۲۰ مهر ۱۳۸۸، ۱۴:۰۹

فضای سبز جای گودال‌های سوخت در حفاری را می‌گیرد

فضای سبز جای گودال‌های سوخت در حفاری را می‌گیرد

اهواز - خبرگزاری مهر: رئیس اداره پژوهش و فناوری مناطق نفتخیز جنوب گفت: "تصفیه پسماند مایع و جامد گل روغنی به روش بیولوژیک" عنوان پروژه‌ای تحقیقاتی در مناطق نفتخیز جنوب است که با اجرای آن گودال های سوخت در کنار دکل های حفاری به فضای سبز تبدیل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، احمد عطایی افزود: این پروژه برای نخستین بار است که در مناطق نفتخیز جنوب اجرا می‌شود و قرارداد آن با همکاری جهاد دانشگاهی تهران و اعتبار سه میلیارد ریالی با هدف تصفیه روغن و جامدات (خاک) همچنین بازیافت روغن به روش فیزیکی منعقد شده است.

عطایی با بیان اینکه حجم کار در نظر گرفته شده حدود پنج هزار بشکه گل روغنی است، افزود: گل روغنی پس از عملیات حفاری در صورتی که استفاده دوباره آن مقرون به صرفه نباشد، معمولا در یک گودال رها می شود که این پسماند به دلیل دارا بودن مواد سمی و هیدروکربوری برای تمام موجودات زنده اعم از انسان، گیاه و حیوان خطرناک است.

وی ادامه داد: در گام نخست در حوزه فعالیتی مارون یک، منطقه‌ای در نظر گرفته و دو گودال سوخت برای پاکسازی و تصفیه خاک آن به جهاد دانشگاهی تحویل شد، جهاد دانشگاهی نیز با استقرار امکانات مناسب فعالیتهای چشمگیری را انجام داده است.

عطایی تاکید کرد: تا کنون دو هزار و 211 متر مکعب از خاک‌های منطقه پاکسازی و رفع آلودگی شده که پس از حذف آلاینده‌ها، محیط‌های مورد نظر به فضای سبز تبدیل شده است.

رئیس اداره پژوهش و فناوری مناطق نفتخیز جنوب در این مورد گفت: در طول مراحل انجام این پروژه، 296 بشکه روغن تصفیه شده به دست آمده که از مقدار روغن حدود 340 بشکه نیز گازوئیل بازیافت شده است.

عطایی تصریح کرد: تلاش می کنیم سایر مناطق عملیاتی جنوب آلوده به این مواد با این روش پاکسازی شود تا به این وسیله افزون بر سالم سازی محیط زندگی ساکنان پیرامون تاسیسات نفتی، کارکنان نیز از فضای کاری بانشاطی برخوردار شوند.

رئیس اداره پژوهش و فناوری مناطق نفتخیز جنوب در توضیح روش پاکسازی خاک آلوده به مواد نفتی با روش بیولوژیک گفت: باکتری‌های مورد نظر با استفاده از نیروی الکتریسیته به خاک آلوده تزریق می‌شوند و مواد هیدروکربوری را می خورند که با این روند خاک حالت طبیعی خود را باز می یابد.

عطایی ادامه داد: در دو گودال سوخت مورد آزمایش، خاک بسیار حاصلخیز شده است به گونه ای که نهالهای غرس شده در این دو گودال، رشد بهتری نسبت به گونه های مشابه غرس شده در سایر نقاط داشته‌اند.

وی رفع آلودگی زیست محیطی را از برنامه های مهم تحقیقاتی و پژوهشی مناطق نفتخیز جنوب دانست و افزود: از نظر وجود تاسیسات نفتی فراوان و تعدد دامنه عملیاتی، خاک و زمین به میزان قابل توجهی در معرض آلودگی قرار دارند که برای رفع آن گام‌های چشمگیری برداشته شده است.

کد خبر 963233

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha