۶ آبان ۱۳۸۸، ۱۴:۴۳

استاندارد بررسی کرد:

مبارزه و کشمکش کشورهای اروپایی بر سر مقامات اتحادیه

مبارزه و کشمکش کشورهای اروپایی بر سر مقامات اتحادیه

یک روزنامه اتریشی در تحلیلی با اشاره به افزایش شانس اجرایی شدن پیمان لیسبون بعد از بله ایرلند و موافقت چک با آن به مبارزات و کشمکش ها برای تصاحب منصب های جدید در این اتحادیه بعد از اجرایی شدن این پیمان اصلاحی اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اتریشی "استاندارد" در مطلبی در این باره نوشت: انگلیس برای تصاحب سمت های جدید در اتحادیه اروپا با دولتهای بنلوکس ( هلند، بلژیک و لوکزمبورگ ) در کشمکش است. این رقابتی است بین یک کشور بزرگ اروپایی که تداوم یکپارچگی در اروپا را به طور سنتی با شک و تردید بررسی می کند و یک گروهی از اعضای کوچکتر اروپایی که این اتحادیه را به عنوان پروژه مرکزی همکاریهای اقتصادی و سیاسی مشترک ارزیابی می کنند.

نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد : در این میان تونی بلر انگلیسی در برابر جان کلاید یونکر لوکزامبورگی ، یک نخست وزیر سابق سوسیالیست در برابر یونکر دموکرات مسیحی قرار می گیرد. به این ترتیب ساعاتی مانده به نشست اتحادیه اروپا در بروکسل مبارزات در این باره که چه کسی منصب اولین رئیس دائمی شورای اروپایی را عهده دار می شود به وقوع پیوسته است.

در ادامه این مطلب آمده است: قرارداد جدید اتحادیه اروپا که بعد از بله امیدوار کننده رئیس جمهوری چک در پایان سال باید به مرحله اجرا در آید ایجاد پست وزارت امور خارجه این اتحادیه را نیز در نظر دارد. به این ترتیب یکی از تغییرات اساسی و مهم در سیاست داخلی از زمان قرار داد Maastricht در سال 1993 در این اتحادیه رخ خواهد داد.

نویسنده در ادامه این مطلب با سخت و جدی ارزیابی کردن تعیین این منصب ها از بین 27 عضو اتحادیه اروپا نوشت: با این حال  وزیر امور خارجه انگلیس دیوید میلی باند در لوکزامبورگ تبلیغات برای بلر را آغاز کرده و خاطر نشان کرد: موضوع، پستی است که برای اتحادیه اروپا یک نقش رهبری قوی تری را می تواند نشان دهد و برای آن نخست وزیر سابق و معروف ما بلر ایده آل است. وزیر امور خارجه فرانسه نیز علنی حمایت خود از وی را ابراز داشته است.

اما در این میان و همزمان مخالفتها علیه انگلیس برای تصاحب ریاست دائمی شورای اروپایی افزایش یافته است و یونکر از لوکزامبورگ که تا به حال تنها به طور غیر رسمی کاندیدای این منصب بود روز گذشته رسما اعلام کرد که اگر درخواستی در این باره به من ارائه شود من هیچ دلیلی برای بی توجهی به آن نمی بینم.

وی که در گفتگو با لوموند سخن می گفت همچنین افزود که انگلیس در ده سال گذشته هیچ قدمی در مسیر اتحاد و یکپارچگی اروپا بر نداشته است.

در ادامه آمده است: دیپلماتهای اروپایی مناقشات امروز بین انگلیس و بنلوکس را مشابه اختلافات و کشمکش ها بر سر ریاست کمیسیون اروپا در سالهای 1994 و 2004 ارزیابی می کنند. در کنار بلر و یونکر همچنین نخست وزیر هلند و نخست وزیر سابق بلزیک نیز برای تصاحب این پست مطرح هستند.

استاندارد در ادامه از پیوستن رئیس جمهوری سابق ایرلند و رئیس جمهوری فنلاند به صف مدعیان پست رئیس شورای اروپایی خبر داد و نوشت: درباره وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا نیز محتاطانه تر بحث می شود چرا که ابتدا باید رئیس دائمی اتحادیه اروپا اعلام شود.

کد خبر 972869

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha