۱۰ آبان ۱۳۸۸، ۱۱:۱۹

خبرنگاران ترک بامهرمطرح کردند:

رسانه های متعهد به دین و اخلاق ؛ رسانه های پر مخاطب ترکیه

رسانه های متعهد به دین و اخلاق ؛ رسانه های پر مخاطب ترکیه

خبرنگاران خبرگزاری جیهان ترکیه و همچنین روزنامه های ینی شفق و زمان این کشور، روزنامه نگاری را حرفه ای پرچالش به ویژه پس از بحران مالی جهانی توصیف کرده و رسانه های متعهد به سنت و دین مردم را رسانه های پرطرفدار در ترکیه عنوان کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "اسماعیل حمدی کازاوغلو"، خبرنگار و مسئول امور بین الملل خبرگزاری "جیهان" ترکیه که در  شانزدهمین نمایشگاه مطبوعات ایران شرکت کرده بود، در گفتگو با مهر اظهار داشت : خبرگزاری جیهان از بزرگترین مجموعه های خبری در ترکیه است.

وی، رسانه های ترکیه را به دو بخش تقسیم کرد که به گفته وی، مردمی ترین بخش آن را رسانه هایی تشکیل می دهند که به سنت و دین ترکیه که خواست عمومی مردم این کشور است متعهد هستند.

حمدی، رسانه هایی را که به ارزش ها و سنتهای مردم ترکیه بی اعتنا هستند رسانه هایی دانست که برای کسب پول فعالیت می کنند و اهداف تجاری دارند.

 

نماینده خبرگزاری جیهان در شانزدهمین نمایشگاه مطبوعات جمهوری اسلامی، رسانه های ترکیه را در دهه 1990 بسیار ثروتمند و قدرتمند قلمداد کرد، اما حتی دوران قدرت رسانه ها در این کشور را دوران خوبی برای روزنامه نگاران و عکاسان خبری ترک ندانست و گفت : روزنامه نگاران و عکاسان خبری در ترکیه در آن زمان همواره ابزاری برای صاحبان سرمایه ها برای گرفتن امتیاز از دولت محسوب می شدند اما خود تولیدکنندگان خبر در شرایط بسیار بدی بودند.

وی درباره تاثیرات آگهی در وضعیت اقتصادی رسانه های ترکیه نیز اظهار داشت : بازار آگهی هر روز در ترکیه پررونق تر می شود و امسال در صورتی که بحران مالی جهانی بر اقتصاد این کشور اثر نمی گذاشت، مبالغ هزینه شده در آگهی ها می توانست به سه میلیارد دلار برسد.

وی شبکه های تلویزیون را بزرگترین مخاطبان بازارآگهی ترکیه دانسته و روزنامه ها و پس از آن مجلات و سایت های اینترنتی را مخاطبان دیگر بازار آگهی این کشور ارزیابی کرد و گفت : برخی موسسات مطبوعاتی در ترکیه به خاطر روی آوردن قشر جوان این کشور به اینترنت و فضای مجازی، از حجم کاری در روزنامه چاپی کاسته و بر رونق سایت های اینترنتی وابسته به خود افزوده اند.

مسئول اموربین الملل خبرگزاری جیهان،هیچ کدام از روزنامه های ترکیه را دولتی ندانست وخبرگزاری آناتولی را تنهاخبرگزاری دولتی در این کشور اعلام کرد.

وی از دولتی بودن تی آر تی(رادیو و تلویزیون ترکیه) خبر داد و دولت را در تلاش برای خصوصی سازی این مجموعه رسانه ای عنوان کرد.

حمدی کازاوغلو با اشاره به زیاد بودن فارغ التحصیلان رشته روزنامه نگاری در ترکیه از کمبود کار و در عین حال دستمزد پایین روزنامه نگاران در این کشور سخن گفت و اضافه کرد: روزنامه نگاران در ترکیه در پنج سال اول عمر کاریشان یا حقوقی دریافت نمی کنند یا حقوق دریافتی شان بسیار کم است.

پنج میلیون تیراژ روزنامه؛ 10 تا 15 میلیون خواننده

"قادر نمیرنه"، مدیر داخلی روزنامه "ینی شفق" نیز، تیراژ روزنامه خود را 125 هزار اعلام کرد و این روزنامه را از لحاظ تنوع پرداخت به اخبار گوناگون ورزشی، سیاسی و اقتصادی و ... در سطح خوبی دانست.

وی با اشاره به اینکه در ترکیه هر روزنامه را سه یا چهار نفر می خوانند، تیراژ کل روزنامه های ترکیه را حدود چهار تا پنج میلیون در روز و تعداد خوانندگان روزنامه در این کشور را حدود 10 تا 15 میلیون نفر ارزیابی کرد.

روزنامه نگاری، سخت اما با پرستیژ

"عیسی شیمشیک"، فتوژورنالیست و نماینده روزنامه "زمان" ترکیه نیز در این نشست از تاسیس روزنامه خود در سال 1995 خبر داده و این روزنامه را روزنامه ای خصوصی عنوان کرد.

وی، زمان را از پرتیراژترین و برجسته ترین روزنامه های ترکیه عنوان کرد و درباره وضعیت روزنامه نگاران کشورش گفت: متاسفانه از آنجا که در دانشگاه های ترکیه فقط تئوری های روزنامه نگاری تدریس می شود بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته قادر به ورود به بازار کار رقابتی روزنامه نگاری در این کشور نمی شوند.

وی از آسیب دیدن رسانه های ترکیه از بحران مالی جهانی خبر داد و گفت : روزنامه زمان به خاطر محدودیت در استفاده از روزنامه نگاران حرفه ای در دو ماه گذشته تعدادی خبرنگار تازه کار را که حتی بعضی هم تحصیلات غیر مرتبط دارند، به کار گیری کرد اما آنها واقعا توانایی و انگیزه کافی برای انجام کار روزنامه نگاری را که کنجکاوی و استعداد ذاتی قسمتی از آن است را ندارند.

شیمشیک، روزنامه نگاری را با همه مشکلاتش، کاری دارای پرستیژ در ترکیه عنوان کرد.

کد خبر 973568

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha