به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هفته نامه اشپیگل، اوضاع در عراق و افغانستان هر روز بدتر و بدتر می شود، اما رئیس جمهوری آمریکا هنوز چاره ای را برای پایان دادن به خشونتها نیندیشیده است.
این هفته نامه آلمانی در ادامه نوشت : با وجود ادعاهای دولت اوباما برای پایبندی به از سرگیری مذاکرات سازش، اما در عمل شاهد پیشرفتی در نتیجه این مذاکرات و حل مشکلات در خاورمیانه نبودیم.
هفته نامه اشپیگل، تبلیغات ریاست جمهوری اوباما در سال 2008 را به عنوان مهمترین عامل در کسب جایزه صلح نوبل وی دانست، زیرا تصمیمات رئیس جمهوری آمریکا در بیشتر مواقع با مخالفت بیشتر مردم این کشور روبرو شده است.
بر اساس این گزارش، پیشتر جایزه صلح نوبل به سیاستمدارانی اهدا می شد که در عمل اقدامی مهم را در جهت صلح انجام داده اند، چنانچه در سال 1906 این جایزه به "تئوردور روزولت" رئیس جمهوری آمریکا به دلیل ایفای نقش مهم در جهت ایجاد صلح میان روسیه و ژاپن تعلق گرفت. همچنین "مارتین لوتر کینگ" در سال 1946 جایزه صلح نوبل را به دلیل تلاش برای دفاع از حقوق سیاه پوستان آمریکا از آن خود کرد.
اشپیگل اعطای جایزه صلح نوبل سال 2009 به رئیس جمهوری آمریکا را به مانند اعطای مدال به دونده ماراتن تشبیه کرد که در ابتدای مسیر خود قرار دارد.
باید گفت جایزه صلح نوبل در حالی به اوباما اهدا شده که صرف نظر از موضوع عراق، هنوز هیچ آینده روشنی را نمی توان برای افغانستان و صلح خاورمیانه ترسیم کرد. اوباما در حالی برنده جایزه صلح نوبل شد که نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان سال جاری را به عنوان خونین ترین سال حضور خود دراین کشور سپری می کنند.
این در حالی است که منتقدان اوباما معتقدند وی درمدت کوتاه ریاست جمهوری اش هنوز موفق به عملی کردن هیچ یک از شعارها و وعده های خود نشده و عجیب است که صلح نوبل تنها به دلیل طرح این مسائل از سوی رئیس جمهوری آمریکا و نه اجرایی کردن آنها نصیب وی شده است.
نظر شما