به گزارش خبرگزاری مهر، سلیم الحص در این مقاله که در روزنامه العرب الیوم اردن به چاپ رسید، نوشت : مانند لبنان، در فلسطین و دیگر کشورهای عربی هیچ روندی برای بازخواست وجود ندارد و حتی کسانی هم نیستند که عامل اجرایی برای این بازخواست و بازجویی شوند و این یکی از مسائلی است که در کشورهای عربی وجود ندارد.
سلیم الحص با اشاره به اینکه بازخواست کردن یکی از ضروریات برقراری دموکراسی و از مزایای آن است، تاکید کرد: فلسطین به عنوان مسئله محوری و مرکزی اعراب همانطوری که همه به این موضوع اعتراف می کنند، باقی می ماند. این در حالی است که تنها نظاره گر(در برابر تضییع حقوق ملت فلسطین) هستیم گویی که اصلا این مسئله هیچ ربطی به ما ندارد.
نخست وزیر اسبق لبنان خاطر نشان کرد: صهیونیست های جنایتکار، قدس را به محاصره در می آورند و آن را از کرانه باختری و دیگر مناطق فلسطینی جدا و حتی ورود به مسجد الاقصی را برای فلسطینیان ممنوع می کنند، اما با این وجود، فلسطینی های قهرمان بر ادای نماز در مسجد الاقصی اصرار دارند و با سنگ و در حقیقت با دستانی خالی به دفاع از می پردازند.
هدف صهیونیستها از این اقدامات خالی کردن بیت المقدس از ساکنان فلسطینی آن و در نهایت تسلط کامل بر این منطقه است و همچنین می خواهند فلسطینی ها را مجبور کنند که حتی از سخن گفتن درباره پایتختی قدس برای دولت مستقل فلسطین نیز دست بردارند.
دراین صحنه درگیری شاهد آن هستیم که شمار زیادی از فلسطینیان قربانی می شوند، اما سئوال اینجا است که کشورهای عربی برای مقابله با این واقعیت دست به چه اقدامی زدند؟ هیچ اقدامی! چراکه هر مسئولی در جهان عرب مشغول به دیگر مسائل به غیر از مسئله فلسطین است.
سلیم الحص ادامه می دهد: اما این ملتهای عرب در حق فلسطینیان کوتاهی نمی کنند، بلکه هر از گاهی به خیابانها می آیند و در دفاع از فلسطین و اعتراض به مشکلات و وضعیت اسف بار آنان دست به تظاهرات می زنند، اما این حاکمان عرب هستند که فلسطین را از یاد بردند و از مسئولیت خود در برابر آن شانه خالی کردند، بی آنکه مورد بازخواست قرار گیرند.
بازخواست حقیقی تنها در ضمن شرایطی به وجود می آید که دموکراسی درآن جریان داشته باشد از همین جا کشورهای عربی را به حاکم کردن نظام دموکراتیک در اسرع وقت ممکن در زندگی ملتهای عربی فرا می خوانیم.
سلیم الحص در پایان تاکید می کند : تنها با موافقت رژیمهای عربی می توان دموکراسی را در کشورهای عربی برقرار کرد، اما دراین کشورها قدرت در دست کسانی است که برقراری دموکراسی را به نفع خود نمی بینند و این حق ما است که برقراری دموکراسی را در کشورهای عربی در رویای خود بپرورانیم تا روزی با یکی از شیوه های ممکن به آن دست یابیم.
نظر شما