به گزارش خبرنگار مهر، نحوی نژاد در نشست خبری شنبه در جمع خبرنگاران در مورد مستمری پرداختی به بیماران روانی افزود: در حال حاضر 22 هزار نفر از بیماران روانی از بهزیستی مستمری ماهانه دریافت میکنند که 15 هزار نفر از آنها ماهانه 50 هزار تومان و هفت هزار نفر از آنها نیز متوسط مستمری یعنی 33 هزار تومان را دریافت میکنند.
به گفته وی، 80 درصد بیماران روانی تحت پوشش بهزیستی دارای دفترچه بیمه پایه هستند و تا پایان سال این رقم به صد در صد میرسد.
رئیس ستاد ساماندهی بیماران روانی مزمن سازمان بهزیستی در مورد پوشش بیمه تکمیلی این افراد افزود: بیمه تکمیلی این افراد به صورت موردی صورت میگیرد به طوری که هر زمان این بیماران دچار حادثهای و یا بیماری شوند با معرفی به بهزیستی برای بیمه تکمیلی آنها اقدام میشود لذا این گونه نیست که تک تک این افراد به صورت یکجا از بیمه تکمیلی بهرهمند باشند.
وی در مورد طرحها و برنامههای سال جاری بهزیستی در حوزه بیماران روانی گفت: در سال جاری به منظور جلوگیری از رسوب بیماران در مراکز بهزیستی و در راستای آماده کردن آنها با برای پذیرش از سوی خانوادهها به بخش خصوصی برای ایجاد خانههای بینراهی تسهیلات ارائه میشود که بدین منظور 180 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده تا این خانهها در تهران و شش استان دیگر ایجاد شود.
رئیس ستاد ساماندهی بیماران روانی مزمن افزود: اجرای طرح غربالگری اوتیسم (اختلالات نافذ رشد کودکان) در میان کودکان 18 تا 36 ماهه مهدهای کودک تحت پوشش بهزیستی از دیگر برنامههای بهزیستی برای سال جاری است که در نیمه دوم امسال به صورت آزمایشی در شش استان اجرا میشود.
وی همچنین طرح ایجاد مراکز حفاظت شده قضایی بیماران روانی مزمن مجرم را از دیگر برنامهها اعلام کرد که بودجه آن تامین شده است و این سازمان از لحاظ پرداخت یارانه به این مراکز محدودیتی ندارد.
نحوی نژاد در این رابطه افزود: دادگستری قولهایی به بهزیستی داده است که اگر محقق شود برای اولین بار بیماران روانی مجرم در مراکز حفاظت شدهای علاوه بر گذراندن دوره محکومیت، تحت درمان قرار میگیرند که در این رابطه محدودیتی از نظر پرداخت یارانه و ارائه کمکهای فنی نداریم و تنها قوه قضاییه باید حفاظت از این بیماران را بر عهده بگیرد.
وی با بیان این که سال گذشته با گسترش مراکز خدمات در منازل 750 بیمار روانی از مراکز شبانهروزی ترخیص شدند، عنوان کرد: بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی امروزه فردی سالم است که از لحاظ جسمی، روحی، روانی و اجتماعی در رفاه کامل بسر برد لذا فقدان ظاهری بیماری روانی به معنای سلامت افراد نیست.
رئیس ستاد ساماندهی بیماران روانی مزمن در مورد آمار سازمان جهانی بهداشت در سال 2007 گفت: 25 درصد جمعیت جهان به نوعی با طیفهای گوناگون بیماریهای روحی و روانی دست به گریبان هستند و طیفهای گوناگون اختلالات روانی در بین افراد این جوامع دیده میشود. این در حالی است که بیماریهای روانی و افسردگی یکی از پنج بیماری دنیا به شمار میرود که 60 درصد مرگ و میر در دنیا را به خود اختصاص داده است.
نحوی نژاد افزود: افسردگی چهارمین عامل سالهای از دست رفته عمر به دلیل ناتوانی در دنیا به شمار میرود که این علت اولین عامل سالهای از دست رفته عمر به دلیل ناتوانی فرد در ایران است.
وی با بیان این که بار بیماریهای روانی از 11 درصد در سال 77 به 16 درصد در سال 82 رسیده است با تاکید بر این که این امر نشاندهنده افزایش و سیر صعودی بار بیماریهای روانی در کشور به شمار میرود، اظهار کرد: 450 میلیون بیمار روانی در دنیا وجود دارد که نیازمند مداخله در امر درمان هستند. این در حالیست که بنا بر گزارشهای سازمان جهانی بهداشت کمتر از نصف این بیماران به مداخلات درمانی دسترسی دارند.
نظر شما