به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، آئین نامه روان سازی و سلامت ترانزیت خارجی کالا از کشور که در سومین نشست کارگروه ساماندهی، هماهنگی و توسعه و تشویق امر خدمات عبور کالا از کشور (ترانزیت) به تصویب رسیده بود از سوی معاون اول رئیس جمهور به دستگاههای ذی ریط ابلاغ شد.
شهریار افندی زاده در این خصوص اظهار داشت: حمایت قانونی و جدی از شرکتهای ترانزیت کننده کشور و رفع مشکلات ومحدودیت های ترانزیتی از جمله موارد مطرح شده در آئین نامه آئین نامه روان سازی و سلامت ترانزیت خارجی کالا است.
دبیر کارگروه ترانزیت کشور، کاهش هزینه ها و افزایش سرعت و ایمنی در انتقال کالاهای ترانزیتی را از جمله مزایای آئین نامه دانست و تصریح کرد: تصویب این آئین نامه باعث رونق و روان سازی ترانزیت کالا و ایجاد تمایل بیشترصاحبان کالا برای استفاده از مسیرهای ترانزیتی کشورخواهد شد.
وی با اشاره به رفع موانع و مشکلات موجود در امر ترانزیت در آئین نامه از بر حذر داشتن دخالت سازمانها و دستگاههای غیر مرتبط در امر ترانزیت خبر داد و افزود: هماهنگی در امور و شفاف سازی وظایف سازمانهای مرتبط با ترانزیت و تفکیک و تعیین تکالیف سازمانهای موصوف را از دیگر مزایای مهم این آئین نامه برشمرد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور از افزایش تیر پارکها و ایجاد امکانات رفاهی در مسیر های ترانزیتی برای رانندگان، هدایت وسایل نقلیه ترانزیتی به توقف در این مکانها را یکی دیگر از مزایای آئین نامه دانست که با تکمیل این زیر ساختها علاوه برحفاظت و حراست از محمولات ترانزیتی در هنگام توقف کامیونها در این مجموعه ها موجب آرامش خاطر رانندگان نیزخواهد شد.
معاون وزیر راه و ترابری با اشاره به تلاشهای کلیه اعضای کارگروه ترانزیت به ویژه اعضای اصلی متشکل از گمرگ جمهوری اسلامی ایران، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت امورخارجه، وزارت بازرگانی، وزارت دادگستری و تشکلهای صنفی بخش ترانزیت کشور که با جدیت و دقت عمل آئین نامه را تنظیم و ارائه کردند، گفت: تصویب و ابلاغ آئین نامه مذکور تحقق آرزوی چندین ساله بخش ترانزیت کشور بود.
براساس مفاد آئین نامه و در راستای تسریع در حمل محمولات ترانزیتی، رانندگان کامیونهای حامل محمولات ترانزیتی باید حداقل 500 کیلومتر در شبانه روز طی طریق نموده که این امر موجبات کاهش زمان ترانزیت از قلمرو کشور را به همراه خواهد داشت و تردد کامیونها در مسیرهای مشخص تحت نظارت نیروی انتظامی صورت می پذیرد.
نحوه بهره گیری شرکتهای حمل و نقل ترانزیت کننده از امکانات حمل و نقل داخلی، مبادله به موقع اطلاعات چگونگی حمل محمولات ترانزیتی از مبادی ورودی تا مقاصد خروجی، شفاف سازی مصادیق قاچاق در ترانزیت با هدف جلوگیری از تفسیر های ناصواب از جمله مواردی است که موجبات رونق ترانزیت و افزایش حمایت قانونی از ترانزیت را به همراه خواهد داشت.
نظر شما