به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، رضا مهربان اظهار داشت: در شش ماه نخست سال 89 تمام محصولات فاز سه پالایشگاه آبادان در مدار تولید قرار میگیرد.
وی درباره روند تهیه تجهیزات مورد نیاز این پروژه گفت: هماکنون حدود 75 درصد از کالاهای موردنیاز خریداری و تحویل سایت داده شده است.
مجری مرحله سوم طرح بهینهسازی پالایشگاه آبادان پیشبینی کرد تا پایان امسال بقیه کالای مورد نیاز پروژه را دریافت و تجهیزات مکانیکی پروژه به موقع نصب شود.
مهربان از تولید روزانه شش میلیون لیتر بنزین در فاز سه پالایشگاه آبادان خبر داد و گفت: با راهاندازی این پروژه روزانه 45 هزار بشکه بنزین در واحد کت کراکر و 12 هزار بشکه در واحد الکیلاسیون با عدداکتان 93 تولید میشود.
وی تولید روزانه 250 تن پروپیلن و 350 تن گاز برای تامین خوراک موردنیاز پتروشیمیها را از دیگر محصولات جانبی این پروژه برشمرد.
مجری مرحله سوم طرح بهینه سازی پالایشگاه آبادان میزان استفاده از توان داخلی در پروژه فاز سه طرح بهینهسازی پالایشگاه آبادان را 60 درصد اعلام و تصریح کرد: بیشتر تجهیزات موردنیاز پروژه از جمله برجهای تقطیر، مخازن، مبدلهای حرارتی، سازههای فلزی، برخی از ادوات برق مورد نیاز این پروژه عمدتا از داخل کشور تامین شد که این میزان حدود 35 تا 40 درصد ارزش مالی داشته است.
مهربان با بیان اینکه این پروژه با حداکثر توان داخلی راهاندازی شده است، گفت: پیمانکار اصلی طرح ساخت مجتمع کتکراکر پالایشگاه آبادان شرکت ایرانی پیدک بود؛ در حالی که چنین پروژههایی در حجم زیاد معمولا با مشارکت چند شرکت خارجی و به صورت کنسرسیوم اجرا میشود.
به گفته وی بر اساس برآوردهای اولیه پروژه بنزین سازی پالایشگاه آبادان به حدود 800 میلیارد تومان سرمایه نیاز داشت و تا کنون 500 میلیارد تومان در آن هزینه شده است.
مجری مرحله سوم طرح بهینهسازی پالایشگاه آبادان با بیان این که همه فازهای مختلف این پروژه را به صورت همزمان با یک سازماندهی منظم پیش بردیم، تصریح کرد: برای نخستین بار در کشور مراحل طراحی پایه، مهندسی تفصیلی، تدارکات و اجرای مرحله سوم طرح بهینهسازی پالایشگاه آبادان به صورت همزمان انجام شد که این موضوع سبب شتاببخشیدن در اجرای مراحل مختلف پروژه شد.
مهربان اجرای همزمان همه مراحل مرحله سوم طرح بهینهسازی پالایشگاه آبادان را موفقیتی بزرگ برای این پالایشگاه عنوان کرد.
نظر شما