۲۴ مهر ۱۳۸۸، ۱۴:۱۹

جشن ساز :

3 شرکت نفتی در وضعیت هشدار ایمنی قرار گرفتند

3 شرکت نفتی در وضعیت هشدار ایمنی قرار گرفتند

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به کشته شدن 120 نفر از کارکنان صنعت نفت در عملیات حفاری چاه های نفت و گاز در طول 7 سال گذشته، گفت: هم اکنون سه شرکت نفت و گاز پارس، مناطق نفت خیز جنوب و ملی حفاری در وضعیت هشدار ایمنی قرار گرفته اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی نفت ایران، سیف الله جشن ساز در همایش روز ملی ایمنی گفت: در حال حاضر سه شرکت نفت و گاز پارس، مناطق نفت خیز جنوب و ملی حفاری در وضعیت هشدار ایمنی قرار گرفته اند و شرکت ملی نفت با توجه به این که باید اولین تولید کننده نفت و دومین تولید کننده گاز جهان باشد باید در این زمینه خود را به وضعیت ایده آل برساند.

وی افزود: در مورد حفظ محیط زیست موارد گوناگونی را باید مد نظر قرار داد، به خصوص در ارتباط با مدیریت پسماند حفاری، باید سیستم های حفاری را موظف کنیم که از سیستم مدیریت پسماند استفاده کنندهمچنین درارتباط با نفت سوزی تمهیداتی داشته باشند و از آلودگی هوا جلوگیری کرده و سرمایه ملی را آتش نزنند.

احتمال مبتلا شدن 10 میلیون نفر به آنفولانزا

مدیر عامل شرکت ملی نفت خاطر نشان کرد: بحث دیگر امسال انتشار و شایع شدن آنفولانزای نوع A است که پیش بینی شده این بیماری به علت رفت و آمد حجاج از ماه آینده تا پایان اسفند ماه تا سطح 10میلیون نفر افزایش یابد، به همین دلیل حفاظت از نیروی انسانی در برابر این پدیده برای شرکت نفت از اهمیت فراوانی برخوردار است.

به گفته وی، افزایش گرد وغبار طی دو سال گذشته به خصوص در مناطق جنوبی کشور مسوولیت صنعت نفت را در برابر کارکنانش افزایش داده، بنابراین کارهایی که قرار است به صورت مبنا در حوزه HSE انجام شود باید توسط مدیریت متعهد به سرانجام برسد.

جشن ساز تصریح کرد: وقتی طرحی را برای مطالعه به مشاوره می دهیم اولین کار این است که مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی آن محیط مشخص شود، در واقع شناسایی پتانسیل های خطر و اثرات بهداشت بر سلامتی افراد و محیط زیست باید در مرحله مطالعات طرح ها شناخته شود.

وی افزود: سازگاری با محیط زیست از جمله جنگل کاری و بحث های زیست محیطی و نوع محصولی که می خواهیم تولید کنیم باید با محیط زیست سازگار باشد، در واقع به حداقل رساندن اثرات محیطی بهداشت افراد و محیط زیست باید به مشاور واگذار شود تا شیوه کاهش این خطرات و ریسک ها برنامه ریزی شود.

مدیر عامل شرکت ملی نفت افزود: باید به این نکته توجه شود که کارخانه هایی که قرار است ساخته شود با چه فاصله از ساکنان قرار دارد و همچنین چه اثراتی بر افراد منطقه می گذارد.

جشن ساز گفت: ما کشوری هستیم که در برابر تهدیدهای فراوانی از سوی دشمنانمان قرار داریم بنابراین باید طرح پدافند غیر عامل را طراحی کنیم تا هنگام بروز حوادث بتوانیم جریان نفت و گاز را با یک سیستم قطع کنیم و نیازمند سیستم های مختلف نباشیم.

افزایش تلفات جانی عملیات حفاری در ایران

وی تاکید کرد: در حوزه HSE کارهای انجام نشده فراوانی وجود دارد که مهمترین آنها تعهد مدیریت است اگر مدیریت متعهد نباشد نمی توان کاری از پیش برد اما برعکس اگر مدیریت در این حوزه به خوبی انجام شود تمام مشکلات برطرف می شود زیرا مدیر یک دستگاه در مقابل تمام اتفاقاتی که می افتد قانونا تعهد دارد.

مدیر عامل شرکت ملی نفت بیان کرد: باید برای شرکتهایی که برای کارکنان آنها امکان سقوط از ارتفاع وجود دارد باید دستگاه ها و لوازم ایمنی تهیه شود تا امکان سقوط به صفر برسد. همچنین کشته شدن افراد توسط گازهای سمی از عوامل دیگری است که  باید به آن توجه فراوانی کرد.

جشن ساز در پایان تاکید کرد: عملیات حفاری یکی از پر ریسک ترین مشاغل است به طوری که طی 7 سال گذشته 120 نفر در عملیات کشته شده اند. بنابراین نیاز است در این بخش هم محیطی ایمن و سالم ایجاد شود تا کارکنان صنعت نفت با مخاطرات فراوان روبه رو نشوند.

به گفته معاون وزیر نفت از 8 سال پیش تاکنون استاندارد یکصد میلیون نفر ساعت کار، 3 کشته بوده در حالی که در حال حاضر این رقم در صنعت نفت ایران به 20 نفر رسیده است.

کد خبر 964863

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha