۱۹ مهر ۱۳۸۸، ۸:۵۰

محمد الدراجی:

حمایت دولت عراق از سینما مانع گسترش فرهنگ خشونت می‌شود

حمایت دولت عراق از سینما مانع گسترش فرهنگ خشونت می‌شود

کارگردان عراقی پس از نمایش دومین فیلم خود "پسر بابل" در سومین جشنواره فیلم خاورمیانه ضعف حمایت‌های دولتی را تهدیدی جدی برای صنعت نوپای فیلمسازی عراق پس از فروپاشی رژیم صدام دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد الدراجی پس از نمایش "پسر بابل" در ابوظبی به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفت: این فیلمی بسیار مهم برای عراقی‌ها است. ما پیامی خوب به دولت و مردم عراق می‌فرستیم و از آنها می‌خواهیم از فرهنگ عراق حمایت کنند. این برای من مهم است که با پول دولت خودم فیلم بسازم. ما پول تولید "پسر بابل" را از خارج تامین کردیم.

اشاره الدراجی به کشورهای هلند، بریتانیا، فرانسه و امارات است که در تولید دومین فیلم او در مقام کارگردان مشارکت کرده‌اند. او پس از فروپاشی رژیم صدام تلاش کرد با نخستین فیلم خود "احلام / خواب‌ها" صنعت سینمای کشورش عراق را دوباره زنده کند؛ فیلمی که با تحسین فراوان در خارج از مرزهای عراق مواجه شد.

یک مرد عراقی در مقابل تابلوهای سینما اطلس بغداد

فیلمساز جوان عراقی که در انگلیس و عراق روزگار می‌گذراند، پس از نمایش "پسر بابل" در جشنواره فیلم خاورمیانه گفت: این برای من به عنوان شهروند عراق مهم است که وقتی دوربین را در شهرها و خیابان‌های کشورم به حرکت درمی‌آورم، شور زندگی در آنها جاری باشد. ما نمی‌توانیم به آینده نگاه کنیم اگر با گذشته خودمان کنار نیامده باشیم.

وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره اینکه چرا فیلمش درباره گذشته است گفت: من دارم درباره عراق حرف می‌زنم؛ جایی که فرهنگ خشونت در آن جاری است. ما باید این فرهنگ را از میان برداریم تا در آینده دوباره گرفتار آن نشویم. به همین دلیل است که من در "پسر بابل" داستانی از گذشته نه چندان دور عراق را روایت می‌کنم.

حاضران در سینمای نمایش‌دهنده "پسر بابل" پس از دیدن آن دقایقی به صورت ایستاده دراجی را تشویق کردند. فیلمساز عراقی هم پس از تشویق تماشاگران گفت: درگیر شدن با سینمای واقعگرا باعث شد به جای استفاده از بازیگران حرفه‌ای رو به نابازیگران بیاورم. همانطور که در فیلم اولم همچنین کردم و سینما را سر صحنه به آنها آموزش دادم.

او افزود: چون در فیلم‌هایم واقعیت را روایت می‌کنم ترجیح می‌دهم با آدم‌های معمولی کار کنم. هنوز هم گمشده در عراق فراوان هست، هنوز هم گورهای دسته جمعی در کشور من پیدا می‌شود و هنوز خشونت در آنجا بیداد می‌کند. برای من کرد و عرب، شیعه و سنی فرقی ندارد. همه آنها انسانند و رنج همه آنها مشترک است.

دراجی در پایان نتیجه فیلم خود "پسر بابل" را چنین بیان کرد: باید گذشته را به خاطر داشته باشیم، از اشتباههای آن درس بگیریم و دیگران را ببخشیم. فیلم ـ حاضر در بخش مسابقه ـ داستان مادری است که به همراه پسر خود به جستجوی پسر بزرگترش می‌رود که در جریان حمله عراق به کویت و سپس حمله آمریکا به کویت گم شده است.

سومین جشنواره فیلم خاورمیانه روز هشتم اکتبر با نمایش فیلم سینمایی "مسافر" به کارگردانی احمد ماهر با بازی عمر شریف در بخش مسابقه فیلم‌های بلند داستانی در ابوظبی آغاز شد و 17 اکتبر به پایان می‌رسد. عباس کیارستمی رئیس هیئت داوران بخش مسابقه رسمی جشنواره است و سینمای ایران سه نماینده در بخش‌های مختلف آن دارد.

کد خبر 962268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha