۲۶ مهر ۱۳۸۸، ۱۶:۱۶

در گفتگو با مهر اعلام شد:

لزوم تغییر روش تدریس معلمان به شدت احساس می شود

لزوم تغییر روش تدریس معلمان به شدت احساس می شود

استان تهران - خبرگزاری مهر: کارشناس مسئول سنجش و ارزشیابی تحصیلی سازمان آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران گفت: برای افزایش جذب دانش آموزان و گرایش به تحصیل روش تدریس معلمان باید تغییر یابد.

امیرشهاب معاف در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: اگر در معلمان رشد و یادگیری و نوآوری در روشهای تدریس صورت پذیرد، آموزش و پرورش به  بهره وری و کاهش هزینه ها می رسد، در حقیقت یک ارزش قابل ارائه (روش تدریس نو ، فعال و پویا) به مشتریان دانش آموزان ایجاد شده و در آن صورت می توان دانش آموز را جذب و رضایت آنها را جلب کرد که در نهایت با جلوگیری از تکرار پایه یا امتحان، کاهش هزینه و ارتقا بهره وری به وجود می آید.

وی افزود: اگر با محاسبه افت تحصیلی که در برخی پایه های تحصیلی رو به افزایش بوده و منجر به تکرار پایه و یا تکرار امتحان می شود، مشخص خواهد شد که چه هزینه گزافی به آموزش و پرورش تحمیل شده، در این راستا با تغییر روش تدریس می توان از این افت تحصیلی، تکرار پایه و امتحان جلوگیری کرد، با این حال در اکثر مدارس ما هنوز روش سنتی معلم محوری و تخته سیاه و نیمکتهای رو به تخته استفاده می شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: در حال حاضر موفقیت در سازمانها، وابسته به عملکرد آنها و دستیابی به ماموریت و وظایف محوله آنان بوده و مأموریت سازمانها با تامین نیازهای مشتریان هدف (کسانی که سازمان معتقد است آنها از خدماتش منتفع می شوند) محقق و در آموزش و پرورش مشتریان هدف شامل دانش آموزان و اولیای آنها می شود.

هم اکنون نیاز دانش آموزان در مدارس تامین نمی شود

معاف بیان داشت: در حال حاضر نیازهای دانش آموزان در مدارس ما تأمین نمی شود و آنها برای تامین نیازهایشان به سراغ مراکزی غیر از مدرسه می روند چرا که دانش آموزان ما از مدرسه و امتحان بیزار و فراری هستند در حقیقت آموزش و پرورش برای ایجاد و خلق یک ارزش پایدار جهت جذب دانش آموزان و اولیای آن ها باید با اتخاذ استراتژیهای مناسب تلاش کند.

کارشناس مسئول سنجش و ارزشیابی سازمان آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران یادآور شد: با کمی تامل در مباحث مدیریتی و با استفاده از نوآوریهای اخیر آن از قبیل کارت امتیازی متوازن (BSC) به عنوان ابزار اندازه گیری عملکرد و ابزاری در جهت اجرای استراتژیها به خوبی می توان در آموزش و پرورش به این مرحله رسید که در چه قسمتی و چرا ایراد و اشکال وجود دارد.

وی عنوان کرد: بحث مدیریتی کارت امتیازی متوازن به خوبی این مشکلات را برای ما روشن و ارائه طریق می کند، این کارت امتیازی متوازن مدلی برای عملکرد و نتایج آن ارائه داده که از چهار وجه مالی، مشتری، فرآیندی، رشد و یادگیری و نوآوری ارزیابی می کند.

این مسئول متذکر شد: در آموزش و پرورش به عنوان یک سازمان دولتی، عملکرد مناسب در فرآیندهای داخلی منجر به موفقیت خواهد شد.

معاف فرآیندهای داخلی در آموزش و پرورش که می تواند منجر به ایجاد و خلق ارزش و در نهایت وجه تمایز آموزش و پرورش و ارجحیت آن نسبت به مراکز دیگر غیر مدرسه بشود را تامین، تولید و توزیع محتوای آموزشی جدید دانست و در ادامه به تحول بنیادین در آموزش و پرورش از نگاه رهبر اشاره و اعلام کرد: برای رسیدن به این تحول بنیادین نیاز به رشد و یادگیری در معلمان و عوامل آموزشی داریم.

کد خبر 966383

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha