولاناپژوهی را احساس کردیم.
تشکیل بنیاد مولانا پژوهی
اعوانی یادآور شد: البته ما پیشنهاد ایجاد بنیاد مولاناپژوهشی را داده بودیم. با توجه به اینکه تشکیل بنیاد در راستای فعالیتهای وزارت ارشاد است، وزارت علوم به ما پیشنهاد کرد که تعهد ایجاد مرکزی برای مولانا پژوهشی را عهدهدار شویم.
وی افزود: برای تشکیل مرکز، ما مصوبه هیئت امنا را گرفتهایم و به شورای گسترش دادهایم ولی در حال حاضر به علت کمبود جا نتوانستهایم آن را فعال کنیم. این مرکز در سه حوزه ادبیات و عرفان و هنر در مولانا در سطح کارشناسی ارشد به بالا فعالیت خواهد کرد.
ضرورت درج مطالعات مرتبط با مولانا در یک نشریه تخصصی
وی تصریح کرد: طبعاً نتیجه چنین مطالعاتی باید در یک نشریه تخصصی درج شود و انعکاس یابد.
وی در خصوص محتوای مطالب منتشره در این نشریه، افزود: همان بخشهایی که مرکز به آن توجه میکند در این نشریه نیز وجود دارد که این بخشها عبارتند از فلسفه ادبیات در مولانا، عرفان مولانا و هنر در مولانا.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: در این نشریه کتابهایی که توسط مولانا پژوهان خارج از کشور به نگارش در میآید، به زبان فارسی معرفی میشود و در هر شماره سعی میشود 2 کتاب معرفی شود. از طرف دیگر آنچه که در ایران چاپ میشود به زبان انگلیسی جهت اطلاع علامندان سایر کشورها آورده میشود.
وی تصریح کرد: هدف ما این است که از همان ابتدا این فصلنامه از کیفیت بالایی برخوردار باشد و به انگیزه دریافت مجوز علمی - پژوهشی پیش میرویم. بعد از چاپ 3 شماره از فصلنامه در صورت دارا بودن استانداردهای نشریات علمی-پژوهشی، این مجوز را دریافت خواهیم کرد.
فصلنامه "مولاناپژوهی" به صاحب امتیازی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و مدیرمسئولی غلامرضا اعوانی مجوز چاپ گرفته است.
نظر شما