۲۶ مهر ۱۳۸۸، ۱۳:۳۸

پایداری انتقال گاز در استانهای غرب کشور افزایش می یابد

مدیر منطقه 7 شرکت انتقال گاز با اشاره به بهره مندی 69 شهر و یکهزار روستا از نعمت گاز در سطح این منطقه عملیاتی، گفت: پیش بینی می شود با تکمیل ساخت خط لوله ششم سراسری و ساخت 2 تاسیسات تقویت فشار میزان پایداری انتقال گاز در استانهای غربی افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی منطقه 7 شرکت انتقال گاز ایران، حمید فیاض با بیان این که هم اکنون انتقال گاز طبیعی از مبادی تولید به مبادی مصرف تو سط شرکت انتقال گاز ایران و از طریق مناطق 10 گانه عملیات انتقال گاز کشور انجام می شود، گفت: هم اکنون ظرفیت انتقال گاز طبیعی کشور به بیش از 600 میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته که این میزان گاز از طریق شبکه ای به وسعت 30 هزار کیلومتر در سراسر کشور انجام می شود.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی نیروگاه ها، مراکز صنعتی، واحدهای تجاری و خانگی از مهم ترین مصرف کنندگان عمده گاز طبیعی در کشور هستند، بیان کرد: هم اکنون با فعالیت بیش از 60 تاسیسات تقویت فشار و 200 دستگاه توربو کمپرسور پایداری مورد نیاز برای انتقال گاز طبیعی فراهم شده است.

فیاض با تاکید بر این که بخش عمده گاز منتقل شده در سراسر کشور با ساخت، مدیریت و راهبری خطوط انتقال فشار قوی گاز در مناطق صعب العبور میسر می شود، تبیین کرد: هم اکنون سهم گاز در سبد انرژی های مورد نیاز کشور به حدود 62 درصد افزایش یافته است.

مدیر منطقه 7 شرکت انتقال گاز در ادامه در تشریح آخرین فعالیتهای در دست انجام در منطقه 7 ، گفت: تامین پایدار گاز طبیعی مشترکان در استان های غرب کشور از مهم ترین وظایف این منطقه عملیاتی است.

وی با اشاره به وسعت آب و هوایی و سرد سیر بودن شرایط آب و هوایی حاکم بر استان های تحت مدیریت منطقه 7 عملیات انتقال گاز، اظهار داشت: هم اکنون انتقال گاز در شبکه استان های همدان، لرستان، مرکزی، کردستان، کرمانشاه و ایلام در وسعتی بالغ بر 150 هزار کیلومتر توسط منطقه 7 انجام می شود.


مدیر منطقه 7 با اشاره به آغاز فعالیت های این منطقه از ابتدای سال جاری، یادآور شد: هم اکنون حدود 3270 کیلومتر خط لوله انتقال گاز در سطح منطقه وجود دارد که این حجم خطوط لوله معادل 12 درصد از کل شبکه سراسری گاز کشور است.
وی با اشاره به ساخت حدود 650 کیلومتر خطوط انتقال فشار قوی گاز در این منطقه عملیاتی، تصریح کرد: علاوه بر این در حال حاضر سه مرکز بهره برداری از خطوط انتقال گاز در اراک، کرمانشاه و همدان و تاسیسات تقویت فشار گاز اراک با ظرفیت 40 میلیون متر مکعب در روز در حال بهره برداری و دو تاسیسات تقویت فشار در همدان و بیجار در حال ساخت و تکمیل است.

به گفته وی همچنین پیش بینی می شود با ساخت خط لوله ششم سراسری از حد فاصل اهواز – دهگلان – میاندوآب و ساخت 2 تاسیسات تقویت فشار گاز میزان پایداری انتقال گاز در سطح منطقه 7 افزایش قابل توجه ای یابد.

فیاض با اشاره به این که هم اکنون تعداد 69 شهر (معادل 12.7 درصد مصرف گاز کشور) و یک هزار روستا (معادل 12.9 از کل مصرف گاز کشور) در منطقه 7 قرار گرفته اند، تبیین کرد: هم اکنون حدود 1.5 میلیون خانوار در سطح منطقه 7 از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند.

این مقام مسئول در پایان در تشریح برخی از دست آوردهای ایجاد منطقه 7 ، توضیح داد: تامین پایدار گاز در استان های غربی کشور، افزایش بهره مندی مردم از گاز به عنوان سوختی پاک، بالا رفتن رفاه نسبی مردم با توجه به شرایط آب و هوایی سرد منطقه، تامین گاز مورد نیاز نیروگاه ها و صنایع و کاهش آلودگی های زیست محیطی برخی از دست آوردهای راه اندازی این منطقه عملیاتی انتقال گاز است.

کد خبر 966394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha