به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهرناز رسولی نژاد متخصص بیماریهای عفونی روز دوشنبه در سمینار آنفلوانزای نوع A که ویژه پزشکان بود تاکید کرد: مبتلایان به بیماریهای مزمن تنفسی حتی افراد سیگاری با برونشیت مزمن در معرض خطر ابتلا به نوع شدید آنفلوانزای A هستند.
وی گفت: مبتلایان به پرفشاری خون به همراه بیماریهای قلب و عروق، بیماران متابولیک چون افراد دیابتی و چاق، مبتلایان به بیماریهای مزمن کبد و کلیه و نقص ایمنی از افراد پرخطر در ابتلا به آنفلوانزای نوع جدید به شمار میآیند.
رسولی نژاد با بیان اینکه زنان باردار در سه ماهه دوم و سوم و کودکان مستعد ابتلا به نوع سخت تر آنفلوانزای جدید هستند، ادامه داد: افراد سنین کمتر از 19 سال که برای مدت طولانی آسپرین مصرف می کنند و افرادی که در خانه سالمندان نگهداری می شوند در صورت ابتلا به این نوع آنفلوانزا، بیماری با شدت بیشتری تظاهر می کند.
وی با بیان اینکه ابتلا به نوع خفیف بیماری بدون نیاز به بستری باعث ایجاد ایمنی در بدن میشود، گفت: تب و لرز، سردرد، درد عضلانی-مفصلی و ضعف از علائم بارز بیماری آنفلوانزای نوع A است.
این متخصص عفونی با بیان اینکه ویروس از طریق قطرات تنفسی و از راه مخاط وارد بدن میشود و پس از دوره کمون یک تا چهار روز علائم ظاهر میشود، گفت: چنانچه فرد پس از تماس با بیمار بعد از یک هفته علائمی نداشته باشد می توان گفت مبتلا نشده است.
رسولی نژاد ادامه داد: ویروس آنفلوانزای نوع A پس از ورود به بدن به سلولهای اپی تلیال دستگاه تنفسی میچسبد و در داخل سلول تکثیر و سبب تخریب سلولهای مژک دار میشود که بهبودی سلولهای مژک دار یک ماه پس از بهبودی فرد طول میکشد.
وی از سینوزیت، بیماریهای دستگاه تنفسی تحتانی، عارضه های قلبی و مغزی به عنوان عوارض ابتلا به آنفلوانزای A نام برد.
نظر شما