حمیدرضا جلالوندی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: تامین این اعتبار در راستای حفظ محیط زیست استان ضروری است.
وی با بیان اینکه، سند مدیریت بحران در بخش محیط زیست استان مرکزی با هدف کنترل دامنه آسیب بلایای احتمالی تدوین شد، خاطرنشان کرد: از 34 بلای طبیعی کشور، 14 مورد در استان مرکزی به وقوع می پیوندد که برخی از آنها نظیر خشکسالی، سرمازدگی، آتش سوزی و آلودگی هوا، آثار زیانبار ی در محیط زیست منطقه برجای می گذارد.
وی گفت: دخالتهای بی رویه انسان در طبیعت و بروز حوادث طبیعی موجب برهم خوردن اکوسیستم مناطق حفاظت شده، تخریب پوشش گیاهی، فرسایش خاک، از بین رفتن منابع آبی و مهاجرت و سرگردانی حیات وحش می شود که برنامه مناسب برای پیشگیری، مقابله با بحران و بازتوانی آسیبها در استان تدوین شده است.
وی افزود: وجود صنایع متعدد در استان مرکزی به صورت بالقوه می تواند در هنگام بروز بلایای طبیعی چون سیل، طوفان و زلزله برای محیط زیست منطقه خطرآفرین و تهدید کننده باشد که در این خصوص نیز منشور عملیاتی کنترل بحران تهیه شده است.
جلالوند توضیح داد: در سند برنامه پنجم توسعه استان مرکزی در حوزه محیط زیست طبیعی با درجه بندی دامنه تهدیدات بلایای طبیعی احتمالی استان، دوره های آموزش مدیریت بحران برای مدیران ستادی و محیط بانان استان مرکزی، اقدامات محافظتی و فنس کشی مناطق، تهیه تجهیزات اطفای حریق و امداد و تامین خوراک در فصول سرد سال برای وحوش پیش بینی شده است.
هم اکنون شش درصد از مساحت استان مرکزی تحت مدیریت محیط زیست است و هفت ناحیه شامل دو منطقه حفاظت شده، دو پناهگاه وحش، یک اثر ملی طبیعی و دو منطقه شکارممنوع در استان مرکزی تحت حفاظت قرار دارد.
نظر شما