۳ آبان ۱۳۸۸، ۱۱:۱۱

مدیرکل منابع طبیعی گیلان:

وضعیت سیل خیزی گیلان بسیار نگران کننده است

وضعیت سیل خیزی گیلان بسیار نگران کننده است

رشت - خبر گزاری مهر: رسول محمدی گفت: گیلان به لحاظ سیل خیزی و سیل گیری استعدادهای قابل توجه ای داشته که این بسیار نگران کننده و نیازمند یک عزم ملی و هماهنگی و همکاری همه جانبه در این عرصه است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: استان گیلان به لحاظ موقعیت بیابانی و کوهستانی خود یک استان بحران پذیر است که باید با فرهنگ سازی مناسب و بهره گیری از برنامه ریزی های درست، تبعات و اثرات بلایای طبیعی آن را به حداقل رساند.

وی ادامه داد: کنترل کامل و صد درصدی حوادث و بلایای طبیعی هرگز مقدور نخواهد بود اما می توان با آموزش صحیح به مردم و به کارگیری تدابیر ویژه اثرات منفی بلایای طبیعی را کاهش داد و مانع از تحمیل خسارات سنگین سالانه به دولت در این بخش شد.

محمدی اظهار داشت: کشور ایران به لحاظ آسیب پذیری از حوادث و بلایای طبیعی در رتبه دهم جهان قرار دارد و گیلان نیز سالانه شاهد حوادث تلخی همچون سیل، رانش زمین و حریق است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان در ادامه ضمن آشنایی بیشتر مردم با حوادث و بلایای طبیعی، یاد آورشد: همه دستگاههای مرتبط استان با بسیج امکانات و توانایی های خود منسجم تر از گذشته در راستای مقابله با بحرانهای احتمالی گام بردارند.

وی در ادامه با اعلام اینکه سیل و خشکسالی مستلزم برنامه ریزی واحد و منسجمی است، افزود: بلایای طبیعی در تمام جهان اتفاق می افتد لکن از 40 گونه بلایای طبیعی که در کشورهای در حال توسعه حادث می شود ۳۱ مورد آن در ایران اتفاق می افتد.

محمدی  همچنین انواع سیل را از نظر عوامل ایجاد کننده به دو دسته طبیعی و غیر طبیعی اعلام کرد و از دخل و تصرف بشر در طبیعت، تخریب سازه های آبی ایجاد شده به عنوان عوامل غیر طبیعی در ایجاد سیل نام برد.

وی افزایش زبری و مقاومت آبراهه را یکی از عوامل انسانی در ایجاد سیلاب و خسارت دانست وادامه داد: عدم رعایت حریم و بستر رودخانه ها منجر به کاهش عرض رودخانه شده و همین امر موجب بیشترین خسارت سیل خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان روشهای سازه ای و غیر سازه ای را به عنوان راهکارهای کنترل سیلاب نام برد و افزود: احداث خاکریز در امتداد مسیر رود خانه، احداث دیوارهای سیل برگردان، تاسیسات انحرافات جریان سیل، بهسازی و اصلاح مسیر جزو روشهای سازه ای کنترل سیلاب است.

وی آبخیزداری و مدیریت کاربردی اراضی حوضه، برنامه ریزی و مدیریت در مسیر رودخانه، پیش بینی و هشدار سیل، اطلاع رسانی را از روشهای غیر سازه ای کنترل سیلاب اعلام کرد.

محمدی در ادامه به مدیریت سیلاب اشاره کرد و گفت: این مدیریت به فرآیندهای فراگیری در مهار سیل اطلاق می شود که گسترش سیلاب و و خسارت ناشی از آنرا تعدیل می کند.

وی همچنین آموزش همگانی و تخصصی را از مهمترین راههای کاهش ومقابله با خطرات ناشی از سیلاب، دانست و اظهارداشت: دراین خصوص رسانه ملی و روزنامه ها ومجلات نقش خاصی دارند.

محمدی ادامه داد: برگزاری نمایشگاههای پیشگیری و آمادگی در برابر سیل وچاپ و توزیع پوسترهای آموزشی با موضوع حفظ حریم و بستر رودخانه می تواند موثر باشد.

وی در ادامه توجه به حوزههای آبی داخل استان و حاشیه رودخانه سپیدرود را امری ضروری دانست و تصریح کرد: خوشبختانه این حساسیت در مسئولان استان وجود دارد، که توجه به حوزه های آبی داخل استان ضروری است زیرا سپیدرود به تنهایی قادر به تأمین آب مورد نیاز استان نیست.

کد خبر 969864

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha