به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، غلامحسین خدایی ظهر سه شنبه در همایش روز جهانی سل و هاری افزود: مهمترین فاکتور در درمان بیماری سل تشخیص زود هنگام و موثر این بیماری توسط پزشکان است به طوری که اداره سل و جذام وزارت بهداشت زمان تشخیص بیماری را در کشور 92 روز اعلام و تاکید کرد که افزایش 45 روز آن تقصیر عدم تشخیص صحیح پزشکان است.
معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: سالانه 1200 مورد سل ریوی مثبت در خراسان رضوی شناسایی می شود که با این ارقام خراسان رضوی پس از استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان در زمره استانهای پرخطر در این زمینه قرار می گیرد.
وی آمار مبتلایان به بیماری سل ریوی در جهان را 14 میلیون نفر اعلام کرد و گفت: با تمام تلاشهای انجام شده سالانه 9 میلیون نفر در جهان به مبتلایان به این بیماری افزوده می شوند و از سوی دیگر با توجه به همزادی ساله فقر با بیماری سل شاهد رشد این بیماری در کشورهای در حال توسعه هستیم.
وی ادامه داد: در سطح جهان 22 کشور وجود دارند که 80 درصد موارد این بیماری را به خود اختصاصی داده اند که چهار کشور همسایه ما یعنی پاکستان، عراق، افغانستان و ترکمنستان از جمله این کشورها هستند و به همین دلیل ما در سال گذشته از چهار هزار و 400 نفر مبتلا در کشور بیشترین آمار مبتلایان را در چهار استان همجوار با این کشورها داشته ایم.
وی با اشاره به دستورالعمل ارسالی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در زمینه مبارزه با کاهش بیماری سل گفت: هدف کلی برنامه مبارزه با سل کاهش هرچه سریعتر این بیماری در سطح جامعه و رسیدن به هدفی که این بیماری به عنوان یک مشکل بهداشتی برای جامعه مطرح نباشد، است باید ضمن شناختن سریع بیماری در جامعه از شیوع آن نیز با غربالگری جلوگیری به عمل آوریم.
خدایی از هاری به عنوان بیماری نیازمند آموزش نام برد و خاطرنشان کرد: در کشور ما 14 هزار و 700 مورد گزش در سال صورت می گیرد که اگر ما پول درمان 800 مورد آن را خرج آموزش کنیم مطمئنا تعداد زیادی از این 14 هزار مورد کم خواهد شد و این امر تنها با آموزش دهیاران، مراقبین بهداشت و رابطین سلامت در روستاها و مناطق حاشیه شهرها امکان پذیر است.
نظر شما