به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مرضیه وحید دستجردی در جلسه مشترک با سرپرست وزارت رفاه افزود: به اعتقاد همه کارشناسان و مسئولین نظام سلامت برای نجات نظام سلامت کشور و حل مشکلات مردم و جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی، راهی جز اجرای برنامه پزشک خانواده وجود ندارد و اجرای این برنامه با شعار عملی نمیشود.
وی افزود: کارشناسان و مسئولان نظام سلامت اجرایی شدن برنامه پزشک خانواده را در گرو فضای همکاری و تعامل دو وزارتخانه بهداشت و رفاه میدانند و معتقدند با همکاری نزدیک این دو وزارتخانه چالشهای موجود برطرف شده و اجرای برنامه پزشک خانواده که از تکالیف برنامه چهارم توسعه است، در شهرهای زیر 100 هزار نفر اجرایی خواهد شد.
دستجردی در ادامه به چالشهای موجود در اجرای برنامه پزشک خانواده اشاره کرد و عدم وجود تولیت واحد به ویژه در بحث سیاستگزاری، نظارت، ارزیابی و تخصیص منابع را از جمله چالشهای اجرای این برنامه برشمرد.
وی همچنین با بیان این مطلب که نظارتهای دوگانه دو دستگاه با دو دیدگاه متفاوت استانداردها و اجرای این برنامه را دچار مشکل کرده است، گفت: یکی از الزامات برنامه پزشک خانواده ایجاد تعهد سیاسی و اجرایی در سطوح ملی (مجلس، دولت، وزارتخانههای بهداشت و رفاه) و استانها با رویکرد تعریف بیمه پایه سلامت، به منظور بهبود نظام خدمات سلامت با تولیت وزارت بهداشت است.
وزیر بهداشت افزود: یکی دیگر از الزامات برنامه پزشک خانواده، بازنگری نحوه و میزان پرداخت به پزشکان توسط سازمانهای بیمهگر است که در حال حاضر مکانیزمهای پیچیده و طولانی موجب دیرهنگام شدن پرداختها شده است.
دستجردی در ادامه با بیان این مطلب که گرچه مردم وزارت بهداشت را پاسخگوی نظام سلامت میدانند، گفت: در بسیاری از چالشهای موجود وزارت بهداشت هیچ نقشی در ایجاد آن نداشته است.
وی اظهار امیدواری کرد که با شروع فصل نوینی از همکاریهای دو وزارتخانه، مشکلات موجود در راه اجرای این برنامه برطرف شود.
در این نشست مشترک مقرر شد به منظور رفع موانع اجرای برنامه پزشک خانواده، جلسات به طور مستمر و دو هفته یکبار و با حضور مدیران ارشد دو وزارتخانه برگزار شود.
نظر شما