ماشاء الله عظیمی در گفتگو با مهر یکی از اهداف راه اندازی بانک توسعه تعاون را تجمیع و تجهیز منابع مالی حاصل از تسهیلات پرداختی دولت در طرحهای اشتغالزایی جوانان مستعد و جویای کار اعلام کرد و گفت: ارائه خدمات به تشکلهای تعاونی آغاز شده است.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون دستیابی بخش تعاون به سهم 25 درصدی تا پایان برنامه پنجم توسعه را مستلزم ایجاد ابزارهای لازم دانست و اظهار داشت: با تشکیل بانک توسعه تعاون امکان سوق سرمایه های کشور به بخش تعاون جهت توسعه فراهم شده است.
عظیمی تصریح کرد: تاسیس بانک توسعه تعاون می تواند خبری خجسته برای توسعه اشتغال، گسترش عدالت اجتماعی و همچنین حذف و ریشه کنی معضلات اجتماعی باشد.
فعالیت بانک توسعه تعاون با نظارت بانک مرکزی
وی بانک توسعه تعاون را یک شرکت دولتی دارای شخصیت حقوقی و استقلال اداری و مالی دانست و افزود: بانک توسعه تعاون بر اساس مقررات پولی و بانکی کشور و تحت نظارت بانک مرکزی اداره خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره بانک توسعه تعاون خاطر نشان کرد: از زمان آغاز به کار بانک توسعه تعاون، تمام امکانات، توانمندی ها، تفاهم نامه ها، قراردادها و همچنین وثایق و وسپرده ها از صندوق تعاون سابق به بانک منتقل شده است.
حمایت از تعاونی بر اساس مقررات پولی و مالی
به گفته عظیمی از این پس بانک توسعه تعاون با توجه به مقررات پولی و مالی کشور مبادرت به حمایت و تقویت تعاونی ها خواهد کرد، در این زمینه کمک به توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور با گرایش توسعه تعاونی ها نیز در دستور کار است.
اهداف بانک
مدیرعامل بانک توسعه تعاون تاکید کرد: فراهم کردن بستر مناسب برای توسعه مشارکت بخش غیردولتی در فعالیتهای اقتصادی با اولویت بخش تعاونی و تخصیص منابع برای کمک به بنگاههای اقتصادی موجود در کنار توسعه اشتغال و حفظ فرصتهای شغلی از دیگر اهداف مهم ایجاد بانک محسوب می شود.
این مقام مسئول بانک توسعه تعاون گفت: تسهیل ارتباطات و پیوندهای فنی، مالی و اقتصادی، ارتقای ظرفیتها و توانمندیهای رقابتی بخش تعاون و همچنین تحقق توسعه یکپارچه بخش تعاون در اقتصاد ملی نیز از دیگر اهداف تاسیس بانک محسوب می شود.
توانمندی ها
عظیمی افتتاح حسابهای مختلف، اعتبارات اسنادی، انتقال نقدینگی، افتتاح اعتبار و ابلاغ آن، صدور و تایید تعهد نامه، پذیرش عاملیت انتشار اوراق مشارکت بخشهای دولتی و غیردولتی و پذیره نویسی سهام به همراه خرید و فروش آن را به عنوان برخی از برنامه های بانک توسعه تعاون اعلام کرد.
وی ارائه خدمات کارگزاری سهام، خدمات مشاوره مالی، برقراری ارتباط با موسسات اعتباری داخلی و خارجی، ترخیص کالا از گمرکات و حمل و نقل آن، پرداخت تسهیلات اعتباری، تجهیز منابع مالی و اعتبارات ریالی و ارزی و همچنین مشارکت در تاسیس شرکتهای تعاونی متعارف، سهامی عام، مادر تخصصی، فراگیر ملی، شهرکها و مجتمع های تعاونی، شرکتهای بیمه و اتحادیه های تعاونی را نیز به عنوان بخش دیگری از اقدامات بانک توسعه تعاون برشمرد.
نظر شما