۵ آبان ۱۳۸۸، ۱۵:۱۴

دانش آموزان خوزستان راه های مقابله با مین را فرا می گیرند

دانش آموزان خوزستان راه های مقابله با مین را فرا می گیرند

اهواز - خبرگزاری مهر: معاون پیشگیری سازمان بهزیستی خوزستان گفت: طرح پیشگیری از معلولیتهای ناشی از انفجار مین در خوزستان از امروز آغاز شد.

حشمت الله رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز افزود: این طرح در نقاط مرزی و جاهایی که کانون جنگ بوده و احتمال وجود مین وجود دارد و برای دانش آموزان آموزش داده می شود و در آن این افراد با روشهای واکنش در خصوص سلاحهای جنگی و مین آموزش داده می شوند.
 
وی اظهار داشت: جلوگیری از بروز معلولیتها، افزایش آگاهی دانش آموزان و افراد جامعه با مین و دیگر سلاحهای جنگی از جمله اهداف اجرای این طرح است ضمن اینکه این طرح آموزشی امسال در شهرستانهای آبادان، خرمشهر، سوسنگرد و شوش برای دانش آموزان دوره های دبستان، راهنمایی و متوسطه اجرا می شود.

رحیمی تصریح کرد: در این طرح کتابهایی با عنوان زندگی امن در کنار مین به دانش آموزان تدریس می شود و این دانش آموزان از طریق مربیان و کارشناسان سازمان بهزیستی آموزشهای لازم را فرا خواهند گرفت. 

جنگ تحمیلى عراق علیه ایران باعث شد که پس از جنگ در بخش وسیعى از مناطق کشور ما انواع مین و مواد منفجره عمل نکرده باقى بماند.

طبق نظر کارشناسان پس از جنگ، در بیش از چهار میلیون و 200 هزار هکتار از مناطق مرزى بیش از ۱۶ میلیون مین توسط نیروهاى عراقى کاشته شده است که حدود دو میلیون و 400 هزار هکتار از این مقدار اراضى همچنان آلوده به مین است که براساس اطلاعات منتشره حدود یک سوم آلودگى میادین مین مربوط به استان خوزستان است.

تولید هر مین چهار دلار هزینه داشته ولی پاکسازى آن نزدیک به یک هزار دلار هزینه دارد، با توجه به گستردگى مناطق آلوده در سطح پنج استان غرب و جنوب غربى و پراکندگى جمعیت آن در این محدوده کشاورزان، عشایر کوچ نشین و کودکان بیشتر در معرض خطر هستند.

کد خبر 971988

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha