به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید رضا مصطفوی صبح روز یکشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران با اشاره به فعالیتهای این مرکز گفت: این مرکز مسئولیت مطالعات و پژوهشها و افکار سنجی در مورد طرحهای شهری را بر عهده دارد که تهیه پیوست اجتماعی برای اولین بار در مورد طرحهای شهری از جمله مسئولیتهای مهم این مرکز است.
وی با اشاره به تهیه پیوست اجتماعی برای طرحهای شهری افزود : بنابر مصوبه شورای شهر شهرداری تهرام ملزم شد تا برای همه طرحهایی که اجرا می کند پیوست اجتماعی و فرهنگی تهیه کند که بر اساس آن پیامدهای منفی و مثبت هر طرح سنجیده می شود و راهکارهای حل آن برنامه ریزی شده و سپس طرح اجرایی می شود.
مصطفوی اظهار کرد: از ابزار مهم این کار دانش آن بود چرا که این کار برای اولین بار انجام می گرفت و شهرداری تهران به عنوان یکی از پیشروترین سازمانها در اجرای این کار چارچوبی را در این زمینه تهیه کرد ومجریان و محققان این طرح آموزش دیدند و مشخص شدند.
وی افزود : تالیف و ترجمه کتاب، برگزاری نشستهای علمی، تولید دانش مورد نیاز، تربیت 120 محقق و پژوهشگر از جمله کارهای انجام شده است که تعامل مناسبی نیز میان مراکز علمی با رده هایی اجرایی شهرداری برقرار شده است و رتبه بندی برای پژوهشگران نیز در دست اقدام است. از حمایت از پایان نامه های دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در موضوعات اجتماعی و فرهنگی و شهری خبر داد .
مصطفوی در ادامه گفت : افکار سنجی از دیگر فعالیتهای این مرکز است که سالانه شهرداری برای اجرای طرحها به افکار سنجی از شهروندان می پردازد و نظرات آنان را در مورد طرحهای شهری جویا می شود که امسال بر اساس ابلااغ شهردار تهران همه زیرمجموعه های شهرداری نیز موظف به افکار سنجی هستند.
وی افزود : در سال جاری 170 نظر سنجی انجام می شود که دربرگیرنده عملکرد طرحهای عمده شهرداری است و همچنین عملکرد هر حوزه شهرداری نیز به افکار سنجی گذاشته می شود.
مصطفوی پژوهش را از دیگر اقدامات این مرکز دانست و گفت : به منظور شناسایی مسائل و مشکلات شهروندان پژوهش در زمینه های مختلف و در سطح محله ای انجام می شود که سال گذشته 65 عنوان پژوهش انجام و سال جاری نیز همین میزان تحقیقات انجام می شود و نتیجه این تحقیقات به طور مستقیم در طرح ها اجرایی خواهد شد.
وی با بیان این که همه اقدامات این مرکز کاربردی است گفت : خوشه بندی فرهنگی اجتماعی در سطح محلات در دست اقدام است که بر اساس آن تشابه و تفاوت فرهنگی محلات مشخص می شود و همچنین نقشه آسیبهای اجتماعی محلات تهران نیز در دست تدوین است.
وی افزود : سال گذشته 22 عنوان کتاب ترجمه و تالیف شد و امسال نیز این کار انجام می شود ضمن آن که مجموعه پژوهشهای انجام شده در صورت داشتن قابلیت به کتاب تبدیل می شوند.
مدیر کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد : برگزاری هم اندیشیهای محله ای با هدف شناخت افراد محله از مشکلات محلی، برگزاری 50 نشست علمی در سال جاری، برگزاری همایشهای علمی سلامت شهری، پیوست اجتماعی و توسعه و ورزش شهروندی و همچنین تهیه و ارائه پایگاه داده های اجتماعی و فرهنگی مورد نیاز پژوهشگران تا پایان سال از دیگر اقدامات این مرکز است.
مصطفوی با اشاره به حمایت شهرداری تهران از پایان نامه های دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا گفت : دانشجویان این مقاطع در صورتی که درهرمرحله از انجام پایان نامه به این مرکز مراجعه کنند حمایت می شوند که در صورتی که پایان نامه خود را آغاز کرده باشند برای مقاطع کارشناسی ارشد تا سقف یک میلیون و مقطع دکترا تا دو میلیون تومان خواهد بود.
وی اظهار کرد: اما در صورتی که در مرحله انتخاب موضوع پایان نامه به شهرداری مراجعه کنند و با توافق شهرداری موضوع را انتخاب کنند شهرداری علاوه بر در نظر گرفتن یک استاد مشاور و ناظر بر اجرای مراحل کار پایان نامه از دانشجویان کارشناسی ارشد بین 5/1 تا 3 میلیون تومان و دانشجویان دکترا 3 تا 7 میلیون تومان حمایت می کند.
نظر شما