به گزارش خبرگزاری مهر، منصور منتظری سرپرست تیم تحقیق در این باره گفت: این تیم تحقیقاتی با دستیابی به جدایه هایی از قارچ بیمارگر "فوزاریوم" موفق به کنترل بیولوژیکی یکی از مهمترین انگل مزارع کشاورزی به نام گل جالیز شدند.
وی با تاکید بر اینکه این پروژه با هدف کاهش سموم در مزارع آغاز شد، افزود: گل جالیز، انگل بسیاری از گیاهان زارعی است که با استقرار روی ریشه گیاهان و انگلی کردن آنها سالانه به طور متوسط باعث کاهش عملکرد 40 درصدی محصولاتی چون گوجه فرنگی و خیار می شود.
منتظری ادامه داد: این گیاه انگلی 70 درصد دوره زندگی خود را زیر خاک می گذراند و بذرهای آن تا 12 سال امکان زنده ماندن در خاک را دارند. از این رو در این طرح برای کنترل این انگل از قارچ "فوزاریوم" استفاده شد که پس از مایه زنی این گیاه با "اسپور" قارچ، علائم بیماری بر روی گل جالیز مشاهده شد.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی دستیابی به روش تولید انبوه و فرمولاسیون قارچ "فوزاریوم" و زمان دقیق و چگونگی کاربرد قارچ برای کنترل گیاه انگل را از مهمترین دستاوردهای این پژوهش ذکر کرد و ادامه داد: کاربردی کردن این روش در مزارع می تواند در استفاده از سموم شیمیایی موثر باشد. همچنین منجر به حفظ و سلامت محیط زیست و محصولات کشاورزی می شود.
منتظری با تاکید بر اینکه این طرح در مرحله آزمایشگاهی است، تاکید کرد: پایلوت این روش با موفقیت پشت سر گذاشته شد و دانش فنی آن نیز در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی به نام این موسسه ثبت شده است.
نظر شما