۲۳ مهر ۱۳۸۸، ۱۳:۵۰

اولین کنگره بین المللی صنعت مرغداری ایران و کشورهای همسایه آغاز شد

مشهد - خبرگزاری مهر: اولین کنگره بین المللی صنعت مرغداری ایران و کشورهای همسایه با قرائت پیام ریاست مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، اولین کنگره بین المللی صنعت مرغداری ایران و کشورهای همسایه ظهر پنجشبنه با قرائت پیام ریاست مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این پیام آورده است: صنعت طیور کشور با قدمت بیش از نیم قرن فعالیت و با همه پیشرفت و گسترشی که در این صنعت طی سالهای بعد از انقلاب اسلامی داشته است و به دلیل عدم سرمایه گذاری اساسی و زیربنایی، اغلب تاسیسات و تجهیزات آن فرسوده و غیر اقتصادی گردیده است.

وی افزود: در همین راستا به منظور ارتقاء بهره وری و دسترسی به یک راندمان تولید مطلوب در این صنعت نیازمند بهبود شرایط موجود هستیم.

وی ادامه داد: از آنجاییکه این صنعت از اهمیت و جایگاه ویژه ای در تولید برخوردار و قادر به تامین بیش از دو میلیون تن گوشت مرغ و یک میلیون تن تخم مرغ کشور است، مصرف سرانه 21.8 کیلوگرم گوشت مرغ (یعنی حدود 34 درصد از نیاز پروتئین مصرفی روزانه غذایی مردم) از این محل تامین می شود و براحتی امکان صادرات این محصول به کشورهای منطقه وجود دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این در حالی است که کشورهای عربی همسایه ایران، سالانه بیش از یک میلیون تن گوشت مرغ از کشورهای اروپایی و برزیل وارد می نمایند.

وی افزود: حجم سرمایه گذاری کلان و سرمایه در گردش بیش از 4 هزار میلیارد تومان در سال و همچنین اشتغالزایی حدود یک میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم از ویژگیهای مهم و شاخص این صنعت در چرخه اقتصادی کشور است .

لاریجانی افزود: از ویژگیهای مهم دیگر این صنعت مزیت نسبی تولید آن نسبت به سایر تولیدات پروتئینی دامی و تامین مواد ارزشمند غذایی و ارزان قیمت آن می باشد که با توجه به نرخ رشد جمعیت در ایران و محدودیت منابع اولیه تولید و به لحاظ سلامت بیشتر، ضرورت تغییر الگوی مصرف از گوشت قرمز به سفید و اهمیت توجه بیشتر به ارتقاء بهره وری عوامل تولید در فرآینده توسعه صنعت طیور را بیش از پیش نمایان ساخته است و در این رهگذر بسیاری از کشورها به توفیقات قابل ملاحظه ای دست یافته اند که قابل توجه و تامل است.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز علی رغم برخورداری از منابع بالقوه قابل توجه در بخش کشاورزی و دامپروری به دلیل وجود نارسائیهای متعدد من جمله بهره وری پایین از عوامل تولید، ضعف در سیاستگذاری و عدم کارایی واحدها و اعمال شیوه های غیر صنعتی تولید از نیل به هدف توسعه بازمانده است.

لاریجانی گفت: با اینکه طی سالهای اخیر در راستای تولید گوشت مرغ و تخم مرغ کشور اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است و افزایش رشد سریع مصرف سرانه گوشت مرغ از 7.5 کیلوگرم در سال 1370 به 21.8 کیلوگرم در سال 87 نمونه ای از روند توسعه در صنعت طیور کشور بوده ولی در اغلب واحدهای این صنعت عظیم، عملکرد در واحد سطح، کارایی عوامل تولید و بهره وری بسیار پایین است لذا با عنایت به موارد ذکر شده و با توجه به روند فعلی تولید می بایست

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به روند فعلی تولید نکاتی را ذکر کرده است: دولت محترم با اتخاذ تمیهداتی، نسبت به تامین منابع و تسهیلات ارزان قیمت جهت راه اندازی این صنعت و نوسازی تاسیسات و تجهیزات به منظور کاهش هزینه های تمام شده و افزایش تولید در واحد سطح اقدام و بدین ترتیب حضور در بازارهای صادراتی فراهم گردد.

احیاء این صنعت نیازمند یک برنامه راهبردی بلند مدت می باشد تا بتوان کلیه مسائل مربوط به آن را در زمان مشخص بررسی و برای آن چاره اندیشی نمود.

حال در اولین کنگره بین المللی صنعت طیور ایران که با حضور کشورهای همسایه و با اهدافی به منظور معرفی قابلیت های صنعت طیور ایران و شناسایی آنها جهت حضور در بازارهای مصرف تشکیل گردیده، انتظار دارد به مسائل مهم این صنعت از قبیل مشکلات اقتصادی و صادراتی، بررسی عوامل موثر بر بهبود شاخص های تولید، ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضا، کاهش قیمت تمام شده، افزایش بهره وری در زمینه های بهبود مدیریت تجهیزات و تاسیسات، توسعه و ترویج و آموزش و ارتقاء دانش فنی تولید کنندگان و توسعه عملیات بازرگانی پرداخته و با کسب راه حل های مناسب در این زمینه ان شاءالله در آینده نزدیک شاهد رشد و افزایش تولید و ارتقاء کیفیت این صنعت مهم اقتصادی باشیم.

 والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

 علی لاریجانی

کد خبر 964796

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha