۲۹ تیر ۱۳۸۳، ۱۲:۵۷

كداميك بايد خود را اصلاح كند ، دانشگاه يا صنعت

معادله چند مجهولي ارتباط دانشگاه و صنعت

معادله چند مجهولي ارتباط دانشگاه و صنعت

گروه دانشگاهي مهر :ارتباط توسعه علمي و توسعه صنعتي به عنوان يك معضل در جوامع در حال پيشرفت در آمده است. اينكه دانشگاه مقصر است يا صنعت گره كور شكاف بين دانشگاه و صنعت را باز نخواهد كرد. در تحليلي نظر برخي صاحب نظران دانشگاهي را در اين باره جويا شده ايم كه از نظرتان مي گذرد.

 توسعه كه يكي از مباحث روز دنياي پيشرفته و متمدن امروزي است حاصل گره خوردن زنجيره اي عواملي چون توسعه علمي، توسعه صنعتي و توسعه اقتصادي است. با اتصال زنجيره وار دانشگاه به عنوان متولي توسعه علمي، صنعت به عنوان متولي توسعه صنعتي مي تواند نتايج بسيار مثبتي در زمينه توسعه اقتصادي به بار آورد. شايد در بسياري از كشورها، چون ايران دانشگاه و صنعت به تنهايي به سمت پيشرفت و پويايي در حركت باشند و از توانايي هاي بالقوه اي هم برخوردار باشند اما چون تعامل و ارتباطي منطقي بين اين دو بخش وجود ندارد، ثمرات بلند مدت و دائمي را به بار نخواهد آورد.

همانطور كه مشخص است دانشگاه با توليد علم و فن آوري روح تازه اي به صنعت مي بخشد و صنعت را از فرسودگي نجات مي دهد و صنعت نيز با استفاده از علم روز، به سوي خودكفايي كه همان توسعه اقتصادي مطلوب است حركت مي كند.

جامعه بدون علم و فناوري، تحقيقات بنيادي، پژوهش هاي علمي و آموزش هاي محول شده به روز به طور حتم نمي تواند به تربيت نيروي انساني منجر شود كه بتواند آينده صنعت و اقتصاد كشور را تضمين كند.

توليد علم و فناوري، نياز به نيروي تحصيلكرده و متخصص دارد كه اين نيرو در دانشگاه هاي كشور، حضور پر رنگ تري نسبت به ديگر جوامع موجود در كشور دارند به طوري كه طبق آمار 80 درصد نيروي انساني عالم و دانشمند در درون دانشگاه ها تمركز يافته اند. استفاده از اين نيرو در صنعت مي تواند شكوفايي توسعه صنعتي و توسعه اقتصادي را منجر شود.

مشكل ارتباط صنعت و دانشگاه  از ديدگاه هاي فراواني مورد بررسي قرار مي گيرد. هر تحليل گر صنعتي و علمي مي تواند از ديدگاه منحصر به فرد خود به اين ارتباط و مشكلات موجود نگاه كند. شايد كاستي هايي از جانب صنعت يا دانشگاه موجب جدايي اين دو نقطه عطف پيشرفت كشور شده است، يا اينكه انحصاري بودن صنايع در دست دولت يا برخي صاحبان صنايع موجب شده است كه اين ارتباط به عنوان حلقه مفقود شده دانشگاه و صنعت مطرح باشد. يا مشكل از نظام آموزشي موجود در دانشگاه هاي ما است كه سبب شده دانشجويان فارغ التحصيل آمادگي يا انگيزه حضور در صنايع را نداشته باشند و ... 

اما در ميان همه اين مشكلات مي توان به تحقيقات به عنوان نقطه مهمي در اشتراك دانشگاه و صنعت اشاره كرد. اگر تحقيقات دانشگاهي در بستر صنعت به عمل تبديل شود و اين بستر به گونه اي فراهم شود كه حضور دانشجويان در آن پررنگ تر شود، شايد بتوان به حل معادله چند مجهولي دانشگاه و صنعت كمك كرد.

 

اجراي نظام آموزشي 25
سال پيش شانس اشتغال را
از دانش آموختگان گرفته است

دكتر هادوي عضو هيئت علمي دانشگاه شيراز دانشگاه و صنعت را توامان مقصر مي داند. وي نظام آموزشي كهنه و قديمي موجود در دانشگاه هاي كشور را مانعي در تربيت نيروي انساني متخصص و آماده به كار در صنايع مي داند و از طرفي نقش واسطه ها در استخدام و به كارگيري نيروي متخصص در صنايع را عامل جدايي صنعت از دانشگاه مي داند.

عضو هيئت علمي دانشگاه شيراز دراين زمينه مشكات موجود در ارتباط صنعت و دانشگاه و اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاه ها در بخش صنعت گفت: وقتي نظام آموزشي يك كشور، 25 سال پيش تدوين شده باشد، نمي توان توقع داشت دانشجويي كه از دانشگاه فارغ التحصيل مي شود ، به آنچه در بازار كار نياز است مجهز باشد.

دكتر محمد هادي هاودي عضو هيئت علمي دانشگاه شيراز افزود: در نگاهي كلي فاصله  فراواني بين صنايع و آموزش ما در دانشگاه ها وجود دارد. تلاش هاي فرا

امروز كساني وارد بازار كار مي شوند كه واسطه اي داشته باشند. بنابراين دانشجويان فارغ التحصيل دانشگاه ها سر در گم هستند و اگر واسطه اي نداشته باشند بايد بيكار بمانند.

كساني كه متولي تكنولوژي هستند به نوعي دانشگاهي هستند اما چون درگير مسائل اجرايي هستند به زير بناي علمي توجهي نمي كنند.

واني كه در چند سال گذشته براي ايجاد تعامل بين دانشگاه و صنعت صورت گرفته ، نشان دهنده اين موضوع است كه مسئولين نيز به اين موضوع پي برده اند.

عضو هيئت علمي دانشگاه شيراز و دانشكده مهندسي علوم هسته اي افزود: دانشجويي كه از دانشگاه فارغ التحصيل مي شود در شرايط حال حاضر براي اشتغالش فرصتي وجود ندارد به نظر مي رسد اگر روي صنايع و تكنولوژي كار شود براي تمام نيروهاي فارغ التحصيل دانشگاه ها فرصت شغلي وجود داشته باشد. امروز كساني وارد بازار كار مي شوند كه واسطه اي داشته باشند. بنابراين دانشجويان فارغ التحصيل دانشگاه ها سر در گم هستند و اگر واسطه اي نداشته باشند بايد بيكار بمانند.

وي تصريح كرد: متاسفانه در بيرون از دانشگاه ها اعتماد كافي به دانشجويان وجود ندارد. هر چند كساني كه متولي تكنولوژي هستند به نوعي دانشگاهي هستند اما چون درگير مسائل اجرايي هستند به زير بناي علمي توجهي نمي كنند.

دكتر محمد هاد

شيوه آموزشي كه در دانشگاه هاي ما اجرا مي شود مربوط به 25 سال پيش است.  در آن زمان خبري از تكنولوژي نبود. نظام آموزشي ما قديمي است.

در دانشگاه هاي ما نيروي تازه نفس كم است. عمدتا اساتيد دانشگاه ها پيشكسوت هستند. توانايي اين اساتيد را نمي توان منكر شد ولي بايد با شرايط روز هماهنگ شوند.

ي هادوي در زمينه شيوه آموزشي مورد استفاده در دانشگاه هاي ايران گفت: شيوه آموزشي كه در دانشگاه هاي ما اجرا مي شود مربوط به 25 سال پيش است.  در آن زمان خبري از تكنولوژي نبود. نظام آموزشي ما قديمي است. در تمام رشته ها نياز به تجديد نظر داريم. اگر به اين صورت ادامه دهيم فاصله ما با تكنولوژي روز، روز به روز بيشتر و بيشتر مي شود. ما كند حركت مي كنيم ولي تكنولوژي با سرعت فراوان رو به جلو حركت مي كند.

استاد مهندسي هسته اي دانشگاه شيراز قديمي بودن اساتيد دانشگاه ها را در نتايج نامناسب آموزش در كشور دخيل مي داند و مي افزايد: در دانشگاه هاي ما نيروي تازه نفس كم است. عمدتا اساتيد دانشگاه ها پيشكسوت هستند. توانايي اين اساتيد را نمي توان منكر شد ولي بايد با شرايط روز هماهنگ شوند. هماهنگ نبودن اساتيد قديمي با علوم روز، به روند كند پيشرفت علم در كشور مي افزايد.

دكتر هادوي نامشخص بودن سياست آك

مشخص نبودن سياست آكادميك در كشور نيز به ناهمساني اشتغال و آموزش در كشور مي انجامد. ما در كشور نه ليسانس داريم، نه فوق ليسانس و نه دكترا.

ادميك كشور را با ناهمساني آموزش و اشتغال مرتبط مي داند و مي گويد: مشخص نبودن سياست آكادميك در كشور نيز به ناهمساني اشتغال و آموزش در كشور مي انجامد. ما در كشور نه ليسانس داريم، نه فوق ليسانس و نه دكترا. فوق ليسانس هاي ما همه ضعيف هستند و دكتراي كاملي هم نداريم. ما در نظام آموزشي عقب هستيم، چون سياست كلي در اين زمينه وجود ندارد. وقتي نظام آموزشي كه 25 سال پيش تدوين شده است هنوز اجرا مي شود نمي توان توقع ديگري داشت. به طور كلي ما در سطح آكادميك و دانش و علم در كشور برنامه ريزي نداريم پس دانشجويي كه از دانشگاه بيرون مي آيد اصلا در حد مدركي كه گرفته است نخواهد بود.

 

وزير علوم: صنايع، ميان تحصيلات نظري
و نيازهاي بازار كار
به شكل زنجيره واسط عمل كنند

وزير علوم نيز به عنوان متولي علم و دانش در دانشگاه هاي كشور، وضعيت آموزش در دانشگاه ها را بر خلاف دكتر هادوي عضو هيئت علمي دانشگاه شيراز قابل قبول دانست و صنعتگران را به پر كردن فضاي خالي بين نظام آموزشي و نياز فارغ التحصيلان در بازار كار دعوت كرد. وزير علوم، تحقيقات و فناوري ايجاد رشته هاي دانشگاهي را بدون توجه به بازار و صنعت امري بيهوده خواند.

دكتر جعفر توفيقي وزير علوم، تحقيقات و فناوري نيز در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" نظر خود را اينگونه بيان كرد: نهادهاي واسطه اي خصوصا صنايع ميان تحصيلات نظري نيازهاي بازار به شكل زنجيره واسطي عمل كنند.

دكتر جعفر توفيقي وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: تحصيلات دانشگاهي به طور كلي، نوعي آموزش عمومي است كه داراي جنبه هاي نظري قوي تر است.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري تصريح كرد: دانش آموختگان دانشگاه هاي ايران از حيث دانش پايه و زمينه به اطلاعات انطباقي و

ميان آموزش نظري و بازار كار، نهادهاي واسطه اي كه علي الاصول صاحبان صنايع و حرفه ها هستند بايد وارد عمل شوند و ميان تحصيلات نظري و نيازهاي بازار به شكل زنجيره واسطي عمل كنند.

عملي آن شغل نياز دارند. اين امر در مورد فارغ التحصيلان دانشگاه ها در سراسر دنيا صادق است. يعني ميان آموزش نظري و بازار كار، نهادهاي واسطه اي كه علي الاصول صاحبان صنايع و حرفه ها هستند بايد وارد عمل شوند و ميان تحصيلات نظري و نيازهاي بازار به شكل زنجيره واسطي عمل كنند.

دكتر جعفر توفيقي افزود: در ايران در سال هاي اخير با احداث پارك هاي فناوري علم و فناوري و ايجاد مراكز رشد، تلاش شده است تا صنعتگران جوان حمايت شود و آنها بتوانند ايده هاي نو و ابتكاري خود را در اين پارك

با ايجاد پارك هاي علم و فناوري و  مراكز رشد، تلاش شده است از صنعتگران جوان حمايت شود و آنها بتوانند ايده هاي نو و ابتكاري خود را به توليد برسانند. 

ها به توليد برسانند.

وي افزود: در حوزه آموزش و پژوهش، بايد به سمت تقاضا محوري و مشتري محوري برويم. نظام علمي نمي تواند براي خودش بدون توجه به مشتري و صنعت رشته طراحي كند. هر چند كه توجه به علوم و پژوه

در حوزه آموزش و پژوهش، بايد به سمت تقاضا محوري و مشتري محوري برويم. نظام علمي نمي تواند براي خودش بدون توجه به مشتري و صنعت رشته طراحي كند. هر چند كه توجه به علوم و پژوهش هاي بنيادي گريز ناپذير است.

ش هاي بنيادي گريز ناپذير است. آموزش هاي كاربردي و توسعه اي بايد صورت گيرد. در حوزه آموزش بايد به تربيت انسان هايي پرداخت كه ظرفيت توليد علم و يادگيري مستمري دارند و مي توانند منشا تحول در نظام علمي باشند. خوشبختانه در اين مسير قدم برداشته مي شود و امروز شاهد پژوهش هاي جدي در حوزه علمي هستيم چه در بخش آموزشي و چه در بخش پژوهشي.

دكتر جعفر توفيقي در پايان تصريح كرد: در حوزه صنعتي بايد حركت به سمت توسعه مبتني بر دانش باشد يا به عبارتي  صنعت مبتني بر دانش فني داخل كشور باشد. متاسفانه چون در حوزه دانش فني داخل كشورضعيف بوديم اين ارتباط و تعامل كمتر برقرار بوده است ولي اين فرصت ها در آينده اي نزديك ايجاد خواهد شد.

  

نياز سنجي آموزشي نداريم // اشتغال در انحصار دولت است

دكتر

در ايران نياز سنجي آموزشي صورت نگرفته است و هنوز در دانشگاه هاي ايران رشته هايي وجود دارد كه سنتي هستند و ديگر در بازار كار نيازي به آنها نيست.

ابوالفضل كزازي در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" در اين زمينه گفت: در ساير كشورهاي پيشرفته دنيا، اين نياز سنجي آموزشي به شكل صحيح انجام مي شود و تناسب بين نياز صنعت به نيروي انساني و تعداد دانشجويان دانشگاه ها وجود دارد اما در كشور ما چنين نياز سنجي صورت نمي گيرد. در دانشگاه هاي ايران رشته هايي وجود دارند كه سنتي هستند و ديگر در بازار كار نيازي به آنها نيست.

استاد حسابداري و مديريت دانشگاه علامه طباطبايي تصريح كرد: همواره در كشور با تعداد فارغ التحصيلي مواجه هستيم كه قبلا براي آنها برنامه ريزي نشده است. بنابراين نرخ بيكاري در جامعه افزايش مي يابد و به اقتصاد كشور نيز لطمه وارد مي كند.

رئيس دانشكده حسابداري و مديريت دانشگاه علامه طباطبايي افزود: بيش از 80 درصد اقتصاد و اشتغال كشور در اختيار دولت

بيش از 80 درصد اقتصاد و اشتغال كشور در اختيار دولت است. حرف از خصوصي سازي زده مي شود ولي اين خصوصي سازي نيز در بستر دولت صورت مي گيرد. اين انحصاري بودن اشتغال سبب مي شود، تعداد زيادي از فارغ التحصيلان دانشگاه ها با بيكاري مواجه شوند.

است. حرف از خصوصي سازي زده مي شود ولي اين خصوصي سازي نيز در بستر دولت صورت مي گيرد. مثلا يك قسمت از وزارتخانه به يك نهاد ديگري واگذار مي شود. اين انحصاري بودن اشتغال سبب مي شود، تعداد زيادي از فارغ التحصيلان دانشگاه ها با بيكاري مواجه شوند.

دكتر ابوالفضل كزازي در زمينه آمادگي دانشجويان فارغ التحصيل براي وارد شدن به صنعت پس از فارغ التحصيلي از دانشگاه گفت: در برخي رشته هاي دانشگاه ها مشكل اشتغال وجود ندارد يا كمتر است. اما فارغ التحصيل دانشگاه نمي تواند جذب بازار شود. به طور مثال دانشجويي كه در دانشگاه مكانيك مي خواند براي يك سازمان خاص يا صنعت بايد نيرويي  باشد كه با اطلاعات عمومي آن صنعت يا رشته آشنا است . دانشجو قبل از اينكه وارد صنعت شود بايد يك دوره 3 تا 9 ماهه به عنوان كارآموز بگذراند و يك سري آموزش هاي كاربردي را فرا بگيرد. الان در كشورهاي پيشرفته دنيا آموزش هاي ضمن خدمت از عواملي است كه به اقصاد كشورها كمك شاياني كرده است.

وي افزود: اينكه فقط در ايران دانشجوي فارغ التحصيل نمي تواند بلافاصله وارد بازار كار شود صحيح نيست، در ديگر

نيازهاي عمومي دستگاه ها و صنايع در دانشگاه ها آموزش داده مي شود اما نيازهاي تخصصي آن صنعت يا دستگاه بايد به صورت آموزش هاي كاربردي به دانشجويان و يا فارغ التحصيلان آموزش داده شود.

كشورها نيز چنين است. نيازهاي عمومي دستگاه ها و صنايع در دانشگاه ها آموزش داده مي شود اما نيازهاي تخصصي آن صنعت يا دستگاه بايد به صورت آموزش هاي كاربردي به دانشجويان و يا فارغ التحصيلان آموزش داده شود.

رئيس دانشكده حسابداري و مديريت دانشگاه علامه طباطبايي در پاسخ به سوال خبرنگار دانشگاهي "مهر" در زمينه نحوه آموزش در دانشگاه هاي ايران تصريح كرد: دانشگاه هاي ايران در زمينه تئوري در سطح خوبي هستند، در زمينه عملي هم بد نيستيم. نحوه و شيوه آموزش دانشگاه ايران با شيوه آموزش در كشورهاي

نحوه و شيوه آموزش دانشگاه هاي ايران با شيوه آموزش در كشورهاي پيشرفته دنيا همساني دارد. به همين دليل فارغ التحصيلان دانشگاه هاي ايران به راحتي براي ادامه تحصيل يا اشتغال، از طرف ديگر كشورها جذب مي شوند.

پيشرفته دنيا همساني دارد. به همين دليل فارغ التحصيلان دانشگاه هاي ايران به راحتي براي ادامه تحصيل يا اشتغال، از طرف ديگر كشورها جذب مي شوند. در دانشگاه هاي ايران، ممكن است در دروس عمومي درس هايي اضافه تر از ديگر كشورها وجود داشته باشد، ولي در دروس تخصصي چيزي كم نداريم.

دكتر ابوالفضل كزازي در پايان تصريح كرد: در بخش عملي نيز، همه كشورها به شيوه دانشگاه هاي ايران عمل مي كنند منتهي امكانات و شرايط آزمايشگاهي در ايران با كشورهاي پيشرفته فاصله دارد. ما در حوزه عملي در دانشگاه ها نسبت به كشورهاي پيشرفته ضعيف هستيم ولي صفر نيستيم و به طور كلي ايراد افزايش بيكاري در جامعه در ميان فارغ التحصيلان دانشگاه ها، خيلي به دانشگاه مربوط نمي شود.

 

  

صنايع
به جاي راه اندازي پژوهشكده هاي پراكنده
به شكوفايي مراكز تحقيقاتي دانشگاه ها كمك كنند

عضو هيئت علمي دانشكده مهندسي برق دانشگاه صنعتي امير كبير و دانشمند برتر سال 2004 در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" در اين زمينه گفت: دانشگاه هاي ما تكنسين پرورش نمي دهند، بلكه مهندس به جامعه تحويل مي دهند و فرد دانشجو نمي تواند در بازار كار موفق باشد.

 

دانشگاه نمي تواند خود را تنزل دهد و به علم ديروز دلخوش كند و با علم موجود در صنايع همگام باشد. دانشگاه بايد به سمت ايجاد علوم جديد و آموزش اين علوم بپردازد. اما مديريت علمي قوي مي تواند بين علوم موجود در دانشگاه ها و علوم مورد نياز براي كار در صنعت تعامل ايجاد كند تا آنچه دانشجوي فارغ التحصيل در دانشگاه آموخته است با آنچه در صنعت بايد اجرا كند همخواني داشته باشد.

دكتر محمد باقر منهاج در پاسخ به ميزان هماهنگي بين شيوه آموزشي در دانشگاه ها و اشتغال در بازار كار و صنعت افزود: دانشگاه ها اردوگاه علمي هستند و صنعت اردوگاه كاربرد علم است. ارتباط بين اين دو اردوگاه مقداري سخت است ولي بايد اين دو از يكديگر درك متقابلي داشته باشند. دانشگاه ها به فكر آينده هستند و به ايجاد علم و دانش فكر مي كنند، در حالي كه صنعت به فكر امروز و يا استفاده ازعلومي است كه قبل از امروز ايجاد شده است به اضافه اينكه در صنعت بحث ماديات مطرح است. تنها راه اين است كه مديريت علمي ايجاد شود تا بين دانشگاه و صنعت ارتباط مكفي ايجاد شود. در اين راستا دانشگاه نمي تواند خود را تنزل دهد و به علم ديروز دلخوش كند و با علم موجود در صنايع همگام باشد. دانشگاه بايد به سمت ايجاد علوم جديد و آموزش اين علوم بپردازد. اما مديريت علمي قوي مي تواند بين علوم موجود در دانشگاه ها و علوم مورد نياز براي كار در صنعت تعامل ايجاد كند تا آنچه دانشجوي فارغ التحصيل در دانشگاه آموخته است با آنچه در صنعت بايد اجرا كند همخواني داشته باشد.

دكتر محمد باقر منهاج، دانشمند برتر سال 2004 و عضو هيئت علمي دانشكده مهندسي برق دانشگاه صنعتي امير كبير مي افزايد: بحث ديگر مسلح شدن دانشگاه هاي ما به جديدترين وسايل و تجهيزات مورد نياز براي يادگيري دانش هاي جديد و علومي است كه به صورت تئوري به دانشجويان آموخته مي شود. بايد آزمايشگاه هاي دانشگاه هاي ما در شان دانشگاه هاي ما باشد نه اينكه از نظر تجهيزات كمبود داشته باشيم. اگر آزمايشگاه ها و مراكز تحقيقاتي در دانشگاه به وسايل و تجهيزات مناسب مجهز نباشند، دروس تئوري به خوبي به صورت عملي در بين دانشجويان فراگرفته نمي شود و اين مي تواند دليل ايجاد فاصله بين آموخته هاي دانشجويان در دانشگاه ها و ملزومات وي براي كار در بازار كار باشد.

وي تصريح مي كند: كارآموزي و انجام پروژه كارشناسي و كارشناسي ارشد از جمله برنامه هاي موجود در شيوه آموزشي وزارت علوم است كه در دانشگاه ها اجرا مي شود. اين واحدها، واحدهاي مناسبي هستند تا دانشجو با سابقه اي كوتاه وارد جامعه كاري شود. البته بايد در اين زمينه نيز مديريت صحيح صورت گيرد.

 

كساني كه در نظام آموزشي هستند روي چه معيار و سنجشي تعداد پذيرش و ظرفيت دانشگاه ها را مشخص مي كنند؟ دانشگاه آزاد، دانشگاه غيرانتفاعي و ... به پذيرش دانشجو به تعداد فراوان اقدام مي كنند. وزارت كار، صنايع و ...  پژوهشكده تاسيس مي كنند و خود جداگانه به پذيرش دانشجو اقدام مي كنند. يك سياست متمركزي وجود ندارد. 

دكتر محمد باقر منهاج در زمينه اشتغال دانشجويان مي گويد: قطعا در شيوه هاي آموزشي و پذيرش در دانشگاه ها كمبودها فراوان است. واقعيت اين است كه بايد كار علمي صورت گيرد. كساني كه در نظام آموزشي هستند روي چه معيار و سنجشي تعداد پذيرش و ظرفيت دانشگاه ها را مشخص مي كند. دانشگاه آزاد، دانشگاه غير انتفاعي به پذيرش دانشجو به تعداد فراوان اقدام مي كنند. وزارت كار و صنايع و ... هر كدام پروژه هاي خاصي براي خود طراحي مي كنند و پژوهشكده تاسيس مي كنند و خود جداگانه به پذيرش دانشجو اقدام مي كنند. دانشجويان مهندسي و پزشكي ما به هيچ وجه تضمين كاري ندارند. يك سياست متمركزي وجود ندارد. بايد يك سياست متمركز ايجاد شود و متولي آن وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است.

 عضو هيئت علمي دانشكده مهندسي برق دانشگاه صنعتي امير كبير در زمينه حل فاصله موجود بين يافته هاي دانشجويان در دانشگاه ها و آنچه براي كار در صنعت لازم است تصريح كرد: دولت بايد وارد كار شود. البته تنها دولت كافي نيست. وزارت علوم به عنوان متولي دانش در دانشگاه ها و وزارت صنايع و وزارت كار بايد به تعاملي با وزارت علوم دست يابند. خصوصي كردن دانشگاه ها راه ديگري است كه مي توان به آن نگاه مثتبي داشت. صنايع مختلف هم بهتر است به جاي ايجاد پژوهشكده هاي زياد و پراكنده، به شكوفاتر كردن مراكز تحقيقاتي موجود در دانشگاه ها كمك نمايند. البته اين مسائل بايد در سطح كلان كشور بررسي شود. بايد روزي پل ارتباطي بين صنعت و دانشگاه ايجاد شود. بايد مطمئن باشيم فرزندان ما در دانشگاه ها مي توانند مشكلات جامعه را در بازار كار حل كنند.

                                                                                                                             ادامه دارد

 

 

کد خبر 96505

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha