مدير كل دفتر آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي در گفتگو با خبر نگار اجتماعي خبر گزاري مهر با بيان اين مطلب گفت : نرخ كلي خودكشي در ايران از سال 1375 تا 1380 حدود 5 نفر در هر صد هزار نفر است ، به اين معني كه در هر صد هزار نفر جمعيت ، 5 نفر خودكشي موفق داشته اند كه اين يك نرخ متعادل و طبيعي است و به همين جهت كشور ما در جهان جزء يكي از كشور هايي است كه پايين ترين آمار خودكشي را به خود اختصاص داده است .
دكتر سيد هادي معتمدي افزود : مسايل و مشكلات خانوادگي ، ترس و نگراني از آينده مبهم ، اختلالات روحي و رواني ، افسردگي ، عوامل بيولوژيك و ژنتيكي و همچنين عوامل اجتماعي و محيطي ، عدم توانايي در كنترل اضطراب و فشار هاي روحي ناشي از مرگ نزديكان ، اعتياد همسر و يا فرزند و... از جمله عواملي هستند كه با تشديد افسردگي باعث بروزپديده خودكشي در افراد مي شوند .
وي همچنين درباره تاثير عوامل اقتصادي در گرايش افراد به خودكشي گفت : هر چند كه عوامل اقتصادي و معيشتي در گرايش افراد به خودكشي ، بي تاثير نيستند ، ولي در بسياري از كشور هاي جهان ، عليرغم اينكه از نظر شرايط اقتصادي و رفاهي در وضعيت مطلوبي قرار دارند ، اما همچنان نرخ خودكشي در اين كشور ها بالا بوده و گرايش بسياري براي اقدام به خودكشي ، در ميان مردم اين كشور ها ديده مي شود ، به همين دليل بيش از مسايل اقتصادي و معيشتي ، همچنان به نقش عوامل رواني و عدم حمايت هاي خانواده ، به عنوان علل اصلي گرايش به خودكشي تاكيد مي شود .
وي نرخ كلي خودكشي در شهر تهران و در طول يكسال را ، 2 نفر درهر صد هزار نفر اعلام كرد و گفت : در شهرستانها نيز بالاترين نرخ خودكشي متعلق به ايلام بوده و كمترين ميزان آن در سيستان و بلوچستان ديده شده است و اگر چه اقدام به خودكشي يك فاكتور آزار دهنده است ، ولي اين آمار نرخ خودكشي را در كشور بسيار متعادل نشان مي دهد .
وي افزود : در سال 1379 بالاترين نرخ خودكشي در شهرستان هاي كشور به ترتيب متعلق به ايلام ، كرمانشاه ، همدان و لرستان بوده است و در سال 1380 نيز بالاترين ميزان خودكشي در استان كرمانشاه مشاهده شده كه پس از آن استان هاي ايلام ، همدان ولرستان به ترتيب بالاترين نرخ خودكشي را در كشور به خود اختصاص داده اند .
نظر شما