۳۰ مهر ۱۳۸۸، ۹:۲۹

روحانیون و مبلغین هنوز هم بیشترین سهم را در ارتقای معرفت دینی دارند

روحانیون و مبلغین هنوز هم بیشترین سهم را در ارتقای معرفت دینی دارند

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: با وجود گسترش وسایل ارتباط جمعی روحانیون و مبلغین هنوز هم بیشترین نقش را در ارتقای معرفت دینی و تعمیق اعتقادات برعهده دارند و سازمان تبلیغات اسلامی به منظور ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای این گروه برنامه‌های متنوع و متعددی دارد.

امروزه نقش و جایگاه دین برای همه دنیا اثبات شده است و ضعف و بی توجهی به آن، رهبران دینی کشورهای مختلف را نگران می کند .

اهمیت دین و معنویت در همه جوامع شناخته شده است

تقریبا همه کشورها، فارغ از اینکه چه دینی را به رسمیت بشناسند، معنویت و توجه به دین را مورد نظر دارند و ضعف آن را بر نتافته، همواره به صورت رسمی و غیررسمی توجه به مبانی دینی و اخلاقی را مورد تأکید قرار می دهند .

در جامعه اسلامی ایران نیز فرهنگ دینی جایگاهی والا و ارزشمند دارد که توجه به آن ضرورتی انکارناپذیر است . بی تردید تقویت و تعمیق فرهنگ و هویت دینی نمی بایست مورد غفلت قرار گیرد چرا که این بی‌توجهی  لطمه های سخت و حتی در برخی موارد جبران ناپذیری به بدنه جامعه وارد خواهد کرد .

دین؛ از ارکان اصلی رشد جامعه

فرهنگ دینی از ارکان اصلی و سازنده در تحول و رشد جامعه است .

با وجود گسترش وسایل ارتباطی و تبلیغی، هنوز هم روحانیون و مبلغین بهترین و بیشترین نقش را در توسعه و تعمیق باورهای دینی برعهده دارند

بهترین، مهمترین و مطمئن ترین منبع برای مسلمانان مساجد و روحانیون بوده و هستند . مردم سرزمین تاریخی و پهناور ایران، در شهرها و روستاها، نیازهای اعتقادی، اخلاقی و فقهی خود را با مراجعه به مساجد و بهره‌گیری از روحانیون برآورده می کنند، به همین دلیل روحانیون و مبلغان نقش اساسی در گسترش و تعمیق باورهای دینی و همچنین توسعه فضایل اخلاقی در میان اقشار مختلف جامعه ایرانی اسلامی دارند .

شک نیست در عصری که فرقه گرایی، عرفانها و نحله های انحرافی جریانی رو به تزاید داشته و به عنوان حربه ای برای تضعیف و تخریب مسلمانان از آنها استفاده می شود، نقش و جایگاه روحانیون و مبلغین بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و مسئولیت آنها سنگین تر از همیشه است.

هجوم عرفانهای انحرافی مسئولیت مبلغان و روحانیون را سنگین‌تر کرده است

روحانیون و مبلغین باید در زمینه توسعه ارزشها و فضایل اخلاقی و تعمیق آنها و همچنین پاسخگویی به شبهه‌ها و پرسشهای اعتقادی چنان عمل کنند که هیچگونه فعالیت تخریبی از سوی هیچ فرد وگروهی نتواند خدشه ای در اعتقادات و باورهای دینی و فرهنگی تک تک افراد جامعه داشته باشد .

مبلغان باید چالشهای دینی و فرهنگی روز را بشناسند

در جبهه فرهنگی امروز که نبردی سنگین به منظور رسوخ در باورهای اسلامی با تبلیغ و ترویج عرفانهای انحرافی آغاز شده، وظیفه و مسئولیت روحانیون بیش از گذشته است و می بایست در حوزه فعالیت خود با آگاهی دقیق و مسلط به موضوعات و چالشهای روز فعالیت کنند .

جامعه جوان نیازمند حمایت فکری و معنوی روحانیون است

جامعه جوان ایران اسلامی نیازمند حمایت و یاری دقیق و صحیح فکری و معنوی روحانیونی است که فعالیت در سنگر حفظ، حراست و تعمیق باورها و اعتقادات دینی را انتخاب کرده اند .

 

فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی به منظور ارتقای معرفت دینی جامعه

فعالیت مناسب و اثرگذار این گروه نیازمند برنامه ریزی همه جانبه است . در این زمینه سازمان تبلیغات اسلامی به شکلهای مختلف از جمله تدوین کتاب و نشریات تخصصی و همچنین آموزش به منظور تقویت و ارتقای کیفی فعالیتهای روحانیون، تلاش می کند .

توسعه و تعمیق باور و فرهنگ دینی جامعه و توجه به نیازهای دینی مردم در نقاط مختلف ایران اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که نمی بایست مورد کوچکترین غفلت و کم توجهی قرار گیرد .

آشنایی با عرفانها و مسلکهای انحرافی و شیوه‌های نوین تبلیغ از جمله موارد آموزشی روحانیون مستقر در بحث آموزشهای تخصصی است . 

مدیریت فرهنگ دینی نیازمند رصد تحولات فکری جامعه است

برای مدیریت فرهنگ دینی باید رصد دقیقی از تحولات فکری، بینشی و فرهنگی جامعه داشت با بتوان با بهره گیری از ابزارهای روز، موضوعات مبتلا به جامعه را به درستی تبیین و تشریح کرده و در زمینه رشد فکری و دینی اقشار مختلف نقش مؤثری ایفا کرد .

در حال حاضر روحانیون مستقر و طرح هجرت در نقاط مختلف کشور با هدف حفظ کیان معنوی ایران اسلامی و تعمیق و گسترش باورها و اعتقادات دینی فعالیت می کنند .

در همین راستا بیش از 4500 مبلغ ثابت در سراسر کشور فعال هستند و به مناسبتهای مختلفی چون محرم و رمضان نیز مبلغانی به نقاط مختلف و به ویژه به نقاط محروم اعزام می شوند تا متناسب و به فراخور شرایط ، اطلاع رسانی دقیق و صحیح داشته باشند . ماه مبارک رمضان امسال بیش از34 هزار مبلغ به سراسر کشور اعزام شدند.

اطلاعات مبلغین باید به روز باشد

روحانیون و مبلغین می بایست علاوه بر اطلاعات به روز و دقیق در حوزه های مختلف، روشهای نوین و تازه ای را برای ارائه مباحث انتخاب کنند تا ضمن جلب و جذب مخاطب، با بیانی شیوا، اثرگذاری مناسب و شایسته نیز داشته باشند .

خطابه و بلاغت، ادبیات فارسی و ادبیات آیینی، تاریخ اسلام، مقتل خوانی و مقتل شناسی از جمله شرایط روحانیون و مبلغین کارآمد هستند

خطابه و بلاغت در ادبیات فارسی، ادبیات آیینی، تاریخ اسلام، آسیب شناسی و روان شناسی تبلیغ ، مقتل خوانی و مقتل شناسی، رفتار و اخلاق تبلیغ، حدیث شناسی، نقش ارتباطات و تبلیغات در دوران معاصر، فناوری اطلاعات ، فناوری سخن خطابی از جمله ضرورتهای اولیه برای هر مبلغی هستند که در دوره های آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی نیز مورد توجه قرار دارند .

 برگزاری گفتمانهای دینی در مدارس نیز از جمله فعالیتهای اثربخش سازمان تبلیغات است که چندسالی است شروع شده و به واسطه تعامل و همکاری با آموزش و پرورش فعالیتهای مناسبی در این زمینه برگزار می شود .

پیش بینی شده امسال 5 هزار گفتمان دینی در مدارس با موضوعات مختلفی چون عفاف و حجاب، عرفانهای انحرافی و اصلاح الگوی مصرف برگزار شود، بی تردید چنانچه روحانیون و مبلغینی که در مدارس حاضر و مباحث را طرح می کنند، از زبان شیوا و  گیرا برخوردار بوده و بتوانند ارتباط صحیح و منطقی با دانش آموزان که آینده سازان ایران اسلامی هستند برقرار کنند، اثربخشی مؤثر و البته ماندگاری در اذهان این گروه داشته، پایه های معنوی آنها را تقویت و راه را برای هرگونه خدشه و انحراف سد خواهند کرد .

افزایش هر ساله تعداد معتکفین، حضور پرشور جوانان در مراسم عزاداری محرم، حضور فعال دانش آموزان در گفتمانهای دینی گویای معنویت قوی و عمیق جوانان هستند اما تردیدی نیست که کمترین غفلت و بی‌توجهی به این قشر و نیازهای معنوی آنها، معضلات فرهنگی عمیقی را موجب خواهد شد.

چنانچه فعالیتهای دینی و تبلیغی با نیازسنجی دقیق انجام و ظرافتهای لازم به منظور ارائه مطالب برای اقشار مختلف مورد توجه قرار گیرند، ارتقای و تعیمق فرهنگ دینی به درستی انجام خواهد شد .

کد خبر 968945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha