به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، آیت الله محسن مجتهد شبستری ظهر سه شنبه در جلسه ای که به منظور بررسی مسائل جاری و کارهای انجام یافته در کتابخانه عمومی جعفریه ترتیب یافته بود افزود: کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی اگر چه از نظر کمیت در حد قابل قبولی هستند اما باید بیش از پیش افزایش یابند چون فضا و پتانسیل برای افزایش تعداد کتابخانه در استان وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در تبریز بیان کرد: من وقتی به تبریز آمدم تنها کتابخانه تربیت و کتابخانه ملی تبریز وجود داشت و کتابخانه مرکزی فعلی هم با این عظمت ساخته نشده بود. به همین خاطر تصمیم گرفتم کتابخانه ولیعصر و جعفریه را مختص حوزه علمیه بسازیم و همین کار را هم کردیم و بر این اساس است که الان روزانه بیش از هزار نفر از کتابخانه عمومی ولیعصر و 350 نفر نیز از کتابخانه عمومی جعفریه استفاده می کنند.
امام جمعه تبریز در ادامه خاطر نشان کرد: به این دلیل که همه اقشار مردم به ویژه جوانان از این دو کتابخانه استفاده ببرند، اینها را تبدیل به کتابخانه عمومی کردیم.
آیت الله مجتهد شبستری در پایان گفت: پیشنهاد می کنم برای خواهران کتابخانه ای مجزا از زمین دانشگاه تبریز با هماهنگی دکتر علوی، رئیس دانشگاه تبریز، ساخته شود تا هم آقایان و هم خانم ها بتوانند هر کدام به صورت مجزا از کتابخانه های مخصوص خود بهره ببرند.
حجت السلام علمی، مسئول کتابخانه عمومی جعفریه در این جلسه به تاریخچه تاسیس کتابخانه اشاره کرد و گفت: کار ساخت کتابخانه عمومی جعفریه در سال 1381 با دستور آیت الله مجتهد شبستری آغاز شد و این کار مورد تشویق سایر علما قرار گرفت.
وی گفت: در حال حاضر کتابخانه عمومی جعفریه دارای 480 نفر عضو فعال دارد و نیز در این کتابخانه 25 هزار جلد کتب چاپی و 350 جلد کتاب به صورت نسخ خطی و چاپ سربی و سنگی در این کتابخانه موجود است.
علمی ادامه داد: علاوه بر این 380 نفر نیز همزمان می توانند از قرائت خانه کتابخانه عمومی جعفریه استفاده نمایند.
علمی افزود: هدف ما این است که کتابخانه عمومی جعفریه را در جهان مطرح کنیم تا اهل کتاب بتوانند از اینجا جهت مطالعه و تحقیق استفاده نمایند و برای این کار نیازمند به راه اندازی سایت مخصوص کتابخانه هستیم تا بتوانیم این کتابخانه و نیز مسجد جامع تبریز و... را در آن به خوبی مطرح و برای علاقه مندان معرفی کنیم.
مسئول کتابخانه عمومی جعفریه عمده ترین مشکل کتابخانه عمومی جعفریه را نحوه نگهداری نسخ خطی دانست و گفت: مشکل عمده ما عدم وجود اسکنر است، چرا که با اسکنر می توان فیلم کتب نسخ خطی را تهیه کرد و سی دی آنها را در اختیار محققین قرار داد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: شهرداری تبریز از بابت نیم درصد سهم خود 25 میلیون تومان به این کتابخانه کمک کرده تجهیزات مورد نیاز برای کتابخانه تامین گردیده است.
حسن خدایی در ادامه گفت: ضمن ساماندهی کتب چاپی در این مجموعه نرم افزار نمایه هم نصب شد تا علاقه مندان بهتر و راحت تر بتوانند کتب مورد نیاز خود را جستجو کنند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی در خصوص نحوه نگهداری کتب نسخ خطی و چاپی سنگی و سربی نیز گفت: در کتابخانه مرکزی تبریز دستگاه آفت زدایی وجود دارد که می توان کتابهای نسخه خطی را به آنجا منتقل نمود و در آنجا آفت زدایی کرد و نیز از این کتابها می توان در کتابخانه مرکزی فیلم گرفت و سی دی آنها را در اختیار محققین قرار داد.
کتابخانه جعفریه در جوار مسجد جامع تبریز و مدرسه علوم اسلامی طالبیه قرار دارد.
نظر شما