به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مهندس مهدی شوکتیان ظهر شنبه در همایش ملی اصلاح الگوی مصرف در صنعت ساختمان افزود: اصلاح الگوی مصرف در یک سال میسر نیست اما شروع خوبی برای آن می تواند باشد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در کشور در سال 74 تصویب شد با وجود اینکه این قانون برای واحدهای شهری و روستایی یکسان است اما واحدهای روستایی کمتر از مصوبات آن بهره مند شدند.
شوکتیان افزود: در راستای همین امر طرح ویژه مقاوم سازی مسکن روستایی در سال 84 به تصویب رسید که ظرف پروسه ای 10 ساله 2 میلیون واحد غیرمقاوم روستایی مقاوم سازی شوند.
وی با اشاره به اینکه تصور مردم از مقاوم سازی تخریب و بازسازی است، افزود: مقاوم سازی از بازسازی خیلی کمتر است و یک سوم مسائل محیط زیستی ناشی از دفن و پراکندگی نخاله های تخریب ساختمانی در اطراف شهرها و روستاها اتفاق می افتد.
شوکتیان خاطرنشان کرد: به علاوه اینکه بهره برداری از ساختمانهای مقاوم سازی شده زمانش نصف بازسازی است.
وی توجه به معماری درونی و برونی را برای جلوگیری از هدررفت فضاها ضروری دانست و افزود: 8.5 تا 37 درصد در مجتمع های ساختمانی پرت فضا داریم که بسیار هزینه بر بوده است و در واقع به اقتصاد ساختمان ضرر می زند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: در جوشکاری سنتی واحدهای ساختمانی روستایی 57 تا 60 کیلو فولاد در هر متر مصرف می شد که با اصلاح الگوی جوشکاری این مقدار به 33 کیلو رسیده است.
وی توجه به طراحی تاسیسات مکانیکی و الکترونیکی ساختمان را نیز از مهمترین مولفه های اصلاح الگوی مصرف دانست و تصریح کرد: برای مثال درجه موتورخانه را در 60 درجه می گذارند و واحدها مجبور به باز گذاشتن پنجره های ساختمان می شوند.
شوکتیان پایین آوردن زمان ساخت در عین بالاآوردن کیفیت را یک ایده آل معرفی نمود و خاطرنشان کرد: در به سازی روستاها استفاده از مصالح بومی باعث راحتی مرمت و انجام کارها خواهد شد.
نظر شما