۹ آبان ۱۳۸۸، ۱۳:۵۲

گزارش خبری مهر/

مسئولان آمار می دهند؛ قم در جایگاه اول ابتلا به آنفلوانزا

مسئولان آمار می دهند؛ قم در جایگاه اول ابتلا به آنفلوانزا

قم - خبرگزاری مهر: در پی انکار وضعیت بحرانی در قم توسط مسئولان استانی، برخی مسئولان کشوری قم را جزو اولین استان‌های مبتلا به آنفلوانزا اعلام کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، درمانگاه ابوریحان قم جای سوزن انداختن ندارد، برای گرفتن نوبت ویزیت، بیماران صف کشیده‌اند. 

صف دیگری وجود دارد که از صف گرفتن نوبت پزشک بسیار طولانی‌تر است که تابلوی بالای این صف نوشته است بخش تزریقات، که در این صف کمتر کسی است که به علتی جز آنفلوانزا و سرماخوردگی به درمانگاه مراجعه کرده‌ باشد.

پزشک درمانگاه به خبرنگار مهر در قم می‌گوید: اکثر بیماران این درمانگاه دچار سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی هستند ولی شیوع بیماری آنفلوانزای نوع A جدی است. مواردی در درمانگاه وجود داشت که برای بستری به بیمارستان کامکار معرفی کرده‌ایم.

این پزشک خاطرنشان کرد: در میان بیماران افرادی مراجعه می‌کنند که علامت سرماخوردگی ساده را هم ندارند ولی می‌خواهند بدانند گرفتار آنفلوانزای A شده‌اند یا نه؟

وی یادآور شد: بسیاری از مردم اطلاعات درستی از مشخصات بیماری ندارند و اطلاع‌رسانی می‌تواند از حجم مراجعه بیماران بکاهد.

پخش اخبار ضد و نقیض بین مردم

اخباری که این روز‌ها از وضعیت شیوع آنفلوانزا در قم منتشر یا به صورت شایعه بین مردم پخش می‌شود ضد و نقیض است.

معاون سلامت وزارت بهداشت چندی پیش در جمع خبرنگاران وضعیت مبتلایان به آنفلوانزای نوع A در قم را در کشور در ردیف اول دانست.

حسن امامی رضوی گفت: پس از قم، اراک و سیستان و بلوچستان در ردیف‌های بعدی قرار دارند.

نفر بعدی که از قم به عنوان استان مشکل‌دار در زمینه آنفلوانزا یاد کرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بود.

دکتر مجید رمضانی نیز دور روز قبل در جمع خبرنگاران از قم به عنوان یکی از استان‌هایی که در ردیف ابتدایی در میزان ابتلا به بیماری قرار دارند یاد کرد.

مشاهدات مردم از مراجعه به درمانگاه‌ها و مطالبی که نقل می‌کنند باعث افزایش شایعه‌ها شده است، هیچ شخصی آمار دقیقی از ابتلا ندارد، مسئولان استان سکوت کرده‌اند، نگرانند که حرفی بزنند و باعث افزایش نگرانی شوند ولی در پاسخ این سئوال که تا کی می‌توانید به این روند ادامه دهید؟، سکوت می‌کنند.

کارشناسان مسائل اطلاع‌رسانی می‌گوید: سکوت در قبال موضوعاتی که به مسائل حیاتی مردم مربوط می‌شود نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه انتشار شایعات و اخبار اغراق آمیز باعث می شود حصار آرامش روانی جامعه شکسته شود. ولی انتشار لحظه به لحظه و درست و دقیق آمار و شفاف‌سازی از وضعیت به ویژه در زمانی که شرایط بحرانی نیست باعث کاهش التهاب جامعه و کنترل وضعیت توسط مسئولان می‌شود.

ظرفیت درمانی قم باید افزایش یابد

خبرنگار مهر در قم طی هفته اخیر در تماسی که با مسئولان استان داشت و موضوع ابتلا به بیماری را پی‌گیری می‌کرد بسیاری از مسئولان از پاسخگویی درست طفره می‌رفتند ولی فقط فرماندار قم ضمن بیان اینکه میزان ابتلا نگران‌کننده نیست از وضعیت رسیدگی به مراجعان و بیماران در درمانگاه‌ها انتقاد کرد و خواستار افزایش ظرفیت و امکانات درمانی برای مراجعه کنندگان شد.

علی نیکان قمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تعطیلی بیمارستان خرمی گفت: چرا بیمارستان خرمی برای ارائه خدمات درمانی به مردم در این زمینه راه‌اندازی نمی‌شود؟

وی با اشاره به بازدید خود از مراکز درمانی و درمانگاه‌ها خواستار توجه جدی برای رفع مشکلات و رفع ازدحام در مراکز درمانی شد.

فرماندار قم به اقداماتی که در جهت آموزش معلمان، مدیران و حتی خدمتگزاران در زمینه پیش‌گیری از شیوع آنفلوانزا انجام شده اشاره کرد و گفت: این آموزش‌ها در کاهش روند ابتلا بسیار مؤثر بود.

معاون سیاسی استاندار قم نیز با ذکر اقداماتی که در جهت پیشگیری از شیوع در استان انجام شده است، تصریح کرده که آمار و ارقام ابتلا به بیماری نگران کننده نیست.

علی حاجی‌زاده از خبرنگار مهر در قم خواست از قول وی چیزی درج نشود و اطلاع‌رسانی را به مسئول بهداشت استان محول کرد و از رسانه‌ها خواست اطلاع رسانی باید به گونه‌ای باشد که باعث افزایش آرامش جامعه شود.

معاون سیاسی استاندار قم هیچ اشاره‌ای به اینکه چه کسی باید این اطلاع‌رسانی درست را انجام دهد نکرد ولی در عین حال پذیرفت که ادارات استان و روابط عمومی‌ها در زمینه اطلاع رسانی به مردم ضعیف عمل کرده‌اند.

پس از یک هفته انتشار شایعات نگران کننده روز سه‌شنبه مسئول بهداشت استان در گفتگو با خبرنگاران، مهر سکوت را شکست.

دکتر امیر اکبری آمار مبتلایان به آنفلوانزا نوع A در قم را  168 نفر عنوان کرد و گفت: تاکنون چهار نفر فوت کرده‌اند.

آمار مبتلایان به آنفلوانزا نوع A در قم که شناسایی شده‌اند در حالی است که میزان مراجعه مردم به برخی از مطب‌های پزشکان از این تعداد بسیار بیشتر است.

یکی از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه کامکار که از نزد پزشک باز می‌گشت به خبرنگار مهر گفت: نگران بودم که نکند به آنفلوانزای خوکی مبتلا شده باشم ولی دکتر گفت که یک سرماخوردگی ساده است.

چرا همیشه قم اول است؟

در پایان این گزارش بی‌اختیار این سئوال در ذهن خطور می‌کند که چرا وقتی وبا یا التور شیوع پیدا می‌کند قم خبرساز می‌شود و وقتی آنفلوانزا می‌آید همین‌طور ، وقتی .... مسئولان همه تقصیر‌ها را به گردن زائرپذیر بودن و مهاجرین می‌اندازند. ولی این سئوال وجود دارد که مگر مشهد زائر پذیر نیست و مهاجر افغانی و پاکستانی و... کم دارد؟ مگر تنها قم بر سر مسیر عبور و مرور است؟

البته این نکته نیز قابل انکار نیست که قم و شهرهایی با شباهتهای آب و هوایی این استان بیشتر در معرض شیوع بیماریهایی از این دست قرار دارند اما توقع این است که با توجه به عیان بودن این شرایط برنامه ریزیهای جدی تری برای مبارزه با این بیماریها صورت گیرد و نیز مسئولان دقیقتر به مردم اطلاع رسانی کنند تا شایعات باعث بروز بحرانهای کاذب نشود.

کد خبر 973218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha