جهانگیری در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد اظهار داشت: بر اساس بررسی های تخمینی سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر حدود 160 میلیون نفر در دنیا دچار اختلالات بینایی هستند که 40 میلیون نفر نابینا و بقیه از مشکلات مختلف بینایی رنج می برند.
وی افزود: عواملی که معلولیت نابینایی برای یک فرد ایجاد می کند از همان بدو تولد و حدود سن 8-4 ماهگی و همزمان با دوره حسی حرکتی است.
وی تصریح کرد: بعضی تحقیقات نشان داده است که عملکرد هیچ یک از خواص پنجگانه نمی تواند جایگزین عمل چشم شود لذا فقدان چشم می تواند معلولیت کاملی را به دنبال داشته باشد از این رو ضرورت آموزش و توانبخشی برای جبران چنین نقصی بسیار مهم است تا بتوان جامعه را به سمت ایجاد فرصتهای برابر برای کلیه افراد سوق داد.
جهانگیری ادامه داد: سازمان بهزیستی نیز به عنوان متولی امور معلولین فعالیتهای اجتماعی، توانبخشی و فرهنگی گسترده ای انجام می دهد که این فعالیتها شامل مشاوره قبل از ازدواج، برنامه طرح ملی پیشگیری از آمبلیوپی، آموزش خانواده و کودک نابینا، آموزش بریل آموزی و سواد آموزی می باشد.
وی با تاکید بر اینکه این خدمات با توجه به اصل توان بخشی مبتنی بر جامعه در گوشه گوشه استان لرستان انجام می پذیرد، یادآور شد: از دیگر خدمات کلاسهای حفظ و مفاهیم قرآن نابینایان، مسابقات فرهنگی هنری و اردو های تفریحی، زیارتی و سیاحتی، آموزش سفال به نابینایان، آموزش نقاشی، شطرنج، تحرک و جهت یابی می باشد.
کارشناس مسئول نابینایان سازمان بهزیستی استان لرستان با بیان اینکه این آموزشها در 10 مرکز دولتی سازمان بهزیستی انجام می گیرد، افزود: علاوه بر این تأمین و در اختیار گذاشتن وسایل توانبخشی مورد نیاز نابینایان از قبیل ساعت گویا، ضبط صوت نابینایی، عصای نابینایان، کاغذ بریل، لوح و قلم نوشتاری، نوار کاست و نرم افزار خاص نیز از دیگر وظایف سازمان بهزیستی می باشد.
نظر شما